Направете си чудодеен екстракт от маслинови листа у дома

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Екстрактите от билки са скъпи в магазина, а се приготвят много лесно. Най-добрите лекове се правят у дома. Онова, което ги прави най-добри е че знаете какво сте сложили в тях от самото начало до края, и като си ги правите сами, пестите пари, особено като се има предвид, че дадената по-долу рецепта можете да използвате и за екстракт от лавандула или за екстракт от всякакви билки, цветя, бери плодове или листа. estratto-foglie-di-olivo-500x375 Екстрактът от маслинови листа съдържа много антиоксиданти, което го прави полезен за противодействане на стареенето. Маслиновите листа са особено силни когато се използват в комбинация с други антиоксиданти. Изследване от 2005 година показа, че течният екстракт, направен от пресни маслинови листа има антиоксидантна способност почти два пъти по-силна на тази на екстракта от зелен чай и четири пъти по-силна от тази на витамин С.

Изследванията показват, че този екстракт е също така ефикасен в лечението на рак на черния дроб, простатата и гърдата и при левкемия.

Вижте за какво още е полезна маслината: ЧАЙ ОТ МАСЛИНЕНИ ЛИСТА – ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ТОВА ДРЕВНО ДЪРВО

Екстракт от маслинови листа се продава в течен концентрат, сушен чай от листа на прах или капсули. Обаче, ако можете да си наберете пресни листа или имате достъп до прясно приготвен екстракт от маслинови листа, това е най-мощната форма, понеже в тях има повече истински незасегнати лековити съединения.

Пресните листа от маслина и екстрактът от тях имат горчив вкус. Най-добре е да се приемат на капсули със сок или с друга храна за маскиране на вкуса.

Още полезни рецепти в сайта:

Рецептата на Рик Симсън за домашно приготвено масло от канабис като алтернатива на химиотерапията

Есиак: Лекът за рак, за който Биг фарма не иска да знаете

Победете системата и си направете сами екстракт от маслинови листа!

За приготвянето на силен екстракт от маслинови листа използвайте маслинови листа от сортовете Manzanillo или Mission, за които се знае, че съдържат висок процент олеуропеин, но това се отнася и за много други  сортове Olea Europaea.

Под-видовете Olea Africana са особено полезни при сърдечно-съдови и диуретични проблеми.

Единствените листа, които не съдържат достатъчно олеуропеин са тези от листа на китайски маслинови дървета, така че ако не използвате листа от китайски маслини, всичко би следвало да е наред.

Наберете листата в средата на сутринта когато всяка влажност по тях е изчезнала и ги пригответе в рамките на час или по-бързо. Не използвайте изцапани листа или такива с петна по тях. Направата на домашен ектракт изисква листа или билки, които не са третирани с химикали, пестициди или радиация, така чв не използвайте листа от райони със силно замърсен въздух/почва/вода.

Не използвайте пръскани наскоро с отрова или меден сулфат листа, третирани по този начин за предпазване от вредители или плесени.

Ако използвате купени сушени листа, резултатите може да не са достатъчно добри, защото летливите съставки ще са изгубени при преработката и продуктът ще е по-малко балансиран.

Безсмислено е също така сами да си ги сушите, защото така е нужно повече време за приготвянето на екстракта и той е с по-ниско качество.

Прясно набраните здрави листа са най-добрите, но ако нямате маслиново дърво под ръка, все пак можете да закупите сушени маслинови листа.

И така, вече сте готови да започнете с направата на екстракта!

Нарежете листата на ситно и ги сложете в херметически затварящ се стъклен буркан. Важното е капачката да е неръждаема. Не използвайте пластмасови съдове.

След това сипете качествен силен 40% алкохол от зърнени култури, водката върши чудесна работа, върху листата, който да го покрие напълно. Листата непременно трябва да са напълно покрити и течността да достига 2.5 см (1 инч) над тях. Дозата е приблизително 1 част листа към 3 части алкохол.

Ако използвате 100 г свежи маслинови листа трябва да добавите поне 200 и ако се наложи до 300 мл алкохол. Ако използвате сушени листа ще се нуждаете от повече алкохол, понеже сушените листа поемат повече и отново трябва да са покрити с алкохола. Тук пропорцията е 1 част сушени листа към приблизително 5 части алкохол. Или за 100 г сухи листа ще трябва да имате на разположение 500 мл алкохол. Може и да не се наложи да сипете всичките 500 мл, но е добре да ги имате.

Сега затворете буркана с плътно прилягаща неръждаема капачка.

Разтръскайте добре и сложете на тъмно място на стайна температура. Листата трябва да престоят накиснати 4 до 6 седмици. Разтръсквайте буркана през ден (може и всеки ден) и следете листата да са винаги покрити с течността. За целта можете да доливате алкохол при нужда. Алкохолът ще изтегли и извлече активните съставки от листата. След три седмици екстрактът ще е готов. За по-голяма сила можете да оставите листата накиснати по-дълго. С помощта на тензух или напълно натурални, неоцветени филтри за кафе прецедете екстракта в друг стъклен съд като го извлечете до последната капчица, изстисквайки филтъра или тензуха добре. След това налейте тинктурата с помощта на фуния в по-малки бутилки от тъмно стъкло със запушалки с капкомер и ги дръжте на тъмно и хладно място.

Ако в екстракта ви има утайка, оставете я да се утаи и го прецедете отново. Малко утайка не е вредна.

Можете да запазите екстракта 3 години.

Забележка: Спиртният екстракт в разтвор се усвоява в стомаха най-добре при около 20 до 25% етанол. Ако разтворът е по-силен, това кара стомаха да го подава директно в дванадесетопръстника.

Ето защо най-бърз ефект ще има ако смесите 40% си екстракт от маслинови листа в приблизително същото количество вода когато го пиете.

Не го разреждайте в тази концентрация преди да е необходимо да го пиете, защото няма да се запази достатъчно добре. С други думи, разреждайте го преди пиене.

Ако екстракта ви се струва твърде слаб, експериментирайте с различни листа, по-дълго време за киснене и по-малко разреждане на етанола (при положение, че билката е винаги затворена).

Можете да задържите използваните листа и да ги добавите незабавно в следващата партида, така тя ще стане още по-силна.

Можете да правите екстракт по този начин с всяка свежа билка, но трябва да сте сигурни, че в тях няма химикали или фунгициди. Най-добре е да използвате растения от собствената си градина или от изпитан източник.

Прочетете още: Екстрактът от маслинови листа убива туморите за 9 до 12 дни!

Още варианти на екстракт от маслинови листа

Измийте маслинови листа след което ги изсушете добре. Оставете ги на слънце или на топло сухо място, докато листата са съвсем сухи и чупливи. Смелете листата в блендер или домашен робот. Ако искате можете да добавите гроздови семена към листата от маслина за получаването на супер силен прах. Можете да използвате този прах в чай, да го смесвате с вода или алкохол или да го слагате в капсули, ако предпочитате.

Как да изстисквате маслинови листа за получаване на най-добрия екстракт

Можете да правите също така екстракт от маслинови листа в сокоизстисквачка или блендер. Когато правите плодов или зеленчуков сок, просто добавяйте по няколко прясно откъснати маслинови листа. Това е най-добрият начин за приемане на този екстракт, защото така той е пресен, натурален и неувреден от обработката или дългото съхранение. Консумирането му в пресен сок е далеч най-силната му форма.

Екстракт от маслинови листа, доза

Ако закупите екстракт от маслинови листа като хранителна добавка, показаната доза за капсулата, праха, таблетките или течния концентрат ще е обозначена от производителя. В повечето случаи се препоръчва от 1 до 3 капсули на ден за добро здраве и за предпазване от заболявания.

Едно маслинено листо е приблизително равно на една капсула или около четвърт чаена лъжичка прах.

Ако изстисквате прясно откъснати маслинови листа, всичко зависи от количеството сок в листата и от ефективността на сокоизстисквачката ви. Може да започнете с по два листа на ден и да следите ефекта преди да добавяте още.

Странични ефекти на екстракта от маслинови листа

Като натурален лек екстрактът от маслинови листа няма сериозни странични ефекти. Ако имате ниско кръвно или сте диабетик, започнете с ниска доза и контролирайте внимателно приема си.

Ако погълнете много големи количества, това може да причини главоболие, световъртеж, гадене, мускулни болки, умора или диария.

Поздравления!

Вече имате своя марка екстракт от маслинови листа!

Изпробвайте го като пиете по половин чаена лъжичка от приготвения от вас екстракт от листа от маслини по два пъти на ден в малко вода за подсилване на силата му. Можете да отбележите колко капки се съдържат в лъжичката.

Сега остава само да ви се отвори възможност да изпробвате екстракта от маслинови листа в реалния живот. Ако действа, вече сте станали по-малко зависими от другите за здравето си и по-способни да се грижите за себе си и близките си в случай на криза.

Източници:

http://www.floridaconcerts.org/How-to-Make-Olive-Leaf-Extract.htm

http://www.about-olive-leaf-extract.com/extract-of-olive-leaf.html http://www.growyouthful.com/remedy/olive-leaf-extract.php

Снимка: www.dailyscoop.it

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *