Най-важните 5 причини да прочистите черния си дроб – днес!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

liver-detox

Може би именно днес е по-важно от всякога да поставим основен акцент върху отърваването на тялото си от токсините. Ежедневно телата ни са атакувани от токсините, съдържащи се в боите у дома, килимите, съдовете за готвене, храните, водата и безброй други източници, които всичките проправят път на заболяванията. И макар че е важно цялостно да пречистваме телата си от тези токсини, то особено жизненоважно е да премахваме токсините, натрупващи се в черния дроб, понеже този орган в голяма степен способства редица телесни процеси.

Прочетете още по темата: 11 начина за ефикасно прочистване на черния дроб

Има различни причини за детоксикация на черния дроб и за поддържането на оптималното здраве на черния дроб, но тук даваме най-важните 5 причини, които могат да покажат на всеки колко важна е детоксикацията на черния дроб наистина.

1. Отслабване

Затлъстяването сякаш е нескончаем и дори нарастващ проблем в глобален мащаб, като почти всеки се опитва да се отърве поне в някаква степен от телесни мазнини. В много случаи, човек може да не открива причината за прекомерното си тегло независимо от множеството прилагани различни решения. Но онова което повечето хора не знаят е че черният дроб е основен орган в разграждането на мазнините и без правилно функциониращ черен дроб всеки може да изпита натрупване на мазнини без да знае защо.

Производството на жлъчен сок за разграждането на мазнините всъщност прави черния дроб също толкова жизненоважен за отслабването колкото са червата и стомаха. Пречистването на черния дроб води до подобрено производство на жлъчен сок, което в крайна сметка помага за метаболизирането на мазнините и изгражда пътя на здравословното освобождаване от тлъстините.

2. Повишаване на енергията

Излишно е да казвам, че вероятно ще имате повече енергия когато отслабнете, но черният дроб също така подобрява енергията и на друго ниво. Докато някои преминаващи през черния дроб токсини по-късно се изхвърлят от тялото, други всъщност могат да се преобразуват в използваеми субстанции. Но ако черният дроб прелива от вредни субстанции, то полезните, преобразувани хранителни вещества не се освобождават обратно в кръвотока. Това води до множество последици, включително до липсата на енергия. Чрез пречистването на черния си дроб, вие ще възстановите връщането на тези хранителни вещества в тялото и в крайна сметка ще почувствате прилив на енергия.

3. Естествено и ефикасно противодействие на стареенето

Детоксикацията води не само до по-добро вътрешно здраве, но и до забележимо подобрение на външния вид. С прочистването на черния си дроб можете да изглеждате 5 години по-млади.

Пречистването на тялото и възстановяването на оптималните функционални нива на черния дроб спомагат за намаляването на токсините във всяка клетка на тялото. Този процес несъмнено води до здрав вид на косата, ноктите и особено на кожата. Освен това, подновеното разграждане на мазнините проправя път към чудесен външен вид и към по-здраво тяло – което от своя страна води до чувството, че сте значително по-млади.

4. Отърваване от камъните в черния дроб

В случай, че не знаете, вие може да имате от 100 до 300 камъни в черния си дроб в този момент. Камъните в черния дроб се образуват от твърде много холестерол, което кара жлъчката да образува кристалните камъни. Тези камъни могат да блокират черния дроб и жлъчния мехур, водейки до лошото им функциониране, по-малко детоксикация от страна на черния дроб и дисбаланс в задържането на сол и вода в тялото. Пречистването на черния дроб може да доведе до изхвърлянето от организма на 100-300 от тези камъни. Изхвърлянето им ще ви накара да се чувствате по-добре, както психически така и физически.

(Един от начините за пречистване на черния дроб е с помощта на мощни билкови тинктури с напълно натурални съставки. Авторът на статията предлага Livatrex. Още за естественото пречистване на черния дроб прочетете тук. –Здрави всеки ден)

5. Детоксикация на ЦЯЛОТО тяло

Понеже черният дроб е отговорен за детоксикацията на цялото тяло, когато пречиствате черния си дроб от токсини, вие всъщност детоксикирате цялото си тяло. Понеже черният дроб преобразува токсичните вещества в безвредни вещества и в отпадни продукти в дву-фазен процес на детоксикация, в черния ви дроб може винаги да има токсини. Този проблем възниква при натрупването както на неорганични така и на органични токсини и разстройва процесите и в двете фази на детоксикация. Отървете се от вредните токсини и черният ви дроб ще е отново във форма.

Д-р Едуард Груп

 

Източник:

http://naturalsociety.com/top-5-reasons-you-need-a-liver-cleanse/

Снимка: ask.fm

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *