Жасминовият чай, осем ползи за здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Жасминовият чай  представлява деликатна и ухайна комбинация от зелен чай и растението жасмин и от векове се нарича „подарък от боговете” заради възхитителния си вкус и ползите за здравето, които той предоставя.

Ето осем от тях:

Полезен е за сърцето

Пиенето на жасминов чай доказано снижава вредния (LDL) холестерол и повишава полезния (HDL) холестерол в тялото. Понеже високите нива на LDL се свързват със заболяване на сърцето и инфаркт, консумирането на жасминов чай естествено намалява вероятната поява на тези заболявания.

jasmine-tea

Поддържа ви млади  

Ако искате да забавите последиците от стареенето върху тялото си, жасминовият чай може да ви помогне! Антиоксидантите в жасминовия чай помагат в битката със свързаните с процеса на стареенето свободните радикали. Когато не ги контролираме, свободните радикали циркулират из тялото и увреждат клетките. Пиенето на жасминов чай спомага за намаляване на пораженията от тях.

Помага ви да отслабнете

Изследвания показват, че хората, които пият зелен чай, от който е направен жасминовият чай, свалят килограми по-бързо от хората, които не го пият. Това е така защото зеленият чай съдържа катехини, а те повишават скоростта на метаболизма и по този начин спомагат горенето на мазнините и отслабването.

Снижава стреса и тревожността

Изследвания показват също така, че жасминът улеснява облекчаването на стреса и безпокойството. Вдишането на уханието на жасмина има седативно въздействие върху дейността на нервите и настроението и снижава сърдечната честота. Така че непременно поемайте аромата, докато отпивате!

Как да си приготвим жасминов чай научете тук

Помага в борбата с рака

Когато пиете жасминов чай, вие си набавяте ползите от жасмина и зеления чай, които и двата съдържат мощни противоракови свойства. Зеленият чай е с високо съдържание на антиоксиданти, противодействащи на свободните радикали в тялото, които могат с времето да доведат до рак. Междувременно, ароматът на жасмина се счита също така, че съдържа противоракови свойства. Още веднъж, непременно вдишайте този аромат, докато пиете кехлибарената течност.

Бори бактериите

Жасминовият чай не само че се бори с вредните бактерии, но и помага на тялото да формира полезни бактерии, което е много важно за храносмилането и за цялостното здраве на стомаха и червата. Достатъчните количества полезни бактерии в стомаха и червата спомагат в отблъсването на заболявания като синдром на дразнимото черво и язви.

Предотвратява настинките

Жасминовият чай има, както противовирусни, така и антибактериални свойства, които помагат за спиране развитието на настинките и грипа. Така че когато усетите, че ви връхлита простудно заболяване, пийте чай от жасмин! Или ако вече ви е пипнала настинка, пиенето на чай от жасмин ще ви помогне да оздравеете по-бързо.

Подобрява кръвообръщението

Чаят от жасмин се свързва с подобряване на кръвообръщението. Ето защо се счита, че той предотвратява някои заболявания, причинени от или свързани с лошото кръвообръщение като кръвни съсиреци, тромбоза, високо кръвно налягане и удари.

Доброто здраве рядко ухае така прекрасно!

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/8-health-benefits-jasmine-tea/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N141212

Снимка: rseeberger.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *