Флуоридът: далеч по-опасен, отколкото мислите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Dark-Red-Grapes Флуоридът е опасен и често срещан токсин, който се съдържа не само във водата и в пастата за зъби. Добре известно е, че питейната вода в Америка се флуорира, и това се прави от повече от 40 години. Но защо и какви са последиците от масовото даване на това лекарство чрез водата?

Според Министерството на здравеопазването на САЩ и Американската стоматологична асоциация флуорирането е едно от най-полезните за общественото здраве десет постижения на 20ти век и на него се приписва снижението на зъбните кариеси. Проблемът е, че даването му на населението чрез водата е опасно, като се има предвид, че флуорид има в толкова много други често употребявани продукти.

Флуорираните райони  съвсем откровено са подложени на предозиране с до шест или седем пъти по-големи дози от препоръчителните. Натриевият флуорид, който не трябва да се бърка с калциевия флуорид, който е естествена съставка в подпочвените водни източници и дори в морската вода, е синтетичен отпадъчен продукт на ядрената промишленост и от производството на алуминий и фосфатни торове. Натриевият флуорид от промишлените отпадъци, който се добавя в питейната вода вече е също така заразен с олово, алуминий, кадмий (изключително токсичен  елемент – метал, който често се употребява като пигмент в боите) и накратко казано причинява увреждане на бъбреците и черния дроб.

Приемането на прекалени количества флуорид крие сериозни опасности за здравето, включващи:

·        Остро отравяне – ето защо върху всички пасти за зъби, съдържащи флуорид, има предупреждение в едър шрифт да не се позволява на деца под шест години да използват продуктите им.

„В случай на поглъщане незабавно се свържете със службата за контрол на отравянията”.

–        Снижен коефициент на интелигентност  

·         Дефекти по рождение

·         Остеоартрит

·         Рак на костите и на матката

·         Перинатална смърт (смърт на бебе между раждането и края на неонаталния период). Флиорид има в много продукти, за които обществеността не знае, което причинява приеманите свръхдози и в основни линии ‘затъпяването на обществото ни’. Те включват:

·         Infant formula (разтворима във вода храна за бебета под 1 година)

·         Обработените зърнени закуски – „Концентрацията на флуорид във водата, използвана по време на обработката може значително да повлияе на крайната концентрация на флуорида… Бебетата, които ядат голямо количество бебешки зърнени закуски, разтворени в флуорирана вода могат да погълнат значителни количества флуорид от този източник”, според списанието на Американската зъболекарска асоциация

·         Сокове

·         Вино – Калифорнийските вина и стафиди съдържат флуорид.

·         Бира – Пиещите много бира поглъщат по 4 мг дневно само от бирата.

·         Съдове с тефлоново покритие

·         ПАСТА ЗА ЗЪБИ – Използвайте ЕДИНСТВЕНО пасти за зъби, които не съдържат флуорид!

·         Прозак – флуоридът е част от основната съставка в този често употребяван антидепресант.

Затова сега ние не само променяме химията на мозъка именно с това хапче, но също така увреждаме мозъка с изключително токсичен химикал. Има много страни, които се борят против флуорирнето на питейната вода като Германия, Франция, Белгия, Швеция, Норвегия, Финландия и Австрия. Все още ни убеждават в САЩ, че се нуждаем от флуорид във водата за предпазване от кариеси, но последни изследвания показват, че случаят не е такъв . Ние трябва да знаем за това епидемично тровене с флуорид. За щастие,  окръг Санта Круз се пребори за спирането на флуорирането на питейната ни вода. Това е огромно постижение в борбата срещу насилственото даване на лекарства на населението, и то с право ни дава възможност на избор за това дали ще използваме продукти съдържащи натриев флуорид или не!

Източник: Fluoride: Far More Dangerous Than You May Think, 21 JULY 2012 http://www.santacruzwaves.com/health-and-fitness/flouride-far-more-dangerous-than-you-may-think/

Снимка: usahitman.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *