Пийте чай от валериан срещу безсъние

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

valerian-root-tea

Нарочно извадихме една от ползите от приема на корен от валериан в отделна статия. Освен, че така скъсихме и без това доста дългата статия Най-полезните за здравето 23 употреби на корена от валериан, странични ефекти, така можем да се запознаем в детайли с лекуването на това така често срещано заболяване – безсънието с тази билка.

Ето и подробностите

Коренът от валериан лекува безсънието

Безсънието е реален проблем днес и се предполага, че то е така често срещано, че приблизително 60 милиона американци са засегнати от безсъние в известна степен. Лишаването от сън може да има сериозни последици, включващи следните:

Причинява катастрофи

Лишаването от сън е основна причина за инциденти на работното място и катастрофи по пътищата, като само в Съединените щати се изчислява, че около 100000 катастрофи, довели до повече от 1500 смъртни случаи, са пряка последица от недоспиване. Инцидентите на работното място също са далеч по-вероятни, когато служителите са уморени, да не споменаваме колко често се налага отсъствие от работа поради безсъние.

Защо се будим посред нощ, причини и как да се справяме

Причинява затъпяване

Адекватните часове сън с добро качество са от особено важно значение за ученето и мисленето. Без необходимото време, прекарано в сън, човек изпитва затруднение да се съсредоточава в училище или на работа.

Циклите на съня също са много важни що се отнася до заздравяването на спомените, което означава, че човек има повече проблеми да поема нова информация през деня.

Чудесните ползи от пиенето на вода преди сън

Може да доведе до здравословни проблеми

Освен психичните проблеми, които безсънието причинява, недоспиването може да причини тежки последици за физическото здраве. Липсата на сън ви поставя в далеч по-голям риск от тежки болести като сърдечно заболяване, високо кръвно налягане, диабет и инсулт. Предполага се, че около 90% от хората, страдащи от безсъние страдат от поне едно друго сериозно заболяване.

Спете на лявата си страна, надхитрете лошото храносмилане

Убива либидото

За жалост липсата на сън може също така направо да ви отнеме настроението за любов. Липсата на сън значително отслабва нагона, което очевидно води до сериозни последици за връзката ви.

Други потенциални последици от безсънието включват депресия и тревожност, лошо здраве на кожата и дори напълняване, така че е жизнено важно да правим всичко, което можем, за да си осигуряваме достатъчно сън. Има редица други домашни лекове и тактики, които можете да опитате и един такъв натурален лек е коренът от валериан.

За разлика от по-силните фармацевтични лекарства, коренът от валериан се счита за лек и безопасен когато се използва както трябва, а няколко изследвания потвърждават употребата му при хората, които искат добре да се наспиват.

Редица изследвания се провеждат за оценяването на ефикасността на корена от валериан като алтернативен лек за безсъние.

Безпогрешният китайски биологичен часовник – открийте кой орган в тялото ви не работи добре

Той може и да не подейства незабавно и ще ви се наложи да си наложите известно търпение. Изследване, включващо 184 възрастни, публикувано през 2005 година откри, че коренът от валериан не е по-ефикасен от плацебото през първите 14 дни от лечението, но след 28 дни то значително подобрява качеството на съня на участниците, които го пили.

Не всяко изследване е така позитивно и все още се спори за това колко добре всъщност помага коренът на валериан при безсъние. Фактите все още са противоречиви, като много части от изследванията не посочват разлика между резултатите от пиенето на валериан и плацебо.

Мета анализ на публикувани изследвания, проведен през 2010 година не е напълно категоричен и посочва, че коренът от валериан може да е полезен при безсъние, но че са необходими още изследвания за точното определяне на обективните ползи от тази билка.

Как да тренираме мозъка си да заспива след 60 секунди

При безсъние, пийте чай от валериан

Съставки:

  • по половин ч.л. индийско орехче и корен от валериан
  • 2 ч.ч. гореща вода

Метод:

Първо добавете индийското орехче и корена от валериан в 2 чаени чаши гореща вода. Оставете билките да се запарват 15 минути. После прецедете и изпийте чая. Помнете, че не трябва редовно да използвате този метод дълго време, защото той може да причини проблеми със сърцето.

Просто пийте чай от валериан, за да се отървете от безсънието.

Друг начин е да разреждате половин чаена лъжица тинктура от валериан в чиста вода и да го пиете. Най-добре е да пиете този лек по 3 пъти на ден.

Източник:

https://healthycures.org/valerian-root-benefits

Снимка: tampilcantik.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *