5 изненадващи употреби на конопеното масло

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hemp-oil-benefits

Конопеното масло има разностранни употреби и то не е само за готвене!

Когато човек мисли за коноп, си представя облечени в размъкнати дрехи хипита от седемдесетте години на миналия век, но маслото от коноп далеч не е модна прищявка! Това хранително масло се прави от пресовано конопено семе и е пълно с ползи за здравето, поради което трябва да е в кухнята на всеки дом!

Конопен протеин: жизненоважни хранителни вещества и ползи

Ползи за здравето на конопеното масло

Има много различни начини за използване на конопеното масло. Обичайна употреба е да се добавя в храната или да се използва за готвене. Обаче, знаехте ли че то може да се нанася върху кожата и косата като натурален продукт за красота?  Ето пет чудесни употреби на конопеното масло, за които може би не знаете и които можете да опитате още днес, както и да използвате всеки ден!

1. Конопеното масло като хранителна добавка

Конопеното масло често се приема като хранителна добавка (една чаена лъжица е достатъчна за повечето хора), защото е богато на протеини и на здравословни омега-6 и омега-3 мастни киселини. Всъщност, конопеното семе от което се прави конопеното масло е едно от най здравословните семена на планетата.

Канабидиолът скоро ще се използва в спешните отделения да препятства увреждания от инсулт и инфаркт

2. Конопено масло за лечението на екзема

Изследвания откриха, че конопеното масло може да се използва върху много суха кожа или при екзема, за да овлажнява кожата и да облекчава сърбежа и напукването.

3. Конопеното масло снижава отоците

Конопеното масло има противовъзпалителни свойства, което означава, че можете да го нанасяте върху петна, синини или отоци и то ще снижи възпалението и зачервяването. Много хора дори споделят онлайн, че използването на конопено масло намалява и контролира акнето им.

4. Конопеното масло за красива коса

Овлажняващите свойства на конопеното масло го правят полезно за косата. То може да се добавя към или да се използва вместо балсам за коса за дълбоко овлажняване и придаване на блясък на косата.

Включвайте здравословните ползи от суровото конопено семе в храната си всеки ден

5. Конопеното масло заздравява ноктите

Масажирайте ноктите и кожичките си с конопено масло и ноктите ви ще станат по-твърди, по-бели и по-здрави от преди.

Както виждате конопеното масло има много полезни и разностранни употреби като се започне от това да готвите с него и се стигне до лечението на кожни проблеми и предоставяне на хранителни вещества на тялото! Конопено масло можете да закупите в магазините за здравословни храни.

Още за ползите от конопа можете да научите в категорията Медицинска марихуана в сайта Здрави всеки ден: http://zdravivsekiden.com/

Източник:

http://ethicaldeal.com/blog/2013/10/5-surprising-uses-of-hemp-oil-you-may-not-have-realized/#.UydvwvmSy-o

Снимка: shape.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *