Гъбите Тигрово мляко държат ключа към естествено лекарство против рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли… че вещество, съдържащо се в гъбите Tигрово мляко (Lignosus tigris Chon S. Tan или African Tiger Milk mushrooms), растящи в Азия може би се крие ключа към нови 100% естествени лекарства за рак?

Лекуването на рака с изцяло натурални лекарства и без каквито и да било ужасяващи странични ефекти вече не е невъзможна мечта, а съвсем реална възможност.

Tiger-Milk-Mushroom_resized_width_2e4b186523fa4435457d225616fec5b0_500_q95

Учените от Политехническия университет в Хонконг наскоро откриха съставка, съдържаща се в гъбите Тигрово мляко, която може да впрегне силата на естествени, борещи се с рака съединения, проправяйки път за направата на лекарства против рак от 100% натурални, нетоксични съставки.

Гъбата Тигрово мляко, екзотична африканска гъба, може би пази в себе си ключа към заменянето на вредните химиотерапевтични лекарства с натурални алтернативи, които са в хармония с човешкото тяло. Химиотерапията понякога премахва рака, но в процеса тя убива и здрави клетки като унищожава жизнено важни органи, изтощава имунната система и оставя човек уязвим на множество други заболявания.

Страничните ефекти при сегашните лечения на рака като химиотерапия и лъчетерапия са травматични и изследователите непрестанно търсят напълно естествени техни заместители.

Селен: противораково вещество с размер на наночастица   

Селенът е микроелемент от основно значение за оптималното здраве.Той подсилва имунната система, осигурявайки антиоксидантна подкрепа срещу увреждането от страна на свободните радикали и вирусните инфекции. Ориз, пшеница, картофи, броколи и лук са храните, които съдържат големи количества от това хранително вещество.

Ефектът от ползите от селена е добре документиран. Изследвания показват, че частиците селен с големината на наночастици забавят растежа на рака и задействат апоптоза (смъртта на раковите клетки).

За жалост, изследователите не успяваха да стабилизират силата на свойствата на селена в битката с рака.

Наночастиците губят силата си когато се приближават една към друга и се „свързват отново”, формирайки частици, които са твърде големи, за да проникват в раковите клетки. Изследователите бяха неспособни да се справят с процеса на повторното свързване… досега.

Откриването на нови начини и/или на по-добри съединения за спирането на процеса на повторно свързване се оказа по-труден, отколкото се предполагаше първоначално. Съвсем буквално, казват изследователите, това е като да търсиш пословичната игла в купа сено.

Така че използването на комплекса PSP, съдържащ се в тази гъба като стабилизиращ фактор е изключително важно откритие. Съчетавайки го с най-модерната нанотехнология, Уонг и екипът му успешно карат наночастиците на селена да унищожават раковите клетки в млечната жлеза.

Екип изследователи от Политехническият университет (PolyU) в Хонконг, водени от д-р Уонг Ка-хинг, асоцииран директор на центъра Food Safety and Technology Research Center, наскоро откри, че полизахариден-протеинов комплекс (PSP) в гъбата Тигрово мляко е стабилизиращият източник, който изследователите търсеха.

Раковите клетки на гърдата унищожени!

Използвайки новаторска нанотехнология, учените успяха да унищожат ракови клетки на гърдата, което е обещаващ напредък за жертвите на рака в целия свят.
Д-р Уонг казва, „Резултатите от лабораторните тестове бяха вълнуващи. Оказа се, че нашите наночастици селен имат забележителен стопиращ ефект върху човешките ракови клетки на гърдата като карат тези клетки да се самоунищожават”.

Д-р Уонг освен това казва, че „по-доброто разбиране на този механизъм може да ни помогне да открием следващите подходящи съединения и да правим по-добри нано-лекарства за множество видове рак”.

Д-р Уонг и екипа му отвеждат концепцията за използване на натурални вещества до максимално ниво като използват „зелен” процес за разработване на лекарството, който изисква само вода и среда със стайна температура. Освен това, процесът на разработване на лекарството е напълно естествен и понеже се случва на стайна температура с използването само на вода, той води до нисък разход на материали и се нуждае от малка консумация на енергия.

Откритията на PolyU са направо революционни и д-р Уонг получи Наградата за млад изследовател (Young Investigator Award) на Международната конференция на хранителните фактори през 2011 година и Златния медал на 40-то годишно Международно изложение на откритията в Женева.

Бъдеще без химиотерапия

Рибеното масло, броколито, карфиолът, зелето и зеленият чай показват надежда като напълно естествени, борещи се с рака лечения. Комплексът PSP в гъбата Тигрово мляко подсилва ефикасността на тези натурални съединения и прави възможността за производството на нетоксични лекарства за лечението на рак постижима.

Учени като д-р Уонг вярват, че тези естествени лекарства за рак след време ще доведат до по-пълното възстановяване на пациентите и то без болезнени странични ефекти.

PSP в гъбите „има поразителни ефекти”

(NaturalNews) Както повечето хора биха си помислили, изследванията, свързани с тази техника очевидно още са в бебешката си възраст. Но ако в крайна сметка те се окажат успешни, това след време би могло да доведе до ново лекарство, което ще е много по-надеждно и далеч по-малко токсично от стандартните лечения на рака. Такова лекарство би било способно да унищожава раковите клетки като оставя здравите тъкани незасегнати; това ще се изрази в по-малкото болезнени странични ефекти, много по-голям комфорт за пациента и подобрени проценти на оздравяване.

Уонг казва, че също така планира да разработи хранителна добавка, която да спомага и съпътства лечението на рака.
Осен това, вестник Science Daily съобщава, че учените от цял свят изследват терапевтичната стойност на храни като рибено масло, броколи, карфиол, зеле и зелен чай. За да е безопасна за консумация от хората всяка естествена съставка трябва да е ефикасна срещу рака в ниска концентрация. Работата на Уонг доразви този лечебен аспект като разработи работен инструмент, който подсилва ефикасността на убиващото рака съединение.

Комплексът PSP в гъбата Тигрово мляко има впечатляващ ефект върху контролирането на наночастиците на селена и по-доброто разбиране на този механизъм може да ни помогне да открием следващите подходящи съединения и да направим по-добри нано-лекарства за множество видове рак”, казва Уонг.

Гъбите Тигрово мляко, които са подобни на китайските гъби, използвани в няколко ястия и супи, са нещо обикновено в Африка. Това безпрецедентно откритие може да отвори вратата към производството на ефикасно лекарство за рак, което ще се прави от 100 процента естествени съставки там.

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/selenium-benefits-tiger-milk-mushrooms/#axzz3Jb65PwKr

http://www.naturalnews.com/037692_tiger_milk_mushrooms_cancer_treatment_breakthrough.html

Снимка: compulenta.computerra.ru

Прочетете още по темата:

Дали този минерал не е ключът към оцеляването от Ебола?

Свойствата на селена предпазват от рак

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за открития в областта на медицината и за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Гъбите Тигрово мляко държат ключа към естествено лекарство против рака

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *