Малко познатата супер билка с незаменими свойства

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Cordyceps Sinensis Polysaccharide

„Позната на Изток още преди повече от 5000 години, наричана Божествен дар, Кордицепс (Cordyceps) векове наред била достъпни само за императорите на Китай по времето на династията Цин, които знаели, че няма друго растение, което да притежава такава сила. Тази гъба се открива на надморска височина от 4000-6000 метра във влажните гори на Тибет, където температурите са ниски, а кислородът силно разреден…”

Като вас, аз силно вярвам във витамините и билките. Следя медицинските и здравни списания за новите важни открития… защото по-скоро бих използвал билка или хранително вещество, отколкото лекарство, за да поддържам здравето си по всяко време.

Днес искам да ви издам малка тайна. Става дума за билка, която отдавна е готова да направи фурор. И списъкът с нейните полезни свойства е огромен.

Тази билка е особено полезна за стимулиране на сексуалната функция при мъжете. Но това е само върхът на айсберга.

Билката се нарича Кордицепс. Това е малко семейство от гъби с лечебни свойства, излизащи извън класациите. Статия в списанието Journal of Pharmacy and Pharmacology изброява няколко…

  • Стимулира здрава имунна функция
  • Съдържа много и силни антиоксиданти
  • Спомага битката с възпалението
  • Спира анормалния растеж на клетките
  • Убива нахлуващите микроби
  • Поддържа кръвното налягане и нивата на кръвната захар в здравословни норми
  • Стимулира функцията на нервите
  • Спира появата на последици от стареенето 

И изследванията с животни показват, че кордицепс може би има да разкрива дори още ползи за здравето.

През изследване от 2004 година животните, които получавали кордицепс, показали по-добра памет и способност за учене. Гъбата също така подсилвала действието на мощния  антиоксидант SOD в мозъка, черния дроб и червените кръвни клетки.

Китайски учени изследват кордицепс върху група животни, състарени от тях с  химикали. След вземането на кордицепс, животните показват по-добра памет и способности за учене. Нивата на оксидираните мазнини в кръвта – основна причина за запушване на артериите – спадат. А освен това, нивата на няколко антиоксиданти в телата им скачат. И отгоре на всичко, те показват подобряване на сексуалната мощ.

В друго изследване, производството на тестостерон при мишките силно се покачва с кордицепс – и то само в рамките на 3 дни! И това действа точно толкова добре при по-възрастните мишки колкото и при младите.

Друг начин, по който кордицепс стимулира сексуалната функция е съдоразширяващото му въздействие. Това е просто засукан начин да се каже, че кордицепс поддържа гъвкавостта на кръвоносните съдове.

Лекари в университетско изследване изпробват това въздействие върху животни. Екстрактът от кордицепс стимулира по-ниско кръвно налягане. Той също така подсилва отделянето на азотен оксид – химикалът, който тялото използва, за да поддържа артериите гъвкави.

В предаване на CNBC, изследователите съобщават, че кордицепс спомага и за повторното задействане на свързаните със стареенето гени.

До скоро кордицепс беше рядка – естественият й хабитат е високо в някои азиатки планини. Но учените вече измислиха как да я отглеждат в лабораторни условия. Така че не се чудете, ако чувате все повече за тази забележителна билка през следващите няколко години.

Ваш все така в добро здраве,

Д-р Кенет Уолинър

Източник: Best Life Herbals, Little-Known “Super-Herb” Has Sexual and Anti-Aging Properties, 5 December 2013

Снимка: www.sgsiec-pe.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Информацията, предоставено по-горе не трябва да се използва за самолечение. Дори и да смятате, че дадено вещество или билка могат да ви помогнат, непременно се консултирайте с личния си лекар или специалист преди да започнете да го употребявате.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

2 thoughts on “Малко познатата супер билка с незаменими свойства

  1. Има кордицепс, който няма никакви лечебни свойства и много прилича на лечебният , и именно той , нелечебният, се продава масово навсякъде , заради ниската му доставна цена и огромните печалби, които трупат измамниците.

  2. Кордицепсът на фирма DXN е проверен и е с много добро качество. http://www.kafe-ganoderma.eu/products След безплатна регистрация може да се ползва членската цена. Може да се справите с грипа с 10-тина капсули, а при хронични заболявания може да се пие по 3 пъти на ден от 1 до 5 капсули.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *