Бъдете здрави с фън шуй навсякъде!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

feng-shui-wellness

Доброто умствено и психическо здраве (уелнес) улеснено при пътувания. Фън шуй може да ви съпътства когато сте на път. Навиците ви за поддържане на здравословен баланс могат да са преносими.

Ако пътувате много, вие знаете, че това е най-лесният начин да нарушите плановете си за фитнес, хранене и медитация. Но не само пътуването със самолет, влак и параход може да опропасти намеренията ви, но и дългите пътувания до работата, ден на бонбони и кафе в офиса без достатъчно светлина, изпълняването на поръчки …

Следват няколко идеи, за да се поддържате обградени от уелнес, в по-въздушни места и в по-звездна рамка на ума независимо колко много пътувате!

В момента пия гореща вода с лимон на малки глътки (ето защо това е навик, който трябва да опитате!)  и пиша от Чикаго, където снощи заспах след визуализация, записана в айфона ми и след монотонно пеене на будистки мантри в дневната, вана с лавандулово етерично масло (което донесох със себе си) и литър вода, за да наваксам за часовете на пътуване, които дехидрахират и изцеждат живота и от най-здравите сред нас.

Чудесна утрин е!

Прочетете още: Незаменими течности: Домашна цитрусова напитка с електролити при стомашен грип, обезводняване и за презареждане на тялото

И така, за да ви вдъхновя да носите своята новооткрита любов към уелнеса през деня със себе си независимо къде пътувате, ето някои идеи, с които да започнете.

1. Прочистване на пространството при пътуване със морска сол

Можете са вземете със себе си пакет морска сол или няколко малки свещи (онези от пчелен восък са най-подходящи) когато пътувате. Обичам морската сол, защото е най-безопасно да я използвате в цялата хотелска стая или офиса си (в чаши за кафе, водни чаши, чаши за чай и т.н.), а след това я изхвърлете след един ден или по-късно с боклука, който изнасяте от стаята.

2. Лимони

Нося по няколко органични лимона със себе си в самолетите и хотелите. Те са най-добрият начин, който зная за поддържане на алкалността на тялото и да пиете повече вода!!!  Сутрин нарязвам органичен лимон и го слагам в бутилките с вода, които нося със себе си докато пътувам.

3. Вода

Така стигам до водата. Пия по няколко литра на ден когато летя или съм в супер затоплени места. Дехидратирането може да причини безсъние, болки, гадене и чувството, че ви е лошо, а вие не се нуждаете от това. Макар че в къщи не купувам вода (имам филтри и стъклени бутилки), когато пътувам или съм навън за дълги периоди от време, качествената бутилирана вода е „най-доброто от най-лошото” :)). Не пропускайте да пиете вода. Хидратирането на тялото, което тя предоставя ще ви помогне да се чувствате милион пъти по-добре!

4. Носете си глезотийки за хапване  

И в момента нося със себе си пакетче орехи, няколко ябълки и авокадо, защото са лесни за пренасяне в багажа. Това са неща, които ще намерите и в офисите – освен ако не работите в много „строг” офис, непременно си носете здравословните нещица, които обичате да похапвате между храненията. Ако хапвате много плодове, зеленчуци и ядки това неимоверно ще промени здравето ви, но избягвайте диетични напитки и диетични храни, които са пълни с консерванти без абсолютно никаква енергия, ензими или полезни хранителни вещества.

5. Мислете ясно!

Обожавам да правя визуализации за кратко преди лягане, за да спя по-непробудно. Можете да си носите приятно списание когато пътувате. Бях си записала медитация в ай-фона когато работех в офис, така че да можех да си почивам и да си представям живота, към който се стремях (който не включваше офис!)… Това беше най-добрата част от деня и е напълно преносимо средство и можете да намерите безплатно безброй медитации в You Tube!

6. Вземете мъничко осезаема любов със себе си

Нося любимите си етерични масла когато летя, особено през зимата. Може да имате любим спрей за стая, който можете да носите в офиса си или когато пътувате, хавлията си и пантофите, любимия си шампоан… Всички задействащи усещането „за дома” неща, които ви заземяват и концентрират върху вас самите!

7. Протягайте се

Аз се протягам навсякъде. В самолетите, в леглото, в приемните преди срещи… Няма какво да губим, когато се протегнем мъничко, освен нежеланото напрежение и наслоилите се в тялото емоции, свързани с него!

В началото може да ви изглежда странно да носите със себе си неща като морска сол в офиса си или визуализации на мобилния си, но ако искате уелнес модел, който е неизменен и водите динамичен живот, ще извлечете мощни ползи, ако интегрирате в живота си всички навици, които обичате независимо къде отивате.

Прочетете още по темата: Уелнес през зимата: Сезонни тайни за повече здраве и енергия

Сега ще скоча да си взема душ и ще използвам продуктите с богато съдържание на кокос за косата, които нося със себе си, а след това ще си направя сутрешните си будиски упражнения преди да се насладя на обилен обяд. По-късно днес ще отида на разходка (въпреки че е малко мразовито) и ще открия място, където да пия сок. Все дребни неща, но те зареждат с невероятна сила.

Можете да правите тези неща! Вземете навиците за уелнес, които ви въздействат и ги спазвайте в колата си, в работата си и със себе си когато пътувате и щедро се възползвайте от тях. Тогава започвате да виждате точно колко много тези мънички промени могат да направят живота ви драматично по-добър и да ви предоставят чудесно усещане за здраве навсякъде където сте!

Дана

 

Източник:

http://www.fengshuidana.com/2015/03/07/feng-shui-to-bring-wellness-with-you-everywhere-you-go/

Снимка: filippofabiopergolizzi.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *