Скилидка чесън сутрин на гладно… вижте невероятните резултати след това

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Макар че може да има хора, които мислят, че единствено старците считат чесъна за изключително полезен за здравето ни, това всъщност не е вярно. По-точно, чесънът е изключително здравословно нещо, което може да предотвратява и лекува много заболявания.

garlic-empty-stomach

Редица изследвания се провеждат и всичките откриват, че ако консумирате чесън сутрин на празен стомах, това всъщност ще повиши силата му и ще го превърне в изключително силен естествен антибиотик.

Причината за това чесънът да е по-ефикасен когато се яде на гладно преди закуска е че по това време бактериите са свръх уязвими и съвсем беззащитни пред силата му.

Чесънът е универсален зеленчук с редица полезни действия.

Чесънът е популярен заради тези здравословни ползи във всяка част от света и заради тях хората са започнали да го наричат „лечебна храна” много отдавна.

По-точно, чесънът наистина облекчава симптомите на хипертония. Той не само регулира кръвообръщението, но също така предпазва от различни сърдечни проблеми, както и стимулира правилната функция на черния дроб и пикочния мехур. Освен това, той е доста ефикасен при стомашни проблеми като диария и стимулира добро храносмилане и регулира апетита.

Прочетете още за чесъна: Вълшебен лек с чесън и кисело мляко ви пази от простуди и грип цяла зима

Когато се консумира на празен стомах преди закуска, чесънът е невероятен лек също и за проблеми с нервите.

Освен това, той ще ви помогне да контролирате стреса и по този начин да спрете производството на стомашната киселина, която тялото ви произвежда всеки път когато сте нервни.

Алтернативната медицина смята, че чесънът е една от най-ефикасните храни що се отнася до детоксикация. Приема се, че чесънът е така силен, че прочиства тялото от паразити и червеи, предпазва го от заболявания като диабет, тиф, депресия и дори от някои видове рак.

Въпреки това, преди да започнете да го консумирате, за да се насладите на всичките тези ползи, уверете се, че чесънът е безопасен за вас.

В случай че имате алергия към чесъна, не трябва да го ядете суров. Хранителните добавки с чесън са чудесен заместител на суровия чесън и дори и в тази му форма вие все пак ще се възползвате от ползите от него. Трябва да спрете да го консумирате, ако и в този случай продължите да получавате обрив по кожата, вдигате висока температура или получавате главоболие.

Изследванията показват, че консумацията на чесън може понякога да има странични ефекти при пациенти, пиещи лекарства за ХИВ/СПИН. Обръщайте особено внимание в случай на такива заболявания и бъдете изключително внимателни.

Наред със силните миризма и вкус, чесънът предоставя множество най-различни ползи за здравето, така че не трябва да се съмнявате, а да се наслаждавате на всичките полезни свойства, които този лечебен зеленчук предлага за здравето.

 

Източник:

http://healthycures.org/one-piece-of-garlic-in-the-morning-on-empty-stomach още един начин чесън

Снимка: www.mycentralhealth.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *