Как естествено да излекуваме бъбреците си със сода за хляб

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Много малко хора знаят, че множество химически вещества в домакинството, които се използват в кухнята имат неограничени лечебни свойства. Един от най-често употребяваните продукти, обаче, има направо невероятен потенциал. Тази основна съставка в содата за хляб, натриевият бикарбонат, е под непрестанно увеличаващ се интерес напоследък понеже явно това химическо вещество има потенциала да възстановява и подобрява функционирането на човешките бъбреци.

How-To-Repair-Your-Damaged-Kidney-With-Only-1-Teaspoon-Of-Baking-Soda

През 2009 година, британски учени в болницата Royal Hospital в Лондон разкриха факти, показващи, че бикарбонатът забавя развитието на бъбречните заболявания. Освен това, Националният здравен институт на САЩ провежда експерименти, които показват, че диализата на бъбреците с използване на бикарбонатни вещества има по-възстановяващи свойства от стандартните диализни лечения. Може да е трудно да се приеме, но кутията сода бикарбонат, която държите в хладилника си, за да не се вмирисва шунката, може също така да ви спаси живота.

Какво причинява увреждане на бъбреците?

Първо, важно е да разберем какво причинява типичното увреждане на бъбреците, за да можем да разберем как то се лекува обичайно и как натриевият бикарбонат се различава от тези стандартни лечения. Ендокринната система произвежда хормони и ензими, които спомагат храносмилането на храната в по-безопасни химически вещества, които тялото може да обработва. Панкреасът обикновено е органът, който произвежда по-голямата част от натриевия бикарбонат, за да защитава бъбреците по време на храносмилането.

Понякога бъбреците ви дори ще произведат допълнителни количества от този ензим в зависимост от вида хранителен режим, на който подлагате храносмилателната си система. Ако храната, която поглъщате подлага тези два органа на твърде много напрежение (особено хранителен режим, изобилстващ на захар, пържени мазни храни и други нездравословни избори, които карат ендокринната ви система да работи прекомерно, за да обработи тези протеини и захари), и двата органа ще изпитат значително снижаване в способността си да произвеждат натриев бикарбонат естествено.

Без достатъчно производство на бикарбонат, който да неутрализира производните на храносмилането киселини, тези киселини могат да ерозират органното здраве, да увредят бъбреците и да ускорят процеса на стареене при възрастните.

Как бикарбонатът възстановява бъбреците?

Когато хората със значително увредени бъбреци се подложат на диализа или на лечение на бъбреците, натриевият бикарбонат е едно от най-често използваните вещества. Този процес, познат като киселинно буфериране, е начин на базово подсилване и е основа за повечето нови форми при диализните лечения. Това вещество, когато се обработва през диализната машина, помага за отстраняването на излишните течности и на отпадния материал от кръвотока в тялото.

Следователно, диализата помага за добавянето в еднокринната система на натриевия бикарбонат, който бъбреците вече не могат да произвеждат, за да спомагат в обработването на храната и на отпадните материали в кръвоносната система. Когато тялото произвежда нормалните количества бикарбонат само, това може да удължи живота на бъбреците, на ендокринната система като цяло и общата продължителност на живота.

Кои доказателства реално потвърждават това твърдение?

Националният здравен институт на САЩ проведе изследвания, които за първи път отбелязаха ефикасността на диализата с натриев бикарбонат наместо обичайната, несъдържаща ацетат биофилтрираща диализа. Пациентите, поставени на лечение с диализа с натриев бикарбонат изпитвали по-голяма азотен оксид синтаза, процес, който балансира pH-то в кръвта. Пациентите, поставени на обикновена, несъдържаща ацетат биофилтрация имали по-слаба реакция, отколкото при BHD диализата в активирането на кетките на стените на съдовете за синтез/освобождаване на про-възпалителни и проапоптотични медиатори.

Освен това, други изследвания, проведени от д-р Айон де Брито-Ашърст и неговите колеги от Катедрата по бъбречна медицина и трансплантаця показаха, че ежедневният прием на натриев бикарбонат забавя развитието на хронично бъбречно заболяване и предпазва пацитентите от необходимостта някога да се подлагат на диализа на бъбреците.

Това рандомизирано контролирано изпитание показа, че пациентите, които получавали минимална дневна доза натриев бикарбонат през едногодишен период имали само 2/3 от влошаването на бъбречната функция, показано при пациенти, които получавали стандартното лечение при болни бъбреци. Накратко, натриевият бикарбонат може да предотврати, а понякога и да елиминира появата на хронична бъбречна недостатъчност и да спира подобни заболявания като атеросклероза и краен стадий на бъбречна заболяване.

Протокол за лечение на рак със сода за хляб: Содата за хляб убива туморите, по-безопасна и по-ефикасна е от всичко останало, казва лекар

Как да използваме сода за хляб, за да възстановим бъбреците си естествено?

Ежедневният прием на натриев бикарбонат не е за всеки. Веществото обикновено се дава на прах с вода и може да е трудно за хората с чувствителен стомах или лесно податливи на гадене да го поглъщат. За щастие, натриевият бикарбонат не е токсичен, така че всеки, който понася неприятния му вкус и е способен да превъзмогне първоначалния пристъп на гадене, може ежедневно да го пие, за да се предпази от бъбречно заболяване и от дегенерация на ендокринната система.

Правилното му даване на хората, застрашени от развиване на бъбречно заболяване включва първоначалното приемане на по половин чаена лъжичка натриев бикарбоната под езика (разтваряйте го под езика си) през първия ден. След това пийте по половин чаена лъжичка натриев бикарбонат и половин чаена лъжичка натриев хлорид (готварска сол), разтворени в литър и половина вода всеки ден в продължение на два до три дни. След това намалете дневната си доза до една четвърт чаена лъжичка сода за хляб и една трета чаена лъжичка сол. Ако това все още ви кара да ви е лошо, то тогава просто взимайте описаните количества натриев бикарбонат под езика всеки ден.

Хората трябва да обърнат внимание, че има още някои допълнителни тестове, които трябва да се направят за добиването на пълна картина за ползите, които може да предостави ежедневния прием на натриев бикарбонат. Обаче, за хората, които сериозно искат да премахнат вредата, която нездравословният начин на живот или богатата на захар и мазнини храна причиняват, домашната сода за хляб може да се окаже чудото, което търсят от край време.

Източник:

http://worldtruth.tv/how-to-repair-your-kidneys-naturally-using-baking-soda/

Снимка: healthzone.tips

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *