Осем съвета за облекчаване на дискомфорта при детоксикация

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

detox-discomforts

„Д-р Хаймън, всеки път когато започвам детоксикация се чувствам ужасно и след това се отказвам”, ми пише пациент. „Всички тези храни, които се предполага, че ще ме накарат да се чувствам по-добре всъщност ме карат да се чувствам по-зле. Защо това е така”?

Може да не искате да чуете това, но първоначалното усещане, че ви е зле е нещо хубаво. Когато елиминирате обработените храни, които предизвикват възпаление и като спрете да храните тялото си с боклуци и химикали, тялото ви преминава през кризата от липсата им, точно както е при спирането на наркотици и алкохол. Това е добре понеже означава, че вие сте на път да пречистите тялото си!

Наричам това лечебна криза или криза на прочистването. Повярвайте ми: Този процес си струва, защото в крайна сметка води до лечение и до това да се почувствате по-добре от всякога. Добрата новина е че тази криза продължава само няколко дни и може да бъде снижена с няколко лесни стратегии.

За жалост, компаниите създават химически франкенхрани, за да карат хората да са биологически зарибени към пълните им със захар, сол и други субстанции обработени храни. (Това не са истински храни.) От тези фалшиви храни хората биват хващани в капана на истински биологични зависимости.

Топ 20-те най-вредни Франкенхрани, които да избягваме

Когато елиминирате тези пристрастяващи токсични храни и напитки в началото може да изпитате неприятни реакции като усещане на болка, грипоподобни симптоми, раздразнителност, гадене, главоболия, замъгляване на мозъка, запек, глад, сърбеж по кожата, умора и затруднения, свързани със съня.

Макар че докато ги изпитвате, може и да не ви се струва така, но те се проявяват за кратко и отминават. Много пациенти се разочароват, но недейте да мислите от този първоначален дискомфорт, че здравословният начин на живот не е за вас.

Този кратък дискомфорт се превръща в необходим напълно нормален процес, когато преминавате от токсични възпалителни подобни на храна субстанции към противовъзпалителни и изпълнени с живот и даващи ви енергия храни.

Тези симптоми се проявяват поради няколко причини. Неосвободените токсини в храносмилателната система могат да ви накарат да се чувствате зле.

Защо и как да прочистим тялото си СЕГА

Това правят и хранителните алергии. Вашата имунна система преминава през реакция, която всъщност подсилва възпалението за няколко дни като след това отминава. Когато освободите начина си на хранене от вредните храни, вие можете да изпитате реакция, сходна с тази при отказване от субстанции като кофеин, алкохол, никотин, кокаин или хероин. Често храните към които сме алергични се превръщат в пристрастяване. Отказването от тези алергени може да причини за кратко грипоподобни симптоми в рамките на един до три дни.

Моите пациенти често се отчайват през първите няколко дни на детоксикация, но когато ги предупреждавам предварително, те са подготвени и обикновено се чувстват по-добре след няколко дни. Аз ги насърчавам, (както и вас!) да не се отказвате, защото нещата ще се подобрят!

Накарах целия си персонал в клиниката начело с главния изпълнителен директор да направят моята десетдневна детоксикация. През двата или трите дни, в които те изпитваха известен дискомфорт, те определено не бяха щастливи. Но аз обясних какво се случва с тях и как да се справят и те издържаха.

И след като тези симптоми отминаха, някъде към петия ден те изпаднаха във възторг. Те внезапно почувстваха тонове енергия, бяха отслабнали, замъгляването на мозъка им изчезна, и се чувстваха невероятно добре като цяло.

17 признака че тялото ви е твърде киселинно и 9 начина бързо да го алкализирате

Преди това подновяване, обаче, се прояви дискомфорт. Средното време за протичане на кризата е около 48 часа. Бъдете търпеливи и дайте на тялото си времето, от което то има нужда, за да се нагоди към новия и здравословен начин на живот.

Направете това възможно най-лесно. Добре е да започнете детоксикацията си в края на седмицата или когато сте в отпуска. Вместо програми с ограничаване на калориите като прочистване със сокове, които всъщност само влошават процеса, препоръчвам програми с включени в тях здравословни храни и здравословни мазнини, за да се избегне твърде бързата детоксикация на тялото.

Прочистване и детоксикация на тялото с ябълки! Правете го всеки месец и ще избегнете много заболявания!

Следните осем стратегии могат допълнително да помогнат за облекчаване на дискомфорта от лечебната криза:

  1. Включете дни за подготовка или седмици на преминаване от вредни към полезни храни. Този период на промяна помага на тялото да се нагоди към видовете храни, които ще ядете през периода на детоксикация.
  2. Яжте много здравословни мазнини, за да снижите глада си. Когато елиминирате захарта и нездравословните въглехидрати, може да изпитате силен глад. Яденето на много полезни мазнини под формата на ядки, семена, авокадо и диво ловена риба ще намали глада ви и ще поддържа високи нивата ви на енергия.
  3. Подкрепяйте тялото си докато то се освобождава от токсините. Пийте много вода, за да спомогнете освобождаването му от тези токсини. Помагайте на тялото си като ходите на сауна и на масаж. Опитайте стречинг или йога, за да пречистите кръвообръщението и лимфната си система.
  4. Освобождавайте се от вредните вещества в тялото си постепенно. Ако храносмилателният ви тракт е затормозен, то и токсините, които искате да изхвърлите ще останат в тялото ви. Ако получите запек непременно започнете да пиете достатъчно вода, за да пречиствате червата си. Добавяйте прясно смляно ленено семе в салатите и смутитата. Те съдържат много фибри и усвояват водата и помагат за ефикасните изхождания.
  5. Взимайте магнезиев цитрат. Тази добавка помага за изхожданията, съня, болките и стреса. Пийте по около 400 мг на ден. Повече, ако имате запек.
  6. Движете се. Редовното движение се превръща в чудесен начин да задействате детоксикацията и да изхвърляте вредните субстанции.
  7. Спете достатъчно. Многото почивка е задължителна за правилната детоксикация на тялото. Всъщност, тялото се детоксикира докато спим. Недостатъчният сън или влошения сън разстройват процеса. Подремването от време на време или полягането за по 10 минути също помагат.
  8. Балансирайте кръвната си захар с протеини. Не чакайте да озвереете от глад, за да ядете! Балансирайте кръвната си захар с ястия на база протеини и хапвайте на всеки три до четири часа. Добри източници са печена риба, нетлъсто птиче месо и зърнени храни.

Ако тези стратегии не подействат, помислете за билкови слабителни като каскара, сена или ревен. Те действат чудесно преди лягане за краткосрочна помощ.

8те най-ефикасни естествени лека при запечен стомах

Най-важното, помнете че когато пречиствате храната си и елиминирате токсичните субстанции, които ви възпират да достигнете до оптималното си тегло и здраве, това може също така да се изрази в кризисни симптоми.

И помнете, че тези симптоми са всъщност ПОЛЕЗНИ за вас. Те означават, че тялото ви се прочиства и че възпалението отшумява.

И така отново, не се отказвайте. Период от един до три дни за нагодяване когато започвате детоксикация в много често срещан. Тези симптоми ще отминат. Бъдете сигурни, че сте на прав път към постигането на оптимално тегло и добро здраве.

Ако симптомите упорстват по-дълго, може да се случва нещо по-сериозно. Естествено, в такъв случай е добре да отидете на лекар, по възможност практикуващ функционална медицина.

Ако сте правили детоксикация, изпитвали ли сте лечебна криза през първите няколко дни? Какво ви помогна по време на процеса? Споделете с нас опита си.

Бъдете здрави и щастливи,

Д-р Марк Хаймън

 

Източник:

http://drhyman.com/blog/2016/05/12/8-tips-to-ease-detox-discomfort/

Снимка: DavyandTracy.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *