Спете на лявата си страна, надхитрете лошото храносмилане

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

heartburn-trick

Тази статия е за хората, които страдат от киселини поне веднъж в месеца или седмицата, но най-вече за онези, които изпитват това неприятно усещане всеки ден. Вечерното време сякаш е най-лошото време за страдащите от киселини понеже като 80% от тях изпитват симптоми вечер когато киселините се процеждат в хранопровода, причинявайки лошо храносмилане и безсъние. Изследвания обаче предоставят лесен съвет за здравето на хората, страдащи от киселини през нощта. И той е да спите на  лявата си страна.

Лекарства против киселини повишават риска ви от инфаркт, предупреждават експерти

Спете на лявата си страна, за да се предпазвате от лошо храносмилане

Учените посочват, че когато човек спи на лявата си страна, точката на свързване между стомаха и хранопровода остава над нивото на стомашната киселина. Когато спите на дясната си страна обаче долният сфинктерен мускул на хранопровода се отпуска и стомашните киселини в стомаха се процеждат в хранопровода и причиняват киселини.

Изследване, публикувано в списанието Journal of Clinical Gastroenterology потвърждава тази хипотеза. В различни дни здрави участници ядели причиняваща киселини храна с високо съдържание на мазнини. Веднага след храненето те прекарвали по четири часа в легнало положение на дясната или на лявата си страна, а киселинността в хранопровода била следена. Резултатите показват, че „общата продължителност на киселини била значително по-дълга” когато участниците лежали на дясната си страна.

Друго изследване, публикувано в списанието American Journal of Gastroenterology показва, че когато пациентите с хронични киселини спели на дясната си страна след вечеря с високо съдържание на мазнини и хапване непосредствено преди лягане, те изпитвали значително по-високи нива на киселини и удължено „изчистване на киселините от хранопровода”.

Лесен и изпитан начин да се справите с киселините бързо, трайно и без лекарства

Спете в повдигнато положение на тялото

Изследвания също така откриха, че спането в наклонено положение може да помогне за снижаване на лошото храносмилане през нощта. Изследване, публикувано в списанието Archives of Internal Medicine показа, че когато страдащите от киселини спят с глава върху възглавница с височина около 28 см, симптомите значително се снижават. Гравитацията помага за поддържането на стомашните киселини в стомаха, където им е мястото! Експертите препоръчват спане на скосена възглавница с дебелина 15-25 см или повдигането на главата с 10 до 15 см, така че цялото тяло да е леко повдигнато.

Още по темата:

Имате киселини? 3 теста да определите защо

Спасение: Заблудата за киселините изяснена

Пет скрити причини за храносмилателните проблеми

Осем съвета за естествено облекчаване на киселините

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-sleep-on-your-left-side-to-outwit-indigestion/

Снимка: Step To Health

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *