Незаменими течности: Домашна цитрусова напитка с електролити при стомашен грип, обезводняване и за презареждане на тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

electrolyte-drink

Електролитите са важни, защото те са онова, което клетките и особено нервите, сърцето и мускулите използват за поддържането на електрическото напрежение в клетъчните си мембрани и за пренасянето на електрическите импулси, нервните импулси и контракциите на мускулите през самите себе си и до другите клетки

Защо са ни необходими електролитите?

С две думи, електролитите в основни линии са соли – по-конкретно йоните в солите. Според сайта Discovery Health, „електролитите са важни, защото те са онова, което клетките (особено нервните, на сърцето и на мускулите) използват, за да поддържат напреженията през клетъчните си мембрани и да пренасят електрическите импулси (нервни импулси, контракции на мускулите) през самите себе си и до другите клетки”.

Още рецепти вижте тук: Електролити срещу настинка и умора, рецепти

Освен това, когато човек пипне стомашен вирус или има диария или повръща, той губи електролити и се нуждае от презареждане с електролити. Същото се отнася и за децата (и възрастните), които правят много физически упражнения – те губят електролити (особено натрий и калий) с потта.

Основните електролити в тялото включват: натрий, калий (Ценният калий, балансиран ли е той в организма ви), хлор, калций, магнезий, бикарбонат, фосфат и сулфат

Потта се лее от тялото след дълъг ден на игри навън под горещото слънце. Енергията се е изцедила, така че човек отваря хладилника за якро оцветена електролитна напитка. Точно от това се нуждае тялото ви, нали? Или може би, не. Повечето купешки електролитни напитки са пълни с химикали, рафинирана захар, оцветители, изкуствени есенции и растителни масла. Да, същите онези, които така усърдно се рекламират за пиене след тренировка, нали?

Защо да не опитате богата на минерали, домашно приготвена цитрусова електролитна напитка, която се приготвя за минути? Можете да я направите от прясно изстискани цитрусови плодове, истинска сол, натурален мед и филтрирана вода. Време е да презаредите тялото си по правилня начин. Тази електролитна напитка не е само за онези, които много са се потили във фитнеса или са се трудили в градината или играли на слънце твърде дълго. Ако сте болни, бременни, кърмите или просто не успявате да хидратирате тялото си като пиете вода, тази напитка може да ви помогне. Време е да подхраните тялото си по правилния начин с истински храни, които съдръжат минералите, които ще ви хидратират, разхлаждат и лекуват.

Незаменима течност: Домашната цитрусова електролитна напитка

Съставки:

1/2 чаена чаша прясно изстискан портокалов сок

1/4 чаена чаша прясно изстискан лимонов сок

2 чаени чаши вода (филтрирана или пречистена) или натурална кокосова вода

2 супени лъжици натурален мед или органичен кленов сироп

1/8 чаена лъжица хималайска розова сол или келтска морска сол (аз предпочитам хималайската – тя съдържа 84 микроелемента)

Указания:

Сложете всички съставки в блендер и разбийте добре. Насладете се!

Джийри Парк

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/immortal-fluids-homemade-citrus-electrolyte-drink-best-stomach-flu-rehydration-refuel-body/

Снимка: fribol.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *