7 причини да правим повече секс

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

times-to-have-sex-this-week-01-full

Благодарение на годините, които сте посветили на изучаването на секса, вероятно вече имате много причини да правите секс — забавно е, чудесен начин за свързване с партньора ви и, ами, вече гледахте повторенията на сериала Фрейзър.

Но знаете ли, че сексът води със себе си и много ползи за здравето? Всъщност, той е нещо като панацея, извор на младостта и болкоуспокояващо всички в едно. И не се нуждаете от партньор, за да се възползвате от предимствата — има предостатъчно причини да практикувате изкуството да правите любов със себе си.

Трябва ви причина, за да скочите в леглото? Ето ви седем:

Подсилва имунната система.

Далееече по-забавно от по ябълка на ден! Правенето на секс само веднъж или два пъти на седмица се свързва с наличието на по-високи нива на антитяло, наречено имуноглобулин в тялото, което повишава защитата ви от настинки и други инфекции с до 30 процента.

Полезен е за сърцето.

…И не само за частта от сърцето, която измисля очарователни галени имена за другия. Изследване, продължило 20 години откри, че мъжете, правещи секс по два или повече пъти на седмица са наполовина по-малко предразположени към фатален инфаркт в сравнение с мъжете, правещи секс по-малко от веднъж на месец. При жените, сексът повишава нивата на естроген, който предпазва от сърдечни заболявания.

Заздравява някои важни мускули.

Понякога подпиквате ли когато се смеете? Слабите мускули на тазовото дъно са виновни, затова скачайте в леглото. Сексът тонизира мускулите, които придържат матката, пикочния мехур и червата. Все едно правите коремни преси или лицеви опори с партньор!

Сдобивате се с истински „блясък”!

Този зашеметяващ блясък на кожата след секс? Оказва се, че ние не си го въобразяваме. Хормон, наречен дехидроепиандростерон (или DHEA накратко), който показва повишени нива по време на сексуалната възбуда… който също така прави всичко – подобрява познавателната способност, поддържа кожата здрава и възстановява тъканите. На кого му трябва коректор?

Може да излекува главоболието.

Хора, които страдат от мигрена и натрупващи се различни главоболия откриват, че освобождаването на ендорфини, случващо се след оргазъм, предоставя известно облекчение от убийствените главоболия.

Гори калории.

Не си прекратявайте членството във фитнеса още … но сексът може да е чудесен вариант на физически упражнения когато вече е късно да излезете да покарате колело. Средна продължителност на сеанса от половин час може да изгори между 75 и 150 калории, което е сравнимо с лесна йога тренировка или с разходка. Възбудата и оргазмите също така освобождават тестостерон в тялото, хормон, който освен други неща, помага на тялото да поддържа мускулни тъкани без тлъстини.

Помага ви да спите.

Всички сме будували от притеснения за службата и за безкрайните ни списъци със задачи за свършване. Следващият път когато не можете да заспите, опитайте секс —оргазмите освобождават окситоцин, един от облекчаващите стреса химикали в мозъка. Сексът също така включва свиване на мускулите и движения, които изчерпват енергията в тялото, позволявайки му да бъде залято от прекрасните хормони на щастието и успокоението.

Даяна Вилибърт

Още по темата:

Подсилете либидото си с В витамини

Суперхрани за секс

Сокове за по-добър секс?

Източник: 7 Reasons to Have More Sex, 24 April 2013

http://www.care2.com/greenliving/7-reasons-to-have-more-sex.html

Снимка: www.everydayhealth.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *