Подсилете либидото си с В витамини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chillies

В витамините помагат за регулират функцията на половите органи. Количеството на витамини от група B в тялото съответства на количеството освободени полови хормони. Недостигът на B витамини може да доведе до летаргия и умора, което обикновено означава, че човек се нуждае от повече сън и почивка, а не секс. В витамините играят голяма роля за мозъчната функция и познание и могат да са полезни в облекчаването на лека форма на депресия и тревожност. Всеки конкретен витамин В предлага на тялото ви нещо различно по отношение на цялостното здраве, както и за половото ви здраве. Веганите трябва да обърнат особено внимание на приема си на В витамини, най-вече на витамин В12, за да са сигурни, че всичките им нужди от В витамини са покрити. Също така, с остаряването, именно това хранително вещество не се усвоява така добре, както в млада възраст. Ако искате добър секс въпреки възрастта, трябва да поддържате нивата си на В витамините, за да е жива страстта в спалнята ви.

Съвсем лесно е да покривате всичките си В нужди с растителна храна, стига да обръщате внимание какво слагате в устата си. В идеалния случай, вие бихте искали винаги да си набавяте витамините направо от храната си, но ако се озовете на безлюден остров, далече от магазин за зеленчуци, винаги можете да взимате хранителна добавка с витамини В комплекс. Тъй като всеки витамин от група В предоставя различно забавление за тялото що се отнася до здравето и секса, ето разбивка с конкретните секси растителни храни за всеки отделен витамин В.

B1 – тиамин:

– Подобрява кръвообръщението, което позволява на кръвта да се движи не само към сърцето, но и под кръста също.

– Подсилва енергийните нива и е необходим за оптимизирането на мозъчната функция. Всички знаем, че човек се нуждае от малко енергия, за да се възбуди, както и че за жените любовната игра започва в ума.

– Има антиоксидантен ефект, който предпазва тялото от стареене. Колкото по-млади се чувстваме и изглеждаме, толкова по уверени и секси сме.

B1 секси растителни храни: кафяв ориз, фъстъци, грах, морски водорасли като дулсе и кафяви водорасли, пшенични кълнове, оризови трици и повечето пълнозърнести храни

B2 – рибофлавин:

– Спомага метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините. Ако не метаболизираме както трябва храната, която ядем ние я складираме обикновено под формата на мазнини.

– Улеснява използването на кислород от тъканите на косата, кожата и ноктите поддържайки вида ни по-младежки, жизнен и секси.

B2 секси растителни храни: бобови растения, спанак и пълзнозърнести храни

B3 – ниацин:

– Необходим за здрава кожа и правилно кръвообръщение, което може всъщност да подобри тактилните усещания (осезанието) на кожата, правейки усещането на всяко докосване много по вълнуващо.

– Участва също в синтезирането на половите хормони, което въздейства на това как тялото използва тези хормони и спомага за снижаване на лошия холестерол.

B3 секси растителни храни: бирена/хранителна мая, моркови, броколи, домати, картофи, пшенични кълнове, пълнозърнеста пшеница, листа от глухарче, фурми и фъстъци

B5 – пантотенова киселина:

– Засяга производството на надбъбречните хормони и се казва, че спомага за снижаването на стреса, което може наистина да ви настрои на правилната вълна. Ако надбъбречната жлеза не работи както трябва, издръжливостта ви може да падне, либидото ви ще е по-ниско, ще се чувствате по-стресирани и може дори да се потите повече и от най-малкото физическо усилие, което всъщност съвсем не възбужда повечето хора.

B5 секси растителни храни: бирена/хранителна мая, бобени растения, повечето сурови зеленчуци, гъби, ядки, пълнозърнеста пшеница и пчелно млечице (ако не сте върл веган)

B6 – пиридоксин:

– помага за снижаване симптомите на ПМС и действа като слаб диуретик. Никой не иска да се възбуди, когато задържа вода, чувства се подут и в лошо настроени на всичкото отгоре.

– Помага за предпазване на сърдечния мускул от химикал, наречен хомоцистеин, който позволява на холестерола да се отлага. Когато сърцето е в тип-топ форма, рискът от еректилна дисфункция намалява.

B6 секси растителни източници: бирена/хранителна мая, спанак, слънчогледови семки, моркови, грах, орехи, авокадо, банани, фасул, меласа, темпе, соя, водорасли дулсе, броколи и пълнозърнести храни.

B12 – цианокобаламин:

– Спомага плодовитостта и може да спомогне за отблъсване на импотентността. Точка.
– Необходим за доброто храносмилане и за усвояването на храната, което ни позволява да използваме храната като гориво и енергия. Повечето енергия се равнява на повече секс.

B12 секси растителни храни: бирена/хранителна мая и морски водорасли като дулсе, кафява водорасли, комбу и нори.

Е, май тези В-та са достатъчни за днес!

Рейчъл Венокър-Кларк, Green Options

Източник: Boost Your Libido With Vitamin B, 30 July 2011

http://www.care2.com/greenliving/boost-your-libido-with-vitamin-b.html?page=1

Снимка: justbefit.tumblr.com

Още по темата:

7 причини да правим повече секс

Суперхрани за секс

Сокове за по-добър секс?

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *