Хъркането победимо с тези 10 билки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pillows-533e720f-4104-4c5d-9a2a-6201ca2ba9b3

Хъркането се получава поради стесняването на дихателните пътища в гърлото, устата или носа. Най-лошото нещо при хъркането е че то не засяга просто човека, който хърка, а представлява неприятно изживяване и за хората наоколо. Добрата новина е че хъркането може много ефикасно да се лекува с използването на дадените по-долу билкови лекове.

10 билки против хъркане

Лайка и лавандула

Както лайката, така и лавандулата са силни билки, които причиняват отпускане и облекчават стреса. И двете билки се използват в лечението на множество смущения на съня, включително при хъркане. Най-лесният лек е да се пият тези билки под формата на чай за предпочитане вечер точно преди лягане.

Като алтернатива, можете да капнете по няколко капки масло от лавандула и лайка в дифузьор и да го сложите близо до леглото си. Това ще ви помогне да спрете да хъркате, както и ще подобри качеството на съня ви.

Майорана и мащерка

Както майораната, така и мащерката се използват за лечението на множество респираторни заболявания. Те могат да са много ефикасни за пречистването на дихателните пътища в гърлото и носа. Можете да приготвите билков чай като смесите 60-90 г сухи майорана и лайка в чаша вряла вода.

Оставете билките да се запарят във водата пет минути. Пиенето на този билков чай точно преди да заспите много добре ще се справи с проблема ви с хъркането. Можете да използвате тези билки като част от лечение с ароматерапия като също ги добавяте в дифузьор за стая близо до леглото си.

Тилчец

Тилчец е още една мощна билка, която прочиства запушените дихателни пътища в устата, носа и гърлото.

Билката прочиства лимфната система като омекотява и разтваря натрупалата се и втвърдила се слуз. Можете да я намерите на капсули и под формата на чай.

Мента и евкалипт

Ментата и евкалиптът също са чудесни деконгестанти. Те разтварят дихателните пътища като изчистват слузта в носа и храчките в гърлото. Можете да мажете задната част на врата си както и гърлото си с тези етерични масла. Или можете да капвате по няколко капки направо върху възглавницата си преди да си легнете.

Валериан

Коренът на растението валериан е много полезен в лечението не само на хъркането, но и на безпокойство и безсъние. За оптимални резултати можете да използвате валериан наред с други билкови лекове като мащерка и тилчец.

Обаче, тъй като валерианът има успокояващ ефект, препоръчваме ви да не го пиете с алкохол или с други лекарства за сън.

Етерично масло от жасмин

Можете също така да вдишате етерично масло от жасмин за прочистване на дихателните пътища в респираторния тракт. Жасминът има естественото свойство да разгражда слузта и храчките, което помага не само за по-лесното дишане, но и за спане без издаване на хъркащи звуци.

Джинджифил

Джинджифилът подобрява секретирането на слюнка и добавя покривен слой и лубрикация на гърлото. Билката премахва запушването на носа и облекчава дихателните пътища на респираторната система и също лекува хъркането.

Последно, но не по важност, непременно се консултирайте със своя лекар преди да опитате конкретен билков лек за хъркане. Той ще ви даде най-добрия вариант в съответствие със здравословното ви състояние.

Неяз Актар

 

Източник:

http://www.natural-homeremedies.com/blog/herbal-remedies-for-snoring/

Снимка: www.rumahku.com

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *