Опитвате се да забременеете? Избягвайте тези 11 храни и напитки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Joyful with positive pregnancy

Ако се опитвате да забременеете, или просто планирате да забременеете през следващите няколко месеца, колкото по-скоро започнете да се храните здравословно, толкова повече тялото ви ще е подготвено за това важно начинание. Освен това, вероятно ще е по-лесно да заченете, понеже храната и плодовитостта са свързани, както при мъжете, така и при жените.

Започнете с елиминирането на следните дванадесет храни и напитки от хранителния си режим, за да подготвите тялото си за бременността.

Алкохол.

Сега е времето вие и партньора ви или да намалите или напълно да елиминирате консумацията на алкохол – вродените дефекти, свързвани с излагането на алкохол могат да се получат преди дори да осъзнаете, че сте бременни. Освен това, изследвания откриха, че пиенето на алкохол през седмицата на зачеването, както от страна на мъжете, така и от страна на жените, повишава риска от помятане. 

Газирани напитки.

Изследвания откриха, че мъжете, които пият поне по литър кола на ден имат брой на сперматозоидите, който е с почти 30 процента по-нисък от този на мъжете, които не пият (толкова) кола. Причините за това още не са доказани, но някои здравни експерти смятат, че виновникът може би е високо фруктозният царевичен сироп в тези нездравословни напитки. Високото ниво на пестициди, използвани в царевичните полета с САЩ, доказано уврежда ендокринната система – фермерите мъже, отглеждащи царевица, които често работят с химикала атразин (селскостопански хербицид) обичайно използван в царевичните полета е доказано, че имат по-нисък брой сперматозоиди.

Както газираните напитки, така и диетичните се знае, че имат отрицателно въздействие върху здравето с широк обхват, така че е най-добре, както мъжете, така и жените да избягват тези нездравословни напитки когато се опитват да заченат нов живот.

Кофеин.

Изследвания откриха смесени резултати що се отнася до въздействието на кофеина при зачеване. Най-добре е да играете на сигурно и да се ограничите до не повече от две чаши кафе на ден. 

Млечни продукти с ниска масленост.

Макар че здравните органи препоръчват възрастните да ядат три или повече порции млечни продукти с ниска масленост всеки ден, изследвания откриха, че жените, които ядат много такива храни са в 85 процента по-висок риск от безплодие на яйчниците в сравнение с онези, които консумират малко или изобщо не консумират такива продукти. Вместо това заложете на здравословни източници като натурално органично кисело мляко и органично пълноценно прясно мляко.

При жените, които консумират поне една чаша пълноценно прясно мляко има повече от 50 процента по-малка вероятност да се уредят с безплодие на яйчниците.

Соя и соеви храни.

Някои изследвания откриват, че консумацията на големи количества соеви протеини може да спре плодовитостта, както при мъжете, така и при жените. Неферментиралата соя се свързва с редица други здравословни проблеми, така че по-добре се пазете от нея.

Консервирани храни.

ВРА или бисфенол-А, който редовно се използва в консервните кутии, е доказано че влияе върху плодовитостта на мъжете. Мъжете изложени на големи количества от този химикал имат брой на сперматозоидите с около 23 процента по-нисък от този на мъжете, които не са изложени на ВРА и освен това имат 10 процента повишен риск от увреждане на ДНК-то на спермата.

Нездравословни храни.

Транс-мазнините, които се съдържат в печените храни, обработените храни, пържените храни и в повечето бързи храни трябва да се избягват на всяка цена. Тези мазнини намаляват способността на тялото да реагира на инсулина, което прави жените по-податливи на нередовна овулация. Тези храни засягат и броя на сперматозоидите на мъжете. Харвардско изследване потвърждава по-раншни изследвания с гризачи, които заключиха, че транс-мастните киселини силно вредят на сперматогенезата.

Морска храна с високо съдържание на живак.  

Рибите като риба меч, царска скумрия и акула се знае, че съдържат високи нива на живак, който може да се акумулира и да се движи из тялото дълго след поглъщането му. Това може да е вредно за вас и за развитието на нервната система на вашето бебе. Придържайте се към яденето на по-дребни риби като диво уловена сьомга или пъстърва. 

Пуканки, приготвени в микровълнова фурна.

Жените, изложени на големи количества PFOA (перфлиорооктанова киселина), която е синтетичен химикал, използван в опаковките на пуканите в микровълнова фурна пуканки, са в по-висок риск от безплодие, който може да е от 70 до 134 процента по-висок от този при жените с най-слабото излагане на вредния химикал. PFOA има и в обвивките на бонбоните, опаковките на бързите храни и в кутиите за пица – още една причина да не припарваме до нездравословни храни

Сурови или недоварени яйца, меса или риба.

Яденето на сурови или недоварени храни може да ви постави в риск от салмонела или от други, появили се в храната бактерии като листерия, което може да доведе до сериозно заболяване и потенциално да увреди развиващия се зародиш. Винаги яжте добре обработени топлинно меса, риба и яйца.

Захар.

Ограничете (или още по-добре елиминирайте) приема си на захар, включително на бялата кухненска захар, бялото брашно, както и на другите форми на захар, включващи всичко завършващо на „оза”, като сукроза, високо фруктозен царевичен сироп, декстроза, малтоза, глюкоза и т.н. Редовното консумиране на захар води до безплодие или влошава заболяванията, които вече може да имате като разстройва хормоните.

Макар че може да е трудно да се откажете от някои от нещата, които обичате, просто си представете какво щастие ще изпитвате когато държите в ръцете си здраво бебе за първи път – в крайна сметка ще си е струвало!

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/trying-baby-avoid-12-foods-beverages/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N150102

Снимка: acupuncturesydneyclinic.com.au

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *