6 факта доказват, че зелените храни са отлично лекарство

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Защо да ядем повече зелени храни:

Зелените храни са чудесен източник на аминокиселини:

Зелените храни съдържат много, важни за тялото аминокиселини. Някои от тях са изключително ефикасни защото имат идеален противовъзпалителен ефект.

green-foods

Зелените храни защитават от катаракта:

Бета-каротинът в зелените растения пази очите и предпазва от макулна дегенерация. Ето защо се препоръчва всички хора да ги включат в храната си, особено по-възрастните.

Още за зелените зеленчуци, зрението и цялостното здраве: Зелени листни зеленчуци срещу глаукома и за цялостно здраве

Зелените храни помагат при запек:

Зелените храни съдържат много субстанции, които подобряват храносмилането, усвояват газовете и ускоряват перисталтиката на червата. Зелените храни са чудесен лек при запек и твърди екскременти.

Зелените храни като профилактика на атеросклерозата:

Чаша сок от зелени плодове или зеленчуци по веднъж на ден е едно от най-ефикасните средства за предпазване от атероскероза, но също е и добър лек срещу различни възпаления, особено срещу пневмония.

Зелените храни предпазват нервната система:

Витамините В и С, както и другите хранителни вещества, които се съдържат в зелените храни са чудесни за предпазването на централната и периферна нервни системи.

Зелените храни са отлични срещу прекомерни течности:

Калият от зелените зеленчуци е мощен диуретик, който помага за освобождаването на тялото от излишните течности и по този начин помага за снижаването на кръвното налягане.

 

Източник:

http://www.forhealthylifestyle.com/6-facts-that-prove-that-green-food-is-an-excellent-medicine/

Снимка: prodiety-life.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *