21 ефикасни естествени лека за лимфома

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

te-verde

Някои от най-ефикасните домашни лекове за лимфома включват йод, екстракт от зелен чай, артемизин, магданоз, женско биле, бял трън, гъбите рейши, излагане на слънце, омега-3 мастни киселини, екстракт от листа от маслини,  пробиотици и снижаване прием на захар, стрес, алкохол и никотин…

Лимфомата е вид рак, който засяга имунната система. Лимфоцитите са клетките, които биват засегнати от този вид рак. Лимфоцитите са клетки в лимфните възли, далака, костния мозък, тимуса и в други части на тялото. Лимфоцитите се променят и растат безконтролно и формират натрупване на клетки, което води до формирането на тумор. Лимфомата се категоризира в 2 основни вида:

  • Ходжкинов лимфом – При ходжкиновия лимфом са засегнати В лимфоцитите. Ходжкиновият лимфом засяга хора на всяка възраст. Ходжкиновият лимфом засяга повече мъже от жени.
  • Неходжкинов лимфом – При този вид лимфома биват засегнати както В клетките, така и Т клетките. В-клетките и Т-клетките се знае, че играят основна роля за развиването на имунитет. В-клетъчната лимфома е по-често срещана от Т-клетъчната лимфома.

Лимфомата е често срещана при възрастните и най-вече при мъжете. Някои подвидове лимфома са често срещани при деца.

Лимфомата е една от най-плашещите и смъртоносни форми на рак, която в основни линии представлява група тумори в кръвните клетки, изникващи от лимфната система. И двата основни типа, Ходжкинов лимфом и Неходжкинов лимфом (около 90% от всички случаи на лимфома), могат да са опасни. Ракът във всяка форма е опасен, но лимфомата е склонна към образуване на метастази, а свързаността между лимфната система и останалата част на тялото буди сериозна загриженост от разпространението на рака. Лимфомите са седмата най-разпространена форма на рак и убиват повече от 300000 души на година. Има редица различни причинители на лимфома, включително предишни заболявания като Епщайн-Бар вирус, автоимунни заболявания, лошо хранене, пестициди и други поведенчески и свързани с околната среда фактори.

Както е при всички останали видове рак, официален лек не съществува, но има приети стратегии на лечение, които могат да поставят рака в ремисия и да подобрят качеството на живота и те включват лъчетерапия, химиотерапия, имунотерапия и насочена терапия и понякога операция. Обаче, съществуват някои доста силни странични ефекти, съпровождащи тези предписани лечения, така че за снижаване на последиците от тях и за допълване на силните противоракови лекарства, които често се предписват, обикновено се прибягва до домашни лекове. Симптомите на лимфома включват уголемени или втвърдени лимфни възли, нощно изпотяване, висока температура, отслабване, умора, сърбеж и затруднено дишане. Ако смятате, че може би страдате от лимфома трябва да говорите с онколог възможно най-скоро, но добавянето на следните натурални лекове в начина ви на живот е чудесна идея! Вижте по-подробно многото домашни лекове за лимфома.

21 полезни домашни лека при лимфома

Женско биле:

Един от основните странични ефекти при лимфома е видимо отслабване и добавянето на стероиди към храната с цел подсилване на тялото така че то да възвърне нормалното си тегло може да помогне. Женското биле съдържа различни стероидоподобни съединения наред с активни съставки, които директно въздействат върху разпространението и сериозността на лимфомите в тялото.

Храната мори рака като противодейства на ангиогенезата

Гъбите рейши:

Тинктурите, направени от рейши получават впечатляващи внимание напоследък, като се има предвид, че тези гъби с мощно действие показват противоракови и противодействащи на пролиферацията на туморите свойства в лабораторни условия. Изследванията продължават, но се смята, че тези гъби ефикасно забавят разпространението на лимфомата в тялото.

Рейши прецизно се цели в раковите клетки и ги убива

Магданоз:

Епителните растежни фактори са основна причина за лимфома и за други видове рак, но за късмет, магданозът се свързва със спирането на тези растежни фактори като по този начин той предпазва тялото от лимфома, както и забавя нейното разпространение до намесата на други лечения, които безопасно да елиминират туморния растеж.

Магданоза и удивителните му ползи за храносмилането и не само 

Фибри:

Яжте богата на фибри храна, включваща много плодове и зеленчуци, понеже те спомагат изхвърлянето на токсините от тялото и подсилват имунитета. Богатата на фибри храна се счита за естествен лек за лимфома.

Мощният протеолитичен ензим серапептаза е средство за снижаване на болка и възпаление

Отказване на цигарите:

Добавянето на канцерогени в тялото винаги е лоша идея, особено, ако вече страдате от някаква форма на рак. Що се отнася до лимфомата, елиминирането на цигарите ще позволи на тялото ви да се фокусира върху туморния растеж, вместо да раздвоява вниманието си. Пушенето също така отслабва имунната система и повишава вероятността от хронични заболявания, така че сложете край на този навик още днес!

Омега-3 мастни киселини:

Както винаги, „полезният” холестерол се появява и в настоящия списък на домашни лекове. Намаляването на хроничните заболявания, което съпътства приема на омега-3 мастните киселини може да ви предпази от много от факторите, допринасящи за възникването на лимфома. Освен това, подсилената имунна система и антиоксидантното поведение на някои омега-3 мастни киселини ще спомогнат да не се разболеете от рак.

За остър ум, добро настроение и младост в живот без рак и високо кръвно можете да разчитате на омега-3 мазнините

Бял трън:  

Тази популярна билка се използва при много различни заболявания, основно що се отнася до детоксикацията на тялото и до подобряването на функционалността на черния дроб. Като добавите бял трън към ежедневния си здравословен режим, вие в голяма степен повишавате съдържанието на глутатион – главният антиоксидант в тялото си, който е важен компонент защитаващ метаболитното здраве.

Бял трън за силна лимфна система

Сода за хляб

При боледуване от лимфома, човек има ранички в устата и сърбеж. Содата за хляб незабавно премахва тези симптоми на лимфомата.

Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

Детоксикация

Пиенето на сок от червено цвекло спомага прочистването на черния дроб и по този начин стимулира имунната система. Детоксикацията е особено важна терапия, използвана за лечението на множество заболявания, която помага и в лечението на лимфома.

Този прочут сок гони рака за 42 дни: повече от 45000 онко- и нелечимо болни излекувани!

Йод:  

Йодът се знае че атакува раковите клетки директно, така че приемът на хранителни добавки с йод е подходящ при всички видове рак. Можете да повишите приема си на йод като ядете богати на йод храни като кисело мляко, боб, сирене и картофи.

Връзката между недостига на йод и заболяванията

Акупунктура

Акупунктурата ефикасно освобождава тялото от токсичните лимфни възли. Терапията с акупунктура се счита за най-добрият натурален лек за лимфома.

Снижете стреса:  

Хормоните на стреса могат да са полезни в определени ситуации, но и опасни в други, особено, ако непрестанно присъстват в тялото. Те могат да изтощят метаболизма, да снижат нивата на енергия, както и да имат по-сериозно въздействие. Снижаването на стреса с помощта на медитация или йога елиминирайки прекомерния кортизол в тялото винаги е добър начин за снижаване на оксидативния стрес в тялото.

Екстракт от зелен чай:  

Катехините и епикатехините в зеления чай са естествени противоракови и противодействащи на туморите субстанции, така че концентрираното действие на зеления чай в неговия екстракт е особено ефикасно за предпазването ви от широк обхват от различни видове рак, включително и от лимфома.

5 топли напитки борят рака

Прием на алкохол:

Прекомерната консумация на алкохол отслабва тялото, така че дори и да ви се струва отпускащо парата да пийвате вечер, това може да изложи на риск имунната ви система и да ви направи по-податливи на хронични заболявания и на рак като лимфомата.

Екстракт от маслинови листа:

Лимфомите са в основни линии тумори и един от най-ефикасните билкови екстракти за елиминирането на туморите е този от маслинови листа. Макар и да не е най-лесно намиращата се билкова хранителна добавка, полифенолите и флавоноидите в екстракта от маслинови листа са изключително важни за защитата на тялото от рак.

Направете си чудодеен екстракт от маслинови листа у дома

Слънчева светлина:  

Витамин D от слънчевата светлина е най-лесният домашен лек при лимфома, понеже трябва просто да излезете навън и да извлечете ползите от нея. Витамин D активно елиминира много от симптомите на Неходжкинов лимфом, така че макар че не винаги може да е лесно, набавянето на здравословна доза слънчева светлина може да държи рака под контрол.

Генетична връзка между витамин D и предпазването от болести

Вода

Поддържането на тялото хидратирано е най-добрият и популярен лек за изхвърлянето на токсините от тялото. Пиенето по 8 или повече чаши вода всеки ден може да помогне за лечението на лимфома.

Японско лечение с вода: Излекувай тялото си по естествен начин

Артемизин:  

Това съединение в пелина е като хрътка по отношение на раковите клетки и ефикасно открива и неутрализира мутиралите клетки без да засяга здравите. Това може да не е най-лесният лек за откриване, но той доказва ефикасността си от хиляди години.

Ракът победен за пореден път от съединение в пелина

Терапия с протеолитични ензими

Протеолитичните ензими са основната защита в тялото срещу рак. Терапията с протеолитични ензими наред със здравословна, питателна храна създава среда в тялото, която ускорява лечебния процес и така спомага лечението на лимфомата.

Ензими лекуват дълъг списък разностранни хронични заболявания

Пробиотици

Пробиотиците са полезните бактерии, които стимулират и поддържат естествен баланс на микрофлората в червата. Според последни изследвания, хранителните добавки с пробиотици могат да спрат туморния растеж в тялото.

Пробиотиците могат също така да подобрят храносмилането и да повишат усвояването на минералите като лекуват пропускливите черва.  Всички тези свойства правят пробиотиците естествен лек за лимфома.

Предпазва от рак, инсулт и инфаркт и подобрява храносмилането

Куркумин

Куркуминът има противоракови свойства по природа и контролира растежа на туморните клетки. Куркуминът убива раковите клетки. Куркуминът от куркумата е полезен в лечението на различни заболявания.

Който пие куркумин, гони рака яко дим

Няколко последни предупреждения:  

Макар че тези домашни лекове може да са ефикасни, лимфомата все пак е силно инвазивна и опасна форма на рак. Винаги трябва да се консултирате с опитен лекар и с онколог, ако подозирате диагноза рак. Посочените по-горе лекове са алтернативни лечения и спомагателни подходи и не са предназначени да заместват официалните терапии. Ако забелязвате някои от симптомите на рак, консултирайте се с лекар за диагноза. Ранната диагноза спомага по-доброто лечение и предпазване. Ако страдате от лимфома, можете да използвате горните домашни лекове, които спомагат лечението на лимфома.

Източници:

https://www.organicfacts.net/home-remedies/lymphoma.html

http://howtocure.com/how-to-cure-lymphoma/

Снимка: La Arena

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *