Екстрактът от маслинови листа убива туморите за 9 до 12 дни!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Olive-leaves-hands

Знаете ли за ползите от екстракта от маслинови листа? Фитохимикалът, известен под името олеуропеин, съдържащ се в екстрактът от маслинови листа е доказал, че елиминира раковите тумори за 9 до 12 дни!

Не е за чудене, че при населението на Средиземноморието — понеже хората там консумират 20 пъти повече зехтин от американците — заболеваемостта от рак е наполовина по-малка, отколкото в САЩ. Както листата на маслините, така и самите маслини имат активни полифенолни свойства, но при обработката на маслините и зехтина много от тях се изгубват.

Въпреки това, зехтинът съдържа достатъчно полифеноли, предоставящи множество ползи за здравето. Но именно маслиновите листа са възхвалявани за противотуморните, противомикробни и противовирусни им свойства.

Маслиновите листа се берат от малките вечнозелени дървета, растящи в средиземноморския регион. Лечебните им употреби датират още от преди 6000 години, като те се споменават дори в пасажи в библията като „дървото на живота”.

Почти преди 2500 години, Хипократ – бащата на медицината – предписва зехтинов концентрат, извличан от маслиновите листа за редица здравословни проблеми като болки в мускулите, язви и чревни инфекции.

След изследвания, продължили четири десетилетия учените откриха, че олеуропеинът е съединението в маслиновите листа, което придава лечебните им свойства.

Олеуропеинът е фитохимикал, съдържащ едни от най-мощните полифенолни антиоксиданти, които съществуват на земята и се е доказал като силно противораково съединение.

Той съдържа 12 различни антиоксиданти — включващи хидрокситирозола, който има способността да усвоява радикалите от кислорода 10 пъти по-висока от тази на зеления чай, и тирозола, който помага за предпазването на клетките от увреждането, причинено от окисляване.

Свойствата на екстракта от маслинови листа спомагат за моменталното спиране на развитието на рака …

Учените първоначално смятаха, че екстрактът от маслинови листа има способността да „лекува” различни заболявания. Но по-късно те откриха, че той всъщност не лекува заболяването пряко — той по-скоро парира или убива патогените.

Патогените са причиняващите заболяванията фактори като вирусите и бактериите.

Когато екстрактът от маслиновите листа спре действието на даден патоген, той всъщност „изважда от строя” и  „дерайлира” заболяването на момента… или спира разпространението му в тялото. След като патогените са парирани и обезвредени, имунната система може да се възстанови и да „излекува” заболяването из основи.

Някои от най-невероятните противотуморни резултати бяха съобщени от списанието Biochemical and Biophysical Research Communications. Когато давали олеуропеин орално на мишки с развити тумори в телата, той регресирал туморите за 9 до 12 дни.

Биохимиците в това изследване съобщиха, „от тези тумори не можеха да се възстановят жизнеспособни ракови клетки. Тези наблюдения превръщат олеуропеина от не-токсичен антиоксидант в мощен противотуморен фактор, пряко противодействащ на туморните клетки”.

Освен това, екстрактът от маслинови листа е показал, че лекува успешно и други заболявания, освен рака.

Клинични тестове, проведени в Медицинското училище на Ню Йоркския университет показаха, че екстрактът от маслинови листа е способен да променя хода на инфекции от типа ХИВ и че дори може да лекува тези заболявания.

В книгата си Екстракт от маслинови листа д-р Мортън Уокър препоръчва използването на екстракт от маслинови листа заради чудодейното му въздействие върху повече от 125 инфекциозни и хронични заболявания.

Ползите от и терапевтичните употреби на  екстракта от маслинови листа включват :

  • Дезактивиране на бактериални, вирусни и ретровирусни инфекции
  • Предпазване от инфекции на зъбите и при операция
  • Унищожаване на ХИВ вируса, както и на херпес и херпес зостер
  • Ефикасно лечение на настинки, грип и пневмония
  • Намаляване симптомите на синдрома на хроничната умора
  • Усилване на кръвообръщението, кръвотока и намаляване увреждането нанасяно от свободните радикали (което спомага справянето с атеросклерозата, хипертонията и артрита)
  • Противогъбично и антибактериално действие при микоза, гъбички по ноктите, гъбични инфекции и хламидия

И всичко това наред с множество други терапевтични ползи.

Изследвания показват, че екстрактът от маслинови листа е безопасен за приемане в терапевтични дози без странични ефекти. Можете да го намерите в магазините за здравословни храни на капсули или таблетки.

Дозите непременно ще са различни в зависимост от сериозността на заболяването и здравословното състояние на всеки. По принцип, правилото е че колкото по-високо е съдържанието на олеуропеин в даден продукт, за толкова по-ефикасен се приема той.

Д-р Уокър препоръчва екстракт от маслинови листа, в който концентрацията на олеуропеин е поне 6%. Има продукти с концентрация от 15% или по-висока. Консултирайте се с натуропат за правилното дозиране.

Като превентивна мярка лекарите препоръчват една или две капсули, равняващи се на 250 до 500 милиграма. Предупреждение: Не е препоръчително да се пие екстракт от маслинови клонки заедно с антибиотици или с други лекарства против гъбички.

Даника Колинс

olive leaf

Източник: Olive Leaf Extract Benefits Shown to Eliminate Cancer Tumors By Oleropein

http://undergroundhealthreporter.com/olive-leaf-extract-benefits/#axzz306OUdgL4

Снимка:  www.comvita.co.nz; www.massey.ac.nz

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Статията е информативна, молим не се самолекувайте съобразно изложената информация по-горе – първо се консултирайте с личния си лекар или с лекар специалист по заболяванията, които можете да имате.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *