Конопен протеин: жизненоважни хранителни вещества и ползи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hemp-protein

Както се вижда на снимката, лесно е да разберем защо да ядем конопено семе:

1. Конопът е чудесен източник на протеин!

2. Конопът спомага производството на жизненоважни ензими!

3. Приблизително 2/3 от конопения протеин е изграден от едестин, който спомага възстановяването на ДНК-то!

4. Останалата 1/3 е албумин, протеин съдържащ се в белтъците на яйцата!

5. Спомага възстановяването и растежа на нетлъста телесна маса.

6. Конопът добавя „оптимален баланс” от есенциални мастни киселини към храната, които спомагат за предпазване от сърдечни заболявания, диабет и деменция…

7. Конопеното семе не е генно модифицирано!

Включвайте здравословните ползи от суровото конопено семе в храната си всеки ден

Освен това, конопът предоставя множество ползи от най-хранителните семена на света, които осигуряват на организма:

  • Подобрена мозъчна функция
  • Здравословна кръвна захар
  • Повишават комфорта на ставите
  • Снижават възпалението
  • Подобряват кожата, косата и ноктите
  • Осигуряват по-добър холестеролен профил
  • Облекчават ПМС симптомите
  • Укрепват имунната система
  • Подобряват настроението

Конопеният протеин е жизненоважно хранително вещество и растителен протеин, а без протеини човешкото тяло не може да възстановява клетките си; да изгражда нови по-здрави клетки; да се бори с инфекциите; да изгражда мускули, сухожилия и кости, нито дори да предава съобщения от една част на тялото в друга. Повечето хора обаче си набавят протеини като ядат мазни меса и бъкаща от химикали риба.

Конопеният протеин от друга страна съдържа най-високото количество едестин, растителен протеин, структуриран изцяло от аминокиселини и може да се използва от тялото за изграждане на важни антитела, ензими, хормони, клетки хемоглобин и съсирващи кръвта вещества.

Защо канабисът е бъдещето на медицината

Конопеният протеин също така съдържа следните жизненоважни хранителни вещества:

 Гама глобулини: Именно тези важни антитела са първата ни защита срещу инфекциите и заболяванията. Конопът е най-добрият източник на света на изграждащи глобулина материали,

● Есенциални мастни киселини: Човешкото тяло не може да произвежда тези есенциални хранителни вещества само; ето защо, есенциалните мастни киселини трябва да се набавят с храната, която ядем. Предизвикателството пред което се изправят хората е че те не са способни да ядат достатъчно количество богати на есенциални мастни киселини храни, необходими за зареждането на тялото с мастните киселини, от които то се нуждае, за да функционира както трябва. Конопът е едно от малкото растения на земята, което наистина съдържа идеалното съотношение между есенциалните мастни киселини омега-3 и омега-6 (което съотношение е 3:1 към 4:1), което съвпада със съотношението, препоръчвано от Световната здравна организация. Есенциалните мастни киселини са мощни антиоксиданти, които предпазва кожата и клетки от увреждане от свободните радикали, освен което те са и чудесен стимулатор на имунната система,

● Гама линоленова киселина (GLA): GLA е особено важно хранително вещество, необходимо в борбата с възпалението в тялото и тя помага за балансирането на хормоните. GLA трудно се набавя от други хранителни източници.

 Минерали: Конопът притежава способността да усвоява значително количество минерали от почвата. Растението е отличен източник на основни минерали и микроелементи като фосфор, калий, магнезий, сяра, калций, желязо, манган, цинк, натрий, силиций, мед, платина, бор, никел, германий, калай, йод, хром, сребро и литий.

● Аминокиселини: Конопеното семе съдържа пълния набор от 20 различни аминокиселини, 9 от които тялото не може да произвежда само, като цистеин и метионин и това помага на черния дроб да освобождава тялото от потенциално опасни токсини. То е най-добрият пълен източник на аминокиселини в сравнение с повечето продавани на пазара семена. Тези аминокиселини помагат на тялото да се преборва със заболяванията, както и да подобрява здравето на хора с имунна недостатъчност.

Конопът спасява сърцето и света

С голямото си разнообразие от важни витамини, минерали и ензими не е за чудене, че конопеното семе е хвалено като една от най-полезните храни за оцеляване и препитание.

Различни конопени продукти се продават в магазините за здравословни храни и по интернет, а сред тях конопеният протеин на прах (който се предлага в много магазини за здравословни храни) е може би най-важният растителен протеин, особено за хората, които страдат от недостиг на протеин, или за хората, които се нуждаят от големи количества протеин за бодибилдинг или за други здравословни цели.

Конопеното семе се продава и под формата на семена; студено пресовано олио; конопено масло; както и в различни продукти като сладолед, шоколади, дресинги, хляб и дори бира. От конопеното семе може да се прави конопено мляко, то може да се добавя в смутита и в различни ястия и салати.

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/hemp-protein-nutrients-and-benefits/

http://www.seattlehempfest.com/health-benefits-of-hemp-seeds-for-body-builders-and-vegans/

Снимка: Twitter

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *