Ако изпитвате някой от тези признаци, черният ви дроб може да е в беда

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

9-signs-liver-trouble

Черният дроб е особено важен за детоксикацията на тялото, метаболизирането на лекарствата, усвояването на хранителните вещества и за още много, много функции в тялото. Ако не се грижите за този жизнено важен орган, това може в крайна сметка да доведе до тотален срив. Ето девет признака, които могат да сочат към неприятности с черния дроб, особено, ако не им обърнете внимание.

11 начина за ефикасно прочистване на черния дроб

9 странни признака, че черният ви дроб може да е закъсал

1. Жълтеница

Заболяването, познато като жълтеница се появява когато в тялото ни се натрупват шлаки и това води до протичане на жлъчен пигмент в кръвотока. То е по-скоро проблем при бебетата, но може да се прояви и при възрастни. Жълтеницата трябва да се приема като сериозно предупреждение, че в черния ви дроб става нещо.

2. Отичане на глезените

Когато има проблем с черния ви дроб, сърцето или бъбреците, гравитацията причинява натрупване на течности в долните крайници на тялото като стъпалата.

Лекарите НЯМАТ обяснение! Този зеленчук възвръща зрението, пречиства черния дроб и дебелото черво

3. Промени в апетита

Макар че промените в апетита може да се дължат на редица скрити причини, те могат да произтичат също така и от черния дроб. Ако черният ви дроб е затормозен, вие ще си загубите апетита. Или ако се храните нормално, но видимо отслабвате, трябва да се консултирате с лекар.

4. Диария

Това е много често срещан проблем, свързан с недобре функциониране на черния дроб. Реалистично е когато сте разхлабени, да не пренебрегвате това неразположение.

5.  Странни синини

Протеините, необходими за съсирването на кръвта се произвеждат в черния дроб. Така че когато черният ви дроб загази, нивата на протеините намаляват, а това прави появата на синини и кръвоизливите по-чести.

НЕ пренебрегвайте болките: Разпознавайте причината… това може да ви спаси живота!

6. Силно изтощение

Ако се чувства изтощени всеки ден в анормална степен, може да си имате работа с чернодробни проблеми. С натрупването на шлаки в черния дроб, това води до по-ниски нива на кислород и до усещането на умора през цялото време.

7. Тъмна урина

Един чудесен начин да проверявате здравето на черния си дроб е като поглеждате урината си преди да пускате водата. Ако урината ви е тъмна, а изпражненията по-светли от нормалното, трябва да потърсите лекарско внимание. Тъмната урина може да е признак на различни причини, като увреждането на черния дроб е една от потенциалните.

Урината, отражение на здравето

8. Болка в дясното рамо

Може това да е неочаквано за вас, но болката в дясното рамо може да е причинена от чернодробни проблеми. Това е обичайно в случаите на рак на черния дроб и туморът расте. Когато туморът става по-голям, това създава силен натиск върху заобикалящите го нерви. Ако болката е свързана с черния ви дроб, може също така лесно да хълцате от натиска върху стомаха ви.

7. Болки в корема

Ако болката води началото си единствено от десните ви ребра, трябва да се консултирате с лекар. Вероятно тази болка идва от черния ви дроб.

20 места на болка в тялото, които са пряко свързани с конкретни емоционални състояния

8. Редовно повръщане

При чернодробна недостатъчност става далеч по-трудно за телата ни да обработват храни и течности. Това създава невъобразим стрес за храносмилателната система. Наред с болката, ще усещате, че ви е лошо на стомаха и че коремът ви е подут. Постепенно ще започнете да повръщате ежедневно.

9. Промяна в характера

При чернодробна недостатъчност повече токсини се натрупват в кръвотока и по този начин достигат до мозъка. Това прави концентрирането много трудно и имаме проблеми със запомнянето на разни неща. Може също така да изпитате бързи промени в навиците си на спане.

от Пи Джей Амирата

Още по темата:

Тиквеният мед е истински балсам за черния ви дроб, рецепта

МУЩИ МУДРА

Най-важните 5 причини да прочистите черния си дроб – днес!

 

Източник:

https://www.thealternativedaily.com/9-signs-that-you-have-liver-problems/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N171204

Снимка: Notey

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *