Помогнете на ДНК-то си да победи рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

blue-pom-353x500

Чували ли сте за епигенетика?

Звучи като научна фантастика, нали?

Това определено е наука, но причината тя да е важна е, че изучаването на епигенетиката е изучаване на това защо ДНК-то ви не е ваша съдба.

Конвенционалното медицинско мислене, обаче, от край време е че вашето ДНК – генетичният ви материал – е непроменимо. Казват ни, че каквото ни е дадено, ни е дадено и няма начин да го променим.

Но да не бързаме толкова. Появи се епигенетиката, която ни казва, че заобикалящата ни среда, работата ни, начинът ни на живот, храната ни, мястото където живеем и нещата които правим могат да повлияят на това как гените ни изразяват себе си.

С други думи, химическите реакции вътре в тялото влияят на това как действат гените ни.

Още за епигенетиката: Добра новина: Епигенетиката доказва, че не сме обречени на дадените ни по рождение кости!

Можете да накарате ДНК-то си да действа като по-младо, можете да спрете ген на сърдечно заболяване никога да не се активира, и можете да помогнете на ген, който ви предпазва от болестите да се проявява по-силно.

От вас зависи.

Добър пример е предпазването от рак на гърдата. Може вече да знаете, че ограничаването на калориите задейства определен набор от гени, наречени „сиртуини”, помагащи ви да живеете по-дълго.

Същите тези сиртуини могат също да ви помогнат да оцелеете след  – и ви предпазват от – рак на гърдата.

Клинични изпитания показват, че намаляването на количеството храна, която ядете, ако се лекувате от рак на гърдата може да ви удължи живота.

Експериментите показват, че 30 процентното намаляване на дневните калории помага за преборването дори на един от най-смъртоносните подвидове рак на гърдата. Намалението на калориите ограничава способността на рака да се разпространява и метастазира в други части на тялото извън гърдите.

Лабораторните тестове показват, че това намаление на храната снижава производството на така наречените микроРНК 17 и 20 (miR 17/20) ракови клетки. Тази група от miRs клетки се свързва с тройно отрицателни видове рак, които метастазират и убиват.

„Ограничаването на калориите насърчава епигенетични промени в тъканите на гърдите, които поддържат извънклетъчната матрица силна”, казва изследователката Никол Симон. „Силната матрица изгражда един вид клетка около тумора, и така прави много по-трудно изплъзването на раковите клетки и разпространяването им в нови участъци в тялото”.

Ресвератрол е съединението, съдържащо се в плодовете на различните видове боровинки, което задейства сиртуините. Така че, ако искате да си набавите епигенетично преимущество срещу рака, мъдра идея е да добавите различните видове червени, сини и черни боровинки към храната си.

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/give-dna-edge-cancer/

Снимка: elixrz.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *