8 съвета за превръщането на лош ден в добър

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bad-day

Неизбежно е.
В даден момент в живота човек няма как да не изживее лош ден.
Най-вероятно ще имате множество трудни дни.
Може алармата да не ви събуди, шефът да ви се накара, децата да кажат неприятни неща на някой непознат, да счупите чиния, котката да повърне в обувката ви или някой да паркира на вашето място.
Има дни, в които се чувствате напълно нещастни.
Когато имате лош ден, използвайте тези 8 съвета от The Abundance Project, за да обърнете нещата и да освежите погледа си към живота.

Помнете, че това е само временно.

Лош ден може да погълне всичките ви мисли и може да ви се струва, че нещата никога няма да се подобрят. Макар че може да сте чували това и преди, помнете, че нищо в живота не е вечно.
Каквито и проблеми да имате в момента, те вероятно ще изглеждат много по-малки само след няколко дни.
Спомнете си за лош ден, който сте преживели преди години.
Надмогнали сте онези проблеми оттогава и може би днес дори си спомняте някои от лошите си спомени с чувство за хумор. Помнете, че точно както гласи поговорката, „и това ще отмине”.

 Позволете си да изживеете и да приемете емоциите си.

Не се борете с чувствата си.
Вместо да се опитвате да си казвате, че не сте тъжни нито разстроени или ядосани, позволете си да изживеете тези емоции.
Мислете не само за това как се чувствате, но и защо се чувствате по този начин. Разпознаването и приемането на собствените мисли и чувства е първата крачка в процеса след време да се почувствате по-добре.
Напълно нормално е да се чувствате тъжни или стресирани или бесни или наранени понякога. Напълно нормално е да не изпитвате винаги пълно щастие. Именно страданието и нещастието ни правят по-силни в живота.

 Кажете го или го напишете.

Изразяването на чувствата може да е ефикасен начин за подобряване на настроението.
Намерете приятел, който да ви изслушва.
Добрите приятели винаги ще са готови да ви изслушат. Или използвайте онлайн отдушници, за да си осигурите помощ и насърчаване.
В днешни дни има онлайн форуми за почти всеки проблем, на който човек може да се натъкне и можете да намерите хора, които се борят със същите проблеми, които да са готови да говорят с вас.
Ако не ви е удобно да споделяте проблемите си с друг човек, опитайте се да запишете мислите си. Дори не е необходимо това да е под формата на дневник. Намерете парче хартия и запишете набързо защо сте разстроени.
Понякога като просто организирате мислите си високо на глас или в писмен вид, това може да ви помогне да подредите и решите проблемите, които ви тревожат.

 Разсейвайте се с приятни неща.

Макар че е добра идея да си позволите изцяло да изживеете емоциите си, понякога човек просто се нуждае да се разсее от лош ден.
Потопете се в нещо друго.
Това може да е хубава книга, игра, музика, разговор, упражнение, видео или всяко друго нещо, което ви помага да откъснете ума си от нещата, които ви разстройват.
Един метод, към който прибягват много хора когато изживяват лош ден е да прекарат време, помагайки на някого.

Разхождането на кучета или играта с котки в близкия приют за животни.

Запишете се да дарите кръв.

Сгответе и споделете ястието с някой.

Помощта за общността, в която живеете може да даде нещо ново на ума ви, върху което той изцяло да се фокусира като в същото време ще правите и нещо добро.

 Мислете за решения, но се въздържайте от драстични решения.

Примамливо е да се опитвате да оправите проблемите си на мига, но това понякога може да направи нещата още по-лоши.
Ако сте изключително разстроени, вие вероятно не сте в подходящото психическо състояние, за да мислите логично и да взимате добри решения.
Фокусирайте се върху основния проблем, пред който сте изправени, след това започнете да мислите за решения. Обаче, не пишете гневен и-мейл на шефа си, и не казвайте на съквартиранта си да върви по дяволите все още.
Запишете всички решения, които искате да запомните и си напомнете, че винаги можете да ги изпълните по-късно, когато чувствате, че имате повече контрол.
По този начин вие се фокусирате върху това да направите живота си по-добър, като също така си спестявате драстичните действия докато се поуспокоите.

 Излезте и се поглезете с нещо, което обичате

Няма нищо лошо да си дадете нещичко за подобряване на настроението, когато се чувствате тъжни, но внимавайте с какви неща се глезите.
Избягвайте да си подобрявате настроението с пристрастяващи ви нездравословни навици като пушене, пиене или наркотици.
Мислете за неща, които по-късно няма да ви карат да съжалявате, но които ще ви накарат да се усмихнете веднага. Направете си здравословно смути или обядвайте в любимия си ресторант с приятел/ка.
Опитвайте се да избягвате храни с високо съдържание на захар и мазнини, защото те имат ефекта на „срив” и така настроението ви може дори повече да се влоши.
Придържайте се към здравословни храни и ще се почувствате много по-добре.
И освен това, ако споделите глезотийката с приятели, те могат да ви помогнат да възвърнете настроението си и да видите нещата в перспектива.

  Освободете се от нещата, които не можете да промените.

Винаги ще има проблеми, които не можете да оправите.
Когато се натъкнете на нещо, което усещате, че опропастява деня ви, помислете дали то е нещо, което можете да контролирате или нещо, което никога не ще можете да промените.
Можете да промените собствените си действия и как реагирате на ситуации, но не можете да промените действията на другите или външните фактори.
Ако е нещо, което е напълно извън вашето въздействие, просто го зарежете.
Разбира се, това е лесно да се каже и трудно да се направи. Обаче, колкото повече практикувате да се освобождавате от нещата, толкова по-лесно става.

  Осъзнайте, че ако промените настроението си, просто може да промените и деня си.

Когато сте разстроени или под силен стрес, лесно е да си помислите, че целият ви ден е опропастен.
Обаче, вие не сте длъжни да имате ужасен ден само защото са се случили няколко неприятности. Позволете си да почувствате емоциите си и после продължете с нещо по-весело.
Колкото повече време прекарвате в терзания, толкова по-малко време ще имате да се наслаждавате на деня.
Вие сте способни да превърнете лоша ситуация в добра.
Помнете, че всички имат лоши дни. Понякога изглежда сякаш всичко върви наопаки, но това не означава, че целия ви ден трябва да бъде опропастен.
Поемете дълбоко въздух и след това използвайте тези съвети, за да преодолеете положението и да започнете да се чувствате по-добре.
След като си оправите настроението и светогледа, нищо няма да може да ви спре да прекарате един чудесен ден.

Пожелаваме ви щастлив и охолен живот

The Abundance Project

 

Източник:

http://www.theabundanceproject.com/2014/11/having-a-bad-day-use-these-8-tips-to-turn-things-around/

Снимка: plus.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *