Есиак: Лекът за рак, за който Биг фарма не иска да знаете

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Rene Caisse Essiac

В мъничкото канадско село Брейсбридж в Онтарио в началото на 20-те години на миналия век медицинска сестра на име Рене Кес успешно лекува много терминално болни от рак пациенти с лек, наречен чай Есиак.

За услугите си тя приемала всякаква форма на плащане, която рпациентът можел да си позволи – дори яйца и растителни и животински продукти. След време, тя спряла да взема каквото и да било възнаграждение и лекувала стотици пациенти безплатно. Това довело до тормоз от страна на канадското Здравно министерство и предателство от страна на корпорацията, която тя се надявала, че ще й помогне да легализира своя лек.

Макар че името „Есиак” е взето от обратното изписване на името й, рецептата принадлежи на лечителка от племето оджибуей в далечния канадски север.

Произход на чая Есиак

Понеже Рене имала болни от рак леля и втори баща, тя попитала жената за съставките и как да приготвя чая. Тя научила съставките и рецептата и незабавно започнала да лекува леля си и доведения си баща от рак. „Необходимо беше известно време”, казва Рене относно втория си баща, „но в края на краищата той беше излекуван”.

От този момент нататък, успехът на Рене е толкова огромен, че през 1933 година малкото градче Брейсбридж й позволява да използва излезлия от употреба хотел British Lion Hotel като клиника срещу само един долар на месец. От 1934 до 1942 година Рене запарвала легендарната си отвара и успешно лекувала стотици болни от рак пациенти.

Мишена на тормоз от страна на канадските здравни власти, Рене заявила, че единствената причина, поради която не била вкарана в затвора била подкрепата от страна на Градския съвет на Брейсбридж, няколко известни лекари и многото излекувани от нея пациенти – един от които се излекувал, както от рак, така и от диабет.

Относно тормоза, на който Рене била подложена в продължение на повече от 50 години, тя казва: „Никога не бях си представяла отпора и преследването, които щяха да са моят жребий за това, че се опитвам да помагам на страдащото човечество без никаква мисъл за лична изгода”.

Есиак успява да проникне в Съединените щати!

Въпреки стотиците успешно излекувани пациенти, обществеността си остава неинформирана за билковата отвара Есиак. Година преди смъртта си, през 1978 година, Рене Кес сключва договор с компания, наречена Resperin, която тя смятала, че ще й помогне да легализира чая. Оказва се, че Resperin е под контрола на канадското правителство и медицински власти, и проектът бързо бива потулен.

Трябва да сме благодарни на факта, че преуспелият лекар от Калифорния, практикуващ хиропрактика – д-р Гари Глам – чува за лечебните качества на Есиак и започва да издирва формулата за приготвянето му. Накрая той я купува в Детройт от жена, която се била излекувала от рак на маточната шийка. Д-р Глам след това пътува до Канада да разговаря с близка лична асистентка на Рене Кес и да научи повече. По време на разговора Гари разкрива достатъчно информация за работата на Рене Кес, така че написва книга за нея, наречена Призвание на ангел (Calling of an Angel). Понеже чая Есиак не е одобрен от Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) и представлява голяма заплаха за раковата индустрия, нито едно издателство не искало да рискува и да публикува книгата му. Най-накрая той сам финансира издаването на книгата и оттогава насетне тя е широко разпространявана в западния свят.

Д-р Глам в крайна сметка публикува втора книга, наречена Пълно разкриване (Full Disclosure), която разкрива истинския източник на СПИН-а като причинен от човека, както и плана за депопулация на Земята. За разпространяването на истината в своите две книги, Д-р Глам е преследван от съдебни изпълнители и почти напълно унищожен финансово от незаконни вземания на данъчните власти. Таен агент на военноморското разузнаване по-късно заплашва да убие него и семейството му, ако продължава да публикува двете си книги.

Още успехи на чая Есиак

Използвайки новооткритото си лечение с Есиак, д-р Глам жъне успехи с пациентите, които идват при него. Той използва Есиак, за да излекува момче със злокачествена форма на левкемия в последен стадий. Момчето оздравява напълно, но по-късно умира от сърдечна недостатъчност. Увреждането на сърцето му, което довело до сърдечната недостатъчност било причинено от предишните му лечения с химиотерапия!

Д-р Чарлс А. Браш, личен лекар на президента Джон Ф. Кенеди и бивш колега на Рене Кес, излекувал успешно, както своя рак, така и нелечимия рак на сина на Тед Кенеди с Есиак. На д-р Браш след това е наредено да си мълчи или ще отиде в затвора до края на живота си.

Въпреки мълчанието му, книгата Призвание на ангел съдържа следния цитат на д-р Браш, „Резултатите, които имахме с хиляди пациенти от различни раса, пол и възраст, страдащи от всички видове рак, определено доказват, че Есиак е лек за рака. Всички изследвания, проведени в четири лаборатории в Съединените щати и още едно в Канада потвърждават това твърдение”.

Незабавно след смъртта на Рене Кес, властите преобръщат наопаки дома й и изгарят  документацията й. Трябва да сме благодарни на нейната приятелка Мери Макферсън, която спасява част от нея, както и на факта, че поредица от автобиографични статии, написани от сестра Кес вече са били обществено достояние. Благодарение на разследващата журналистика на д-р Глам, тайната е разкрита.

5 научни изследвания на чая Есиак срещу рака

 1. През 2007 година, учените проведоха ин витро изследване на действието на отварата Есиак върху ракови клетки при рак на яйчниците. Резултатите показаха, че Есиак има силно антиоксидантно действие, значителни имуностимулиращи ефекти и значителна токсичност конкретно спрямо раковите клетки при рак на яйчниците.
 2. Изследователи съобщиха в изследване от 2005 година, за случай с 64-годишен мъж, чиито рак на простатата се повлиял от лечение с чая Есиак.
 3. Изследване на действието на Есиак върху човешки туморни клетъчни линии откри, че в големи дози Есиак „демонстрира анти-пролиферативни и причиняващи диференциация свойства”.
 4. При изследването на противораковото действие на чая Есиак през 2004 година, събраните от изследването данни показаха, че „чаят Есиак притежава силно антиоксидантно и предпазващо ДНК-то действие, свойства, които са често срещани при природните противоракови лекове”.
 5. При изследване на способността на чая Есиак да модулира растежа на раковите клетки и имунния отговор, изследователите, провели изследването откриха, че „Препаратите Есиак може да са способни да спират растежа на туморните клетки, като същевременно имунния отговор се подобрява в антигенно стимулиране”.

Essiac tea

Съставки на отварата Есиак

Ползи за здравето:

Козият киселец е най-важната билка във формулата. Билката е ефикасна в разграждането и смаляването (в някои случаи унищожаването) на тумори. Тя съдържа големи количества от витамините A, B комплекс, C, D, E, K, P и U. Тя има високо съдържание на минерали, включващо натрий, калций, сяра, желязо, магнезий, хлор, силиций, и микроелементите мед, йод, манган и цинк. Тя съдържа също така ябълчена, оксалова, танинова и винена киселини, както и голямо количество хлорофил и каротеноиди. Хлорофилът повишава количеството кислород в тялото. Някои хора вярват, че ракът не може да живее нито да се развива при повишени нива на кислород в тялото. Каротеноидите включват бета-каротин, който се преобразува във витамин А в черния дроб. Това е известен антиоксидант с много високо съдържание на оксалова киселина, което е допринасящ фактор за анти-туморните и противоракови аспекти на билката. Казва се, че тази билка действа, във формулата, за спирането на метастазирането на раковите клетки.

Коренът от репей се използва от векове заради невероятните му лечебни свойства. Тази билка е изключително силно средство за прочистване на кръвта. Тя също така е богата на витамини има сходно съдържание на минерали като козия киселец. Репеят съдържа фосфор, калий, селен. Основната съставка в репея е полизахарид, наречен инулин. Инулинът укрепва жизнено важни органи. Той е мощен имуномодулатор, който подсилва действието на белите кръвни телца.

Коренът от турски ревен е силно средство за прочистване на черния дроб и също се използва от много векове. Тази билка има изключително високо съдържание на витамини и минерали: витамините В комплекс, C и P, калций, фосфор, калий, йод, мед, сяра, цинк, силиций, магнезий, манган, както и танинова, ябълчена, оксалова киселина и танини.

Кората от хлъзгав бряст е добре известна заради силно хранителните й свойства. Тя спомага за съживяването на изтощените организми. Билката съдържа витамините A, B комплекс, C, K и P, и с високо съдържание на минерали и танинови киселини. Тя има успокояващо действие и е с богато съдържание на клей, а това й свойство намалява възпалението и снижава чувствителността към киселините.

И така, следните четири съставки, сварени заедно, се славят с доказан успех в излекуването на стотици пациенти от края на двайсетте години на миналия век насам.

 • 6 1/2 чаени чаши корен от репей Arctilim lappa (нарязан)
 • 0.453 г (1 фунт) от билката кози киселец Rumex acetosella (на прах)
 • 113 г (1/4 фунт) кора от хлъзгав (слузест) бряст Ulmus fulva (на прах)
 • 28.4 г (1 унция) корен от турски ревен Rheum palmatum (на прах)

При смесването на тези количества, от съставките ще получавате по 8 кварти (9.12 л) или 2 галона (9.08 л) на път. Разделянето на количествата на билките наполовина ще ви дава по 1 галон (4.54 л) отвара на път.

В някои инструкции се казва всички съставки да се разбъркват добре преди да се сложат във вода, сухата билкова смес да се държи в стъклен буркан на тъмно и сухо място и от нея да се взима по една унция (28.4 г) на всяка кварта (1.14 л) вода при всяко приготвяне на отварата.

Можете да използвате 1 чаена чаша – 240 г от сместа на 256 унции (7.68 л) вода.

Инструкции за варенето на Есиак

За приготвянето на отварата използвайте съдове от неръждаема стомана или чугунени съдове. Оставете билките да врат силно без да ги захлупвате в продължение на 10 до 20 минути, след това захлупете с капак и ги оставете да киснат една нощ на печката. На сутринта загрейте отварата докато от нея започне да излиза пара (без да завира), след това я оставете няколко минути да се утаи и я прецедете през ситна цедка, налейте отварата с помощта на фуния в горещи, стерилизирани стъклени или керамични съдове и я оставете да изстине. Затворете плътно и дръжте отварата на тъмно и хладно място в стъклени или керамични съдове. След отварянето на бутилка, тя трябва да се държи в хладилника. Когато остане малко количество на дъното, сипете го в голям буркан и го оставете в хладилника за една нощ, след което изсипете колкото можете от течността, без утайка.

Рецептата трябва да се спазва точно както е дадена.

Доза на приемане на билковата отвара Есиак

Дозата зависи от лекуваното заболяване.

За подсилване на имунитета или при леки заболявания, консумирайте по 60 мл (2 унции) веднъж на ден.

При по-сериозни заболявания като рак, увеличете дозата до 90 мл (3 унции) 3 пъти дневно.

Дозите от чая Есиак от хладилника можете да сипвате в гореща вода или да го затопляте преди пиене. Чаят може да се използва от пациенти с рак, подложени на други лечения, дори и от хора, пиещо алопатични лекарства.

Обаче, рак и СПИН трябва да се лекуват холистично като пациентът се въздържа колкото се може повече от приема на токсични лекарства, токсични храни, токсични продукти в домакинството и козметиката, както и от токсични мисли. Пациентите с рак също така трябва да се придържат към хранителен режим на органична храна, несъдържащ месо и да си набавят колкото се може повече слънчева светлина и хранителни добавки с витамин D и C. Използването на чая Есиак, докато спазвате навиците от стария си начин на живот, които вероятно са причините за появата на рака или на което и да било друго заболяване не е най-добрият начин да се лекувате.

Още полезни факти за чая Есиак

Качеството на съставките е най-важният аспект за получаването на полезен Есиак. На пазара се предлагат твърде много силно разредени варианти на отварата. Д-р Глам споменава, че твърде много производители използват третирани с радиация билки и че някои дори заменят козия киселец, често срещан бурен, който е обявен за незаконен за употреба в Канада, с лапад, бурен, подобен на червения киселец. Това е особено важно, понеже лабораторно доказано е че именно козият киселец е действителният убиец на рака в чая Есиак.

Другите съставки предоставят синергични имуностимулиращи и прочистващи кръвта свойства. Също толкова важен е факта, че Рене Кес е използвала цялото растение на козия киселец – корените и всичко. Тя открива че корените са много важни за ефикасността на козия киселец. Повечето билкови варианти на чая включват само листата на кози киселец, ако въобще използват бурена. По-лесно е и по-евтино листата да се берат, като корените се оставят, за да растат още листа.

За избягване на облъчването, поръчвайте доставката по куриери като UPS и FedEx, не чрез пощенска услуга, понеже от пощите се изисква да облъчват билките. Дори и при доставянето със самолет вероятността за облъчване е голяма особено ако пратката идва от чужбина. Проблемът е че коренът от турски ревен не расте в Америка.

Обаче, има възможност да си набавяте корен от турски ревен, отглеждан в Северна Америка, както и кози киселец заедно с корените на прах. Много хора са се излекували от рак като са използвали Есиак, като не са малко и тези, които са се излекували от СПИН. Много хора са подобрили цялостно здравето си като са използвали чая Есиак като лечебен тоник.

Има и хора, обаче, които се оплакват че при тях Есиак е имал незначително или никакво действие. Това сочи поне частично към проблема с качеството на билките. Сместа от тези 4 билки, ако е със необходимото високо качество е ефикасна в лечението на пациенти с рак, СПИН и диабет. Рене Кес никога не е правила компромиси с качеството на съставките, както и упорито е следвала протоколите за различните заболявания без да ги смесва! Важно е всеки който използва Есиак да си набавя най-добрите съставки, както го е правела сестра Кес.

Здрави всеки ден
Източници:

http://www.endalldisease.com/essiac-tea-cancer-cure-big-pharma-want-know/

http://carytownteas.com/store/Store/tabid/198/txtSearch/essiac/List/1/ProductID/236/Default.aspx

http://www.naturalnews.com/026928_cancer_tea_cure.html

http://naturalsociety.com/essiac-tea-4-secret-ingredients-cured-thousands-cancer-patients/

Снимки: www.vwmin.org; carytownteas.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “Есиак: Лекът за рак, за който Биг фарма не иска да знаете

 1. E сега вече се пообърках-как да съм сигурна,че тази добавка ,която купих е направена от качествени билки-есиак течен от биомастер

 2. Какво значи "6 1/2 чаени чаши" – 6 чаени чаши и половина ли? Поне така сме го учили по математика. Тук акцентът е на киселеца, но от него се слага само 0.453 г. И всички тези изсушени билки ли са? Може ли някой да разясни, много ви моля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *