Как да прочистим черния си дроб, 5 лесни съвета за естествено прочистване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lemon-detox

Черният ви дроб е домашната прислужница в тялото ви, която почиства токсините, които вкарвате в него и следователно поддържа плавното функциониране на всички вътрешни системи. Съвременният начин на хранене, замърсителите в околната среда и растящата ни зависимост от токсичните продукти за лична хигиена карат черния дроб да работи почти непрекъснато.

Прочетете още по темата: Най-важните 5 причини да прочистите черния си дроб – днес!

Поради тази причина е важно да знаем как да прочистваме черния си дроб изцяло и ефикасно, и най-важното, естествено. Черният дроб работи, за да пречиства кръвта и да премахва токсичните субстанции, които поглъщаме с храната и въздуха, както и от мазилата за тяло. Когато той се преработва—какъвто е случая с много хора днес—или когато сме под значителен физически или дори психически стрес, черният дроб може да се затруднява да наваксва с работата си. „Хилядите ензимни системи, които на практика отговарят за всяка телесна дейност, са създадени в черния дроб”, обяснява д-р Карл Марет, M.D. „Правилното функциониране на очите, сърцето, мозъка, гонадите (половите жлези), ставите и бъбреците зависи изцяло от добрата чернодробна дейност. Ако черният дроб е препятстван да създава дори една хилядна от ензимните системи, от които тялото се нуждае, това води до влошаване на цялостната телесна функция и докарва по-голям метаболитен стрес за индивида”.

Прочетете още по темата: 11 начина за ефикасно прочистване на черния дроб

Как да прочистим черния си дроб

За целта не се изискват никакви продукти, така че какво можете да направите по въпроса? Единият подход е качествена хранителна добавка за детоксикация на черния дроб или можете да прибегнете до втори вариант и да използвате неща, които можете да намерите в магазина за здравословни храни до вас, в супера или дори в кухнята си. Ето как да пречистите черния си дроб с 5 обикновени храни.

1. Топла лимонена вода – Топлата лимонена вода е чудесен начин за детоксикация на черния дроб всяка сутрин. Това не е лимонада, така че не добавяйте захар или каквото и да било. Просто чиста вода и здравословна доза пресен лимонов сок. Някои експерти, като А.Ф. Бедоу, който написа книгата Биологичната йонизация и как тя се прилага в храната ни (Biological Ionization as Applied to Human Nutrition), също така вярват, че черният дроб произвежда повече ензими когато реагира на водата с лимон, отколкото при яденето на която и да било друга храна.

2. Чесън – Добавяйте чесън в ястията си или нарежете на тънки филийки скилидка чесън в следващата си салата. Чесънът съдържа серни съединения, които спомагат активизирането на ензимите в черния дроб.Той съдържа алицин и селен, като и двете съставки са полезни за предпазването на черния дроб.

3. Авокадо – Ако се нуждаете от друга причина да добавяте авокадо в хранителния си режим, японско изследване откри, че авокадото съдържа съединения, които предпазват черния дроб от увреждане. Сравнено с 21 други плода, авокадото показало най-добрите перспективи за предпазване на черния дроб от галактозамин, „мощен” токсин, който е доказал, че нанася увреждане на черния дроб много подобно на това при човешкия вирусен хепатит.

4. Кориандър – Тази разностранна билка може да се добавя в почти всяко ястие, включително и в салати или смутита. Тази билка помага за премахването на тежките метали от тялото, нещо, с което черният ви дроб може да се затруднява в този момент.

5. Куркума – Още една мощна подправка с дълъг списък от ползи, куркумата се казва, че не само предпазва черния дроб от увреждане, но и че насърчава регенерирането на чернодробните клетки. Освен това, тя повишава естественото производство на жлъчен сок и спомага поддържането на тялото свободно от токсини.

И понеже темата е безкрайна, очаквайте още една статия за пречистването на черния дроб скоро.

Здрави всеки ден

Източник:

http://www.whydontyoutrythis.com/2013/05/how-to-clean-your-liver-with-5-natural-liver-cleansing-tips.html

Снимка: itpov.info

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *