15 признака че кръвната ви захар е много висока

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

high-blood-sugar-1

Нивото на кръвната ви захар показва количеството глюкоза в кръвта ви. Глюкозата е вид захар и е основният източник на енергия за човешкото тяло.

Високата кръвна захар е позната също като хипергликемия и може да се прояви когато тялото ви има проблем в правилното обработване на глюкозата.Това заболяване е нещо, което може да продължи много дълго време. То може да увреди перманентно много различни части на тялото, като например:

 • Кръвоносните съдове
 • Бъбреците
 • Нервите
 • Очите

Причините за повишаване на този вид проблеми що се отнася до диабета зависят от няколко различни фактори. Неща като пропускане на доза лекарство, стрес, обезводняване, обикновена настинка и прекалено похапване.

Признаците за висока кръвна захар са както следва:

high-blood-sugar-2

 

 1. Замъглено зрение
 2. Често уриниране
 3. Сухота в устата
 4. Импотентност
 5. Проблеми с концентрацията
 6. Проблеми със стомаха
 7. Инфекции
 8. Бавно зарастване на рани
 9. Силна изтощеност
 10. Умора
 11. Повишена жажда
 12. Сърбежи по кожата
 13. Суха кожа
 14. Напълняване
 15. Проблеми с нервите

Изобщо не звучи забавно, нали? За късмет, има мерки, които можем да предприемем, за да се предпазим от проблемите с високата кръвна захар. Можете да снижите нивата на кръвната си захар с подходящата храна, като ежедневно консумирате храни с нисък гликемичен индекс.

Храните с нисък гликемичен индекс включват неща като едно яйце, една ч.ч. броколи, една ч.ч. орехи, една пуешка наденичка и така нататък (виж долу). Правилните храни могат да са невероятно полезни в правилните количества. Списък на храни с нисък гликемичен индекс можете да намерите в статията Таблица на гликемичните индекси на някои храни. Ако искате да избягвате висока кръвна захар или да снижите вече високата си кръвна захар (както и високото си кръвно налягане), то силно ви препоръчвам да включвате повече от тези храни с нисък гликемичен индекс в храната си:

Яйца (1 яйце) – 0

Хумус (1 ч.ч.) – 6

Броколи (1ч.ч.) – 10

Жълт лук (1 средно голяма глава) – 10

Орехи (1 ч.ч.) – 15

Кашу (1 ч.ч.) – 22

Череши (1 ч.ч.) – 22

Кисело мляко (натурално 1 ч.ч.) – 23

Грейпфрут (1/2 голям плод) – 25

Пуешка наденица (1) – 28

Жълт маслен боб (1 ч.ч.) – 31

Бял боб (1 ч.ч.) – 34

Ябълка (1 средно голяма) – 38

Доматен сок (240 мл – 8 унции) – 38

Спагети (1 ч.ч.) – 42

Зелено грозде (1 ч.ч.) – 46

Сок от ананас (240 мл – 8 унции) – 46

Морков (1 голям) – 47

Портокал (1 средно голям) – 48

Банан (1 голям) – 52

Круша (1 ч.ч.) – 54

Източник:

http://www.healthyfoodteam.com/15-signs-showing-blood-sugar-high/

Снимка: WebMD; Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *