Татуировките замърсяват лимфните възли с тежки метали

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статията (от 13 септември 2019) в резюме:

  • Нови изследвания показват, че металите могат да се пренасят от иглите за татуиране в кожата и след това да стигат до лимфните възли
  • Това носи риск, защото лимфните възли играят важна роля в имунната система
  • Можем да снижим до минимум наслагването на метали в тялото си като използваме хранителни добавки с ензими, провеждаме детоксикация на тежките метали и ходим на масажи

Здравословно ли е да имаме татуировки?

Някога татуировки си правеха основно рок музикантите и младите бунтари, днес всички като се започне от възпитаните бизнес мениджъри, до бабите са готови да поемат известен риск, изразявайки себе си чрез боди арт. Повечето хора проучват няколко студия за татуировки и търсят препоръки, за да намерят чисто и уважавано място, където да се татуират безопасно. Но според нови изследвания това може да не е достатъчно, за да препятства татуировката да стане опасна за здравето ви.

Изследването, проведено от Германския федерален институт за оценка на риска в Берлин откри, че метални наночастици от иглите могат да попаднат на мястото на татуировката и да преминат през тялото, оказвайки се в крайна сметка в лимфните възли. Тези резултати се основават на разследване, последвало работата на екипа, проведена преди две години, което предостави доказателства за проникване на пигменти, включващо и метали, но в онзи момент учените не можеха да установят откъде идваха металите.

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

За да анализират източника за наслагванията на желязо, хром и никел, забелязани в лимфните възли на хора с татуировки, учените изследваха иглите и откриха, че те са виновникът. Добрата новина поне е, че металните наночастици са видими единствено в рентгеновите снимки на хората, за чиито татуировки са използвани мастилени пигменти, съдържащи титаниев диоксид. Титаниевият диоксид е често срещан компонент в много цветни мастила понеже е бял пигмент, използван за създаването на определени цветове. Иглите очевидно се изхабяват по-бързо при използването на мастила с титаниев диоксид, разпръсквайки частици, които се озовават в човешкото тяло.

Сухият четков масаж предлага мощна детоксикация

Опасности от металните частици в лимфните възли

В краткосрочен план, наличието на никел и хром би могло да причини кожни реакции като обриви или възпаления около татуировката. А понеже тези метали са алергени, те могат да причинят оток в лимфните възли след като попаднат в тях. Лимфните възли са малки структури в цялото тяло, като те са най-концентрирани в областта на врата, мишниците и слабините.

Всичко което потенциално вреди на лимфните възли или на лимфната система е опасно, защото те са важна част от имунната система на тялото. Лимфната система изхвърля навлизащите вредни бактерии, бори се с инфекциите и работи съвместно с имунната система, за да защитава здравето ни. И има много заболявания, които могат да възникнат когато лимфните възли и лимфната система са увредени, включително рак и сърдечни заболявания. Научете повече за ролята на лимфната система за човешкото здраве тук.

3 ТОПЛИ ТОНИКА В ПОДКРЕПА НА ЗДРАВОСЛОВНАТА ДЕТОКСИКАЦИЯ

Как да защитаваме лимфните си възли от метали

Понеже лимфната система непрестанно е заета с премахването на микробите и на токсините в околната среда, които попадат в тялото, не е необходимо да я претоварваме с добавянето на тежки метали. Ако имате татуировки (или пък нямате, но въпреки това искате да направите каквото можете, за да защитавате имунната си система), можете да положите малко усилия, за да оптимизирате лимфната си система.

Някои стъпки в правилната посока:

Взимайте храносмилателни ензими по време на хранене, за да помагате на стомашно чревния тракт да разгражда сложните храни за по-добро абсорбиране и за улесняване на работата на лимфната система.

Използвайте системни протеолитични ензими между храненията, защото те ще спомогнат пречистването на кръвта от шлаките и ще премахват циркулиращите имунни комплекси.

Правете редовно пречистване на черния си дроб за детоксикация на този жизнено важен орган, който произвежда повечето от лимфните течности, циркулиращи в цялото ви тяло.

Редовно правете детоксикация от тежки метали, за да премахвате натрупаните тежки метали в тънките тъкани на тялото ви.

Пробиотиците премахват тежките метали

Редовно правете физически упражнения и/или ходете на масаж при експерт по дрениране на лимфата, лек масаж, който усилва преминаването на лимфните течности през тялото. Не забравяйте, че лимфната ви система няма помпа като сърцето, която да спомага движението на лимфната течност. Цялото движение на лимфата се осъществява от движението на мускулите в тялото. Ако не извършвате физическа активност постоянно, то тогава се нуждаете от редовни масажи, за да поддържате непрестанното движение на лимфата.

от Бет Ливайн

Още за опасностите от татуировките:

Опасните рискове за здравето от татуировките

Прочетете още по темата:

Насищайте тялото си с кислород, поддържането на кислородния баланс предпазва от болести

Чесновото мляко лекува ИШИАС, астма, пневмония, туберкулоза, сърдечни проблеми, артрит, кашлица и много други заболявания!

Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб

Множеството причини да спрем да използваме микровълнова фурна ВЕДНАГА!

Натурален лек за подути лимфни възли

Бял трън за силна лимфна система

21 ефикасни естествени лека за лимфома

Източник:
https://www.jonbarron.org/immunity/tattoos-are-tainting-lymph-nodes/?utm_campaign=Daily%20Health%20Tips%2C%20Mon-Fri&utm_source=hs_email&utm_medium=email&utm_content=77244017&_hsenc=p2ANqtz-_PC1TkufEr52J6xNG5151EzpJ6jCe5KbWdgosVgn8qwq1Dw0-EOKht7v7VUesNwBe-UE3ICct_mAmCK-ZClz_sadw73Q&_hsmi=77244017

Снимка: https://greatist.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *