ПРОТОКОЛА НА БУДВИГ – лесен, ефикасен и естествен лек за рака и за множество други заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

budwig-protocol

Повечето хора отхвърлят идеята, че човек може да се излекува от всеки вид рак просто, лесно и естествено с 90% успеваемост. Хората общо взето нямат много вяра на алтернативната медицина или на естествените лекове. Дори и онези, които са съгласни с идеята за естествен и органичен начин на живот, са склонни да отхвърлят естествените лечения на рака, като си мислят, че ракът е твърде сериозно, неудържимо и смъртоносно заболяване за алтернативната медицина.

Запознайте се с д-р Йоанна Будвиг

Ако щете вярвайте, д-р Йоанна Будвиг, немкиня, биохимичка с научна степен в естествените науки, лекуваше рак с 90% успех посредством много просто, естествено и евтино лечение. Тя беше номинирана за Нобелова награда за медицина шест пъти.

Д-р Будвиг завършва медицина, специализира фармакология, физика, ботаника, биология и е един от първите експерти в мазнините. Тя доживя до дълбока старост и почина на 94 години.

Какво можете да загубите?

Онова, което много хора не знаят е, че повечето видове рак се развиват много бавно. Д-р Будвиг казваше, че нейният протокол може да възстанови здравето на повечето хора за по-малко от три месеца. Някои хора успяват напълно да елиминират рака само за няколко седмици или дори дни. Макар че конвенционалните лекари обикновено опитват прибързано да насрочат химиотерапия на пациентите си колкото се може по-скоро, помислете за следното: ракът обикновено убива много бавно. Химиотерапията, от друга страна, убива много бързо.

Защо да не опитате този алтернативен лек?

Извара (кварк) и ленено масло

Протоколът на д-р Будвиг включва правилна диета, която за хората с нездравословен начин на хранене вероятно е радикална промяна в начина им на живот (но това се отнася и за леченията с химиотерапия). Д-р Будвиг не позволява яденето на рафинирана захар и животински протеини, освен кварк (младо сирене) или извара. Но най-важната част от нейната програма и със сигурност най-известната, е смесването на младо сирене и ленено масло.

Мазнините са мастно разтворими, което означава, че те се обработват от жлъчния сок от черния дроб и жлъчния мехур. Когато някой е така сериозно болен, че има рак (или каквото и да било друго възпалително заболяване, в този ред на мисли), способността му да преработва и усвоява мазнини е драстично снижена. Младото сирене (кварк) и изварата са богати на сернисти протеини. Когато тези протеини се смесят с мазнина, мазнината става водно разтворима и вече не се нуждае от помощта на черния дроб, за да се усвоява от клетките на тялото. Освен това, дори здравото тяло може да усвоява само определено количество мазнина наведнъж когато мазнината не е водно разтворима. Методът на д-р Будвиг насища тялото с омега-3 противовъзпалителни мастни киселини, процес, който насища клетките с кислород и възстановява здравето на клетъчно ниво.

Не става дума само за рака

Заболяванията процъфтяват в болните клетки и при възпаление. Всъщност, заболяванията са симптом за болни клетки. Реймънд Франсис го казва най-добре, „Има само едно заболяване (зле функциониращи клетки), и само две причини за болест (недостиг на хранителни вещества и токсичност)”. Повечето от съвременните заболявания от диабет до рак и артрит са възпалителни заболявания.

Рецептата на Будвиг

Необходими са ви органично, студено пресовано ленено масло и органично младо сирене или органична извара и блендер (понеже ще забърквате малки количества, можете да използвате миксер). Ако намерите младо сирене или извара от прясно сурово (непастьоризирано и нехомогенизирано) прясно мляко, това е добре, стига да е органично.

Съотношението е 1 супена лъжица ленено масло на 2 супени лъжици младо сирене (кварк) или извара, които се разбиват много добре докато лененото масло вече да не се вижда. Използването на повече младо сирене или извара е добре и за предпочитане от това да не използвате достатъчно. Препоръчват се общо три до шест супени лъжици ленено масло на ден.

Рецептата на Будвиг за мюсли

Пуснете в блендера 3 супени лъжици органично ленено масло с 6 супени лъжици нискомаслено (по-малко от 2%) органично младо сирене или извара. Разбивайте докато маслото бъде напълно усвоено. Ако сместа е твърде гъста, можете да добавите 1-3 супени лъжици козе прясно мляко. Не добавяйте вода, нито сок при разбиването на лененото масло и изварата.

Смелете 2 супени лъжици ленено семе и ги добавете към сместа. (Използвайте само прясно смлени семена).

Добавете 1 чаена лъжица натурален (непастьоризиран) мед.

Добавете плодове, ядки или семена (предварително накиснати!) и каквито искате подправки.

Алтернативи на младото сирене

Вместо младо сирене може да се използва органична извара. Цедено кисело мляко или кефир (обезателно нискомаслени) също могат да се използват вместо младо сирене, но не се считат за така оптимално полезни. Количеството също е повишено: 3 супени лъжици кисело мляко или кефир на 1 супена лъжица ленено масло.

Веган заместители

Опитахме се да намерим веган заместител на младото сирене, но не успяхме да намерим такъв с достатъчно високо съдържание на сернист протеин. Имаше веган сернист протеин на капсули, но компанията престана да ги произвежда и вече не можем да открием такива капсули.

Трябва да отбележим, че д-р Будвиг не беше фен на хранителните добавки и че тя вярваше, че младото сирене/маслото трябва да се ядат незабавно след разбиването им. Яжте тази смес с или без дадените по-горе добавки по няколко пъти на ден в продължение на поне 1 до 3 месеца или колкото ви е необходима. Тя няма да ви навреди, дори и да я включите за постоянно в хранителния си режим.

Диетата на д-р Будвиг (която, когато се прилага правилно, е цялостен протокол и включва не само яденето на по-горе дадената маслено-протеинова смес, но и здравословна, минимално обработена вегетарианска диета, прясно смляно ленено семе, слънчева светлина, справяне със стреса и т.н.) буквално връща хората от прага на смъртта. На база на тези факти и на това, че е лесен за прилагане, този протокол е може би най-бързият и лесен ход, който можете да предприемете, ако сте поразени от рак и/или ако се стремите към бързодействащ подход за възстановяване на здравето. Всъщност, протоколът на д-р Йоанна Будвиг се счита от мнозина за незаменима хранителна основа във всеки лечебен план на пациенти с рак.

Вашето здраве е ваша отговорност

Здравето може да бъде възстановено с помощта на комбинация от оптимална, богата на хранителни вещества храна, достатъчно сън, физическа активност и детоксикация. Ако искате да оздравеете, без значение дали страдате от рак, диабет, алергии, мигрени или на практика всеки друг здравословен проблем, първата стъпка е да излекувате червата си. Убийте кандида и други паразити докато се опитвате да елиминирате рака. Възстановете дебелото си черво и прочистете кръвта си основно. Яжте много растителни храни.

Протоколът на д-р Йоанна Будвиг със сигурност ще спомогне за оздравяването ви.

Майкъл Едуардс

Източници:

http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/13-budwig-cancer-cure

http://www.healingcancernaturally.com/budwig_protocol.html

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *