Как да се предпазим от радиацията на мобилните телефони

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Cell-phone-brain4 Дебатът за безопасността на клетъчните телефони, особено що се отнася до здравето на мозъка, далеч не е приключил. Изследователите на рака, неврофизиците и другите учени продължават да документират биологичното въздействие на радиацията от клетъчните безжични телефони, докато комуникационните гиганти и говорителите на клетъчната индустрия продължават да настояват, че мобилните телефони са безопасни. Обаче, нарастващи по обем публикувани данни показват друго и като най-малка мярка изтъкват нуждата от провеждането на дългосрочни и обективни изследвания за безопасността на клетъчните телефони, без които съвременният човек вече изглежда не може да живее. Изследване ин виво от 2012 г, публикувано в списанието Journal of Neuro-Oncology показва че радиацията от мобилните телефони може да увреди ДНК и да промени гените в мозъчните клетки. Друго клинично изследване от 2012 г, публикувано в списанието International Journal of Basic and Applied Sciences показва че продължителната употреба на мобилен телефон се свързва с клетъчното увреждане на ДНК и с хромозомна нестабилност, водещи до повишен риск от рак, генетични дефекти и други подобни проблеми. Тези тревожни резултати от изследванияте се основават на все повечето изследвания  показващи, че продължителното излагане на радиацията на мобилните телефони представлява значителен риск за здравето на мозъка и клетките и за цялостното ни добро физическо и умствено състояние.

Потенциални опасности

Какво прави радиацията от мобилните телефони потенциално толкова опасна? Когато радиацията проникне в тялото, тя може да причини анормални изменения в клетките, както бе демонстрирано в споменатите по-горе научни изследвания. Безжичното излъчване на радиация прониква през черепа. Изследванията показват, че радиацията влияе на кръвотока, на температурата и на метаболизма на глюкозата в мозъка и отслабва кръвно-мозъчната бариера, която предпазва от навлизането на вредни външни въздействия, вещества и т.н. Обективните научни изследвания, проведени извън маркетинговата сфера на мобилната индустрия показват, че постоянната радиация от употребата на мобилните телефони представлява значителна заплаха за здравето – и изисква по-строги стандарти за безопасност и по-добро здравно обучение на хората.

Предпазвайте клетките си от мобилния си телефон

Можете да спомогнете за предпазването на клетките от увреждането и мтациите, причинявани от радиацията с богата на антиоксиданти храна и с вземането на хранителни добавки. Мощни защитни хранителни вещества са:

  • Витамините C, A, E, D3
  • Липоева киселина
  • Селен
  • Глутатион
  • Модифициран цитрусов пектин: Безопасно премахва радиоактивните частици и тежките метали, бори се с възпалението и блокира анормалния растеж на клетките.
  • Бета-1,3 глюкани (в лечебните гъби)
  • Морски зърнастец
  • Хонокиол (екстракт от кора на дървото магнолия)
  • Лечебните гъби, най-вече рейши и кордицепс, предпазват тъканите от свързаните с радиацията аноксия (лишаване от кислород), оксидативен стрес и възпаление, като в същото време детоксикират тялото. В интегративните лечения на онкологичните заболявания, лечебните гъби се използват за предпазване на тъканите от увреждането от лъчевата терапия.

Стратегии като антиоксидантна защита, подобрено кръвообръщение, хидратация, и хелация на тежките метали могат да са много полезни. Намалете излагането си на радиацията на мобилните телефони като използвате функцията високоговорител или слушалки. Тъй като нивата на безжичната радиация се очаква да се повишат с напредването на технологиите и с още по-широкото им разпространение, вземането на предпазни мерки е наистина мъдро решение.

Д-р Айзък Илаяс

 

Източник:

Easy Health Options, Protect Yourself from Cellphone Radiation.,  21 September 2013

Снимка: blogs.villagevoice.com

Прочетете още:

Хонокиол, пореден протокол за естествено лечение на рака

Селен, минералът без който не можем

Представяме ви Маестро Глутатион

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *