Най-опасните 5 грешки при диетите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Има правилен и неправилен начин за отслабване, но при всичките противоречащи си съвети, с които ни заливат медиите, понякога нещата може да са малко объркващи. Макар че различните комбинации от питателни ястия и упражнения може да вършат работа за различните хора, съществуват много концепции за диети, които са просто съвсем нелогични.

Dietplate-e1438833511800

Следва нашият списък за най-вредните пет грешки при диетите:

Пропускането на хранения

Повечето от нас знаем, че да се подлагаме на гладуване до смърт не е здравословно, но някои от нас смятат, че ако пропускат по едно или две хранения на ден, всичко ще е наред. Това е далеч от истината и може да има негативни последици за тялото, като в същото време няма да ви помогне да отслабнете наистина.

Според Андреа Джанколи, диетолог, говорител на Американската диетична асоциация, „Когато консумирате твърде малко калории, тялото ви смята, че умира от глад и пренастройва метаболизма си. Но когато отново започнете да се храните нормално, метаболизмът ви не се връща към нормалното и следователно вие се нуждаете от по-малко калории от преди – което е известно като така наречения йо-йо синдром”.

Джанколи отива дотам, че казва че тази практика може да ви накара да чувствате слабост и да ви е лошо, следователно, нямате енергия да правите упражнения. Тръгвайки по пътя на редовното пропускане на хранения означава почти сигурно да качите отново свалените килограми, а вероятно и да напълнеете повече от преди.

Избягването на наситените мазнини

Повечето от нас ни учат от млада възраст да избягваме наситени мазнини като чума. Това е съставката в списъка на етикета, за която следим ожесточено и от която се плашим когато се опитваме да отслабнем.

Обаче, както съобщихме в скорошна статия, научните нападки по отношение на наситените мазнини, в най-добрият случай са погрешни, а множество последни изследвания разкриват, че умереният прием на наситени мазнини всъщност спомага отслабването и СНИЖАВА риска от сърдечно заболяване.

Прочетете още по темата: Забранената храна, която парира рака

Този вид мазнини е важен за правилното функциониране на всички органи в тялото и може дори да спомогне за прочистването на черния дроб от мастни клетки. Доказано е също така, че тези мазнини играят роля в стимулирането на имунната система.

Освен това, мозъкът ни се нуждае от наситени мазнини, за да функционира правилно (той е изграден от мазнини и холестерол). Наситените мазнини, съдържащи се в органичното студено пресовано кокосово масло и в маслото от хранени на паша животни са особено полезни.

Броенето на калориите

Фокусирането върху броя на калориите, които ядете е процес, който работи срещу самите вас, В предишна статия обяснихме как фокусирайки се върху количеството съпоставено на качеството на храните, които ядете сериозно пречи на реализирането на целта за постигне на здравословно тегло.

Ако ядете по-малко калории от нездравословни храни, вие все пак поглъщате всички нездравословни, а често пъти и насърчаващи напълняването храни, което ще ви накара да се чувствате уморени, гладни и победени. Ако се фокусирате върху яденето на пълноценни, питателни храни не е необходимо да броите калориите, стига да сте достатъчно физически активни, за да ги неутрализирате.

Според Майк Кланси, личен треньор в Ню Йорк „видът калории, времето на приемане на калориите и качеството на калориите могат в значителна степен да променят действието на калориите върху тялото… качеството на калориите също е важно, защото химикалите, хормоните и обичайните вторични продукти, съдържащи се в обработените храни засягат усвояването на истинските хранителни вещества”.

Преяждането в края на седмицата

Давайки си свобода на действие да ядете каквото си пожелаете през уикендите, като възнаграждение, че спазвате здравословен начин на хранене през останалата част от седмицата, може да е опасно за плана ви на отслабване, ако храните, които ядете в края на седмицата са полуфабрикати или съдържат много рафинирано брашно и захар. Те остават в тялото ви и имат токсично действие върху храносмилателната ви система и могат всъщност да обезсмислят здравословните неща, които правите през цялата седмица.

Разчитането на „чудодеен лек” за постигане на всичките ви цели за отслабване

Здравословната диета се основава изцяло на баланса и не съществува магическо хапче, формула или дори храна, които ще ви накарат да отслабнете по здравословен начин сами по себе си, ако останалата част от хранителният ви режим и начинът ви на живот са нездравословни.

Много хапчета и напитки за отслабване съдържат потенциално опасни химикали и макар че можете да отслабнете, това със сигурност няма да е здравословно, може да причини увреждане на тялото ви и е вероятно да напълнеете отново когато спрете да приемате своя „еликсир”.

Макар че е вярно, че някои храни могат в голяма степен да спомогнат усилията ви да отслабнете, дори и те, взети изолирано, не могат да свършат цялата работа, ако останалата храна, която ядете не е здравословна и ако не правите физически упражнения.

За да отслабнете наистина здравословно, трябва да имате нагласата, че начинът ви на живот трябва да се промени към здравословен и активен, вместо да търсите едно нещо, което да добавите към нездравословен начин на живот, за да премахнете магически излишните килограми.

Лесната формула за отслабването е горенето на повече калории, отколкото ядете. За да постигнете отслабване по здравословен начин, комбинирайте храненето с пълноценни, органични храни като се фокусирате в голяма степен на плодове и зеленчуци с физически активен начин на живот и така със сигурност ще поемете по пътя към своята цел – здравето.
~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/top-5-worst-diet-mistakes/

Снимка: www.theproperplate.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *