Любимите лекарства на Америка, антидепресантите, не действат!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Антидепресанти се предписват на милиони хора. И се приемат всеки ден от безброй хора в Америка.

Следователно, бихте си помислили, че тези популярни лекарства са били тествани неколкократно, и че са ДОКАЗАЛИ, че действат добре. Но ще сбъркате!

Нови изследвания (статията е от 5 август, 2019 г.) разкриват смущаващата истина за целия този клас лекарства. Невероятното е, че всъщност НЯМА СОЛИДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, че те дори действат.

И не говорим за някакви екзотични хапове или еликсири, за които никога не сте чували. По дяволите, в много отношения тези лекарства са ЛЮБИМИЯТ клас лекарства на Америка.

Всъщност, антидепресантите са станали толкова популярни, че на практика мога да ви гарантирам, че познавате някого, който пие такова лекарство в момента.

Това може дори да сте самите вие.

Митът за антидепресантите и как да се справяме с депресията

Дебатът за лекарствата за депресия

Може би си спомняте, че миналата година (2018) във вестниците се появиха заглавия за изследване, твърдящо че най-накрая е доказало… веднъж за винаги… че антидепресантите вършат работа.

Предполагаше се, че то разрешава дълъг дебат.

Вижте, лекарствата преминават финансираните от фармацевтичната компания, която ги е произвела изпитания, използвани, за да бъдат тези лекарства одобрени от Агенцията за храните и лекарствата (FDA). Но след това много от тях се ПРОВАЛЯТ по-късно в независими изпитания, които следват по-строги научни стандарти.

Така че в опит най-накрая да разберат как стоят нещата, изследователи проучиха 522 изпитания с участието на общо 116 477 участника, изпробващи 21 различни антидепресанта.

Изумителното е, че те откриха, че ВСИЧКИТЕ тествани лекарства действат.

В проверените изследвания, всяко едно от лекарствата в изпитанията се представяше по-добре от плацебо. И това бе така независимо колко лоша бе репутацията му или колко оплаквания бяха подадени срещу съответното лекарство.

Катастрофата със самолета на Джърмънуингс: Първото масово убийство в небето, предизвикано от антидепресанти?

Лъжата за антидепресантите, която ВИ застрашава

И ако това ви звучи твърде хубаво, за да е истина – и мъничко твърде удобно – тогава трябва да ви поздравя за първокласния ви детектор за отявлени лъжи. Защото нов екип изследователи се върна назад и направи повторна проверка на детайлите.

И те откриха някои ОГРОМНИ недостатъци в изследванията на антидепресантите, включително…

  • Изследванията не са провеждани достатъчно дълго
  • Когато те наистина показват каквито и да било действителни ползи, тези ползи са твърде незначителни
  • Изследванията не включват ефективен „сляп” сегмент

Последното е ДАЛЕЧ по-важно, отколкото може би си представяте.

Шест опасни лекарства с рецепта, предизвикателство в абсолют

Това което искам да кажа е, че един от златните стандарти в медицинските изследвания е така нареченото „сляпо” изследване. При него изследователите дават на някои от доброволците лекарство, а на останалите плацебо. Но участниците в изследването нямат никаква идея в коя група попадат.

Проблемът с антидепресантите обаче е, че лекарствата често причиняват значителни странички ефекти. И това бързо показва, че пиете самото лекарство и по този начин ефективно кара изследването да „прогледне”, т.е. разкрива истината за лекарството.

Така че в новия доклад цифрите уточняваха недостатъците и грешките – включвайки ефекта на проглеждане. И екипът достигна до напълно различно заключение.

Учените откриха, че няма никакви реални доказателства, че който и да било от антидепресантите е ефикасен в крайна сметка.

Те също така откриха, че много хора, пиещи антидепресантите всъщност отпадат от изпитанията. С други думи, дори и да има някакви малки ползи, страничните ефекти са толкова сериозни, че много от доброволците просто избират да живеят с депресията си.

Пет естествени алтернативи на антидепресантите

Открийте какво ви помага на ВАС, за да победите тъгата

Аз зная, че депресията е сложно нещо. Не всичко действа при всеки.

Ако сте открили, че антидепресантите не ВИ помагат… или че страничните ефекти са твърде екстремни… не се отчайвайте.

Има естествени варианти без странични ефекти, които можете да използвате…

  • жълт кантарион
  • В витамини
  • куркума
  • омега-3 мастни киселини
  • 5-htp
  • витамин D

Никое лекарство не може да е полезно за всеки човек или всяко лекарство, което се представя за полезно за всеки често е програмирано да се провали. Посетете натуропат, който да състави най-добрия, изготвен конкретно за ВАС план за лечението на депресията ви.

от Алис Джейкъб

Прочетете също:

Петте най-важни факта за антидепресантите

10 витамина и минерала преборват депресията

Кои лекарства да спрем да пием, водят до деменция

Родиола розеа, чудодейната билка, която повишава енергията и снижава стреса

Опасни коктейли от лекарства: 5 вредни за здравето комбинации

Защо канабисът е бъдещето на медицината

Лекуването на надбъбречната жлеза, ключ към жизнеността

Прочетете още по темата в категория Депресия  в сайта zdravivsekiden.com

Източник:

https://healthiertalk.com/antidepressants-fail-study/

Снимка: NPS MedicineWise

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *