7 стъпки как да се наложите като лидер в своята област

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

leader

Съвършенството не е постижение. То е дух, никога непреставащ процес. -Лорънс Милър

      През лятото на 2000 година завършвах магистърската си теза на тема ‘Упражнения по физиология’ в Университета Макмастър в Хамилтън, Онтарио (‘стоманения’ град на Канада). По онова време живеех с двама приятели и единственият компютър с достъп до интернет в къщата беше в стаята на единия от тях в апартамента му в мазето.

Един съботен следобед като се прибрах след провеждането на тестове в лабораторията, забелязах, че съквартирантът ме беше отишъл на часове по кънг фу и аз слязох да погледна за възможности за работа в един фитнес уебсайт.

Именно по време на това паметно търсене в интернет аз се натъкнах на имейл адреса на фитнес редактор на списанието Men’s Health, което е най-голямото фитнес издание в света. Реших да се възползвам от шанса и му изпратих последния си имейл фитнес бюлетин, въпреки че имах само 150 абонати.

Няколко дни по-късно този редактор ми отговори и искаше да използва част от моята статия в предстоящ брой на списанието. Без никакви усилия бях спечелил доверие му. Тази възможност щеше да се окаже основата на показателния растеж на информационния ми издателски бизнес за фитнес през следващите 10 години.

Това ми позволи да стана лидер в моя бранш и промени целия ми живот. Днес ще обсъдим любимите ми начин на мислене на добрия лидер и маркетинг съветите, които научих от един от менторите си, Дан Кенеди. Тези 7 стъпки ще ви помогнат да преминете 6 цифрените и дори 7 цифрените бариери в своя бизнес като се наложите като лидер на пазара в своя бранш и ниша.

      1) Трябва да имате безкрайно доверие в себе си

Работата ви не е свързана само с продажбата на вашия продукт. Тя се отнася и към привличането на хора, които искат всичко, което можете да им предложите. Вашият бизнес сте ВИЕ. Независимо дали имате магазин на главната улица във вашия град или уебсайт, обслужващ хора от целия свят, вие трябва да сте уверени, че онова което предлагате на света е уникално и различно от предлаганите от други сходни продукти.

      2) Трябва да се задействате и да реализирате нещата, които научавате

Тази стъпка далеч не е толкова забавна, колкото е мащабното мислене, но е също толкова важна. Най-успелите хора в света са хората на действието. Те не мислят твърде много, те просто реализират нещата. Ако се борите да реализирате онова което знаете, тогава включете повече крайни срокове в плана си. Ако вече имате крайни срокове, намалете ги наполовина. Бъдете дръзки. Ако имате продукт, който е планирано да бъде пуснат след 3 месеца, изтеглете го и определете срока на 2 масеца.

Ще намерите начин да го реализирате и ще сте една стъпка по-близо до това да сте лидер в бранша си. Животът възнаграждава действието.

      3) Никога не трябва да сте доволен

Никога не трябва да спирате или да се опитвате да задържате стауквото. Както казва Кенеди, „Трябва непрекъснато да търсите все нови и нови цели”.

Ако като търговец имате много успешна година, въпреки това трябва да гледате в бъдещето и да планирате за времето когато продажбите няма да са толкова лесни. Трябва винаги да сте жадни за нов неща, да сте на върха на тенденциите в своя бранш.

По същия начин, ако продавате онлайн информация, няма значение дали имате 10000 посетители на ден в сайта си, препратени от Search Engine Optimization и съдружници, ако не измисляте непрекъснато нови неща, след време трафикът ви ще намалее и бизнесът ви ще умре.

Не преставайте да учите и да разширявате мрежата си и никога не изпадайте в доволство, докато все още сте в бизнеса и имате работа.

      4) Мислете наистина мащабно – „Не правете дребни планове”

Това е любимата ми стъпка в списъка. Аз просто обичам да мисля нашироко, и да планирам и предсказвам бъдещи възможности за своя бизнес. Това е велико упражнение, което можете да правите в самолетите, защото изследванията показват, че сме по креативни когато сме извън ежедневната си работна среда – освен това, то е по-продуктивно, отколкото да гледате филм, който вече сте гледали.

Когато опре до мислене нашироко, винаги бъдете уверени и вярвайте, че ще реализирате велики планове. Трябва да сте сигурни в себе си и че ще доминирате избраната от вас ниша. Не се страхувайте да създавате по-големи и по-смели идеи всеки ден и винаги търсете пазари, на които можете да продавате скъпо, търсете и по-големи проекти и продукти, които ще ви позволят да направите това.

      5) Трябва да работите върху макро- и микро-компонентите на своя бизнес

Всеки иска да е ‘човекът с идеите’, но ако искате да успеете, трябва да се накарате да сте добър в измислянето на идеите и в осъществяването им и да изпипвате детайлите. Трябва да поставите на място всеки аспект от рекламата, създаването на продукта и водещото производство, ако искате да си докавате 6 цифрени или 7 цифрени приходи.

      6) Трябва да развиете множество ценни умения

Не е достатъчно само добре да рекламирате или продавате или създавате продукти. Необходими са ни множество умения. Първо трябва да набележим възможност, след това да генерираме инициативи, след това да изградим интереса на евентуалните си клиенти, след това да убедим вероятните си клиенти да станат наши потребители и накрая да предоставим изключителни стойност и услуга. И не спирайте когато станете добри в дадена област.

Вие също така трябва да развиете умението да се научите как да казвате НЕ. Твърде много хора се разгръщат твърде много, така че вие трябва да решите кои проекти са правилните за вас и ще развият бизнеса ви.

      7) Винаги се фокусирайте върху стратегически връзки

Ако си седите у дома и мислите, че можете да избегнете семинарите и ‘мастърмайнд’ групите за обсъждане на проблеми и идеи с големи умове във вашата сфера на дейност и въпреки това ще успеете да развиете важни бизнес взаимоотношения със съдружници, вие жестоко грешите. Трябва да участвате в семинари, да водите разговори в коридорите и на бара, да се срещате с нови хора онлайн и лице в лице.

Слушайте, по природа аз съм интровертен човек. Много интровертен. Аз далеч предпочитам да чета книга, вместо да се представям на непознати. Но знаете ли какво? Никой от непознатите, на които съм се представял на десетките конференции, в които съм участвал, никой – нито един от тях не ме е изпреварил. Напротив, с много станахме приятели, а няколко се превърнаха в мои бизнес партньори за цял живот.

Всъщност аз можеше никога да не получа шанса си да управлявам Early to Rise, ако не се бях присъединил към ‘мастърмайнд’ група за обсъждане, където се запознах с Мат Смит, моя бизнес партньор. Така че излезте сред хората. Участвайте в семинари и събития. Планирайте в перспектива и направете списък на хората, с които искате да се запознаете и на въпросите, които искате да зададете, както и на хората, на които можете да помогнете. Никога не отивайте с празни ръце или без план.

Следвайте тези 7 стъпки, за да започнете да изграждате сериозен бизнес и скоро ще сте в редиците на лидерите в своя бранш.

от Крег Балънтайн

 Източник: MaryEllen Tribby, 9 August 2012

Снимка: elijahblogfire.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *