Алое вера орално при диабет

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

aloe-vera-diabetes

Приблизително 382 милиона души по света страдат от диабет тип 2, а по-малко от половината от тях държат заболяването под контрол. Мета-анализ, публикуван в списанието Journal of Alternative and Complementary Medicine показва, че приеман  орално гелът от алое вера може да спомогне за снижаването на нивата на кръвната глюкоза. Може ли оралният прием на алое вера да е възможно лечение за диабета и пред-диабета? Нека видим какво откриха изследователите.

Растението, което убива раковите клетки, спира диабета и стимулира имунната система

Обещаващ потенциал

Алое вера се препоръчва като тоник при хронични заболявания като астма, високо кръвно налягане, глаукома, възпаление на червата и диабет, но до момента изследвания са показали минимални доказателства и някои несъответствия. Въпреки това, посочените ползи за здравето на алое вера си остават в сила, така че изследователите от Медицинския център на ВВС на САЩ „Дейвид Грант” във Военновъздушната база Травис във Феърфийлд, Калифорния изследваха въздействието на алое вера върху нивата на кръвната захар.

Те потърсиха изследвания, отразяващи въздействието на оралния прием на алое вера върху нивата на глюкозата в кръвта, като използваха мерители като FBG, хемоглобин A1c (HbA1c), и орален тест за глюкозен толеранс (OGTT). Те откриха само 9 изследвания, отговарящи на изискванията. Всичките 9 включват FBG, тест, който измерва нивата на кръвната захар след поне 8 часа без пиене или ядaне на нищо друго освен вода. Само 5 измерват HbA1c, тест, измерващ средните нива на глюкоза в кръвта в период от 2-3 месеца, и определено по-точен маркер за действителните нива на кръвната захар и възможното претоварване с инсулин.

Как канабисът лекува диабет

Анализът показа, че оралното лечение с алое вера снижава FBG с 46.6 mg/dl, а HbA1c с 1.05 mg/dl.

Изследователите обясняват, „данните показват, че пациентите с FBG ≥200 mg/dl може би извличат по-силна полза”, а средно пациентите изпитат снижение на FBG от 109.9 mg/dl.

Изследването, обаче, все още не сочи към окончателни заключения. Имаше несъответствия във препаратите от алое вера, използвани в различните изследвания. Изпитателните периоди варираха от 4-14 седмици, като в някои от случаите има липса на слепи и рандомизирани изследвания, което прави резултатите не толкова категорични. Изследователите също така нямаше как да знаят колко отдадени са били пациентите на взимането на алое вера непрекъснато. Но резултатите въпреки това са обещаващи!

Победете диабета с тези 3 основни хранителни вещества

Как алое вера помага при диабет

Алое вера съдържа поне 75 подсилващи здравето хранителни вещества в зелената си външна кора и в гелоподобната течност вътре. Много от витамините, ензимите, минералите, салицилови киселини, фитостероли, аминокиселини, полизахариди, монозахариди, сапонини, лигнини и антраквинони в алое вера са показали, че помагат за регулирането на нивата на кръвната захар. Микроелементите в алое вера като манган, хром, магнезий и цинк също доказано подобряват инсулиновата функция.

Филипински лекар откри лек за диабета

Важно е да знаем:

Оралният прием на алое вера се счита за мощно слабително средство и може да помогне при запек, а може да причини и диария.

Експертите препоръчват прием по 1 супена лъжица гел от алое вера всеки ден за да помага при диабет.

Използвайте го предпазливо, понеже при орален прием на алое вера:

  1. Има случаи на стомашни спазми и диария.
  2. Се причинява диария, която намалява усвояването на много лекарства.
  3. Хората с диабет, взимащи снижаващо глюкозата лекарство трябва да са предпазливи ако приемат алое вера орално, поради снижаващото му кръвната захар действие.
  4. Съобщено е за няколко случая на остър хепатит от орален прием на алое вера, обаче, доказателствата не са окончателни.

Съобщавайте на лекаря си за всички допълнителни и алтернативни лечения, които използвате. Представяйте им пълната картина за онова, което правите за поддържане на здравето си. Така ще гарантирате координирана и безопасна грижа за себе си.

 

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/oral-aloe-vera-for-diabetes/

https://thecompleteherbalguide.com/entries/asthma/how-to-use-aloe-vera-to-improve-and-prevent-diabetes-asthma-epilepsy-burns-sunburns-psoriasis-and-osteoarthritis/
Снимка:
centromedicoholistico.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *