Спазвайте тези шест лесни стъпки и се спасете от запека завинаги

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Запек…

Ако имате лошия късмет да страдате от запек, знаете че това е затормозяващо, болезнено и притеснително състояние.

constipation-steps

Стимулантите и слабителните средства помагат краткосрочно, като в дългосрочен план те могат да доведат до запушване на червата и да влошат още повече проблемите със запека.

Изследванията показват, че хората със запек обикновено имат по-ниски нива на физическа активност, хидратация (най-вече нисък прием на богати на вода храни), и снижени количества на хранителни фибри и микронутриенти – магнезий, витамин С и фолат (витамин В9).

Опитайте се да прилагате следните естествени стратегии ежедневно, за да спомогнете премахването на запека и за ефикасно и непрестанно поддържане на изхожданията си…

Физическа активност

Като задвижите перисталтиката на червата вътрешно, вие неминуемо ще регулирате изхожданията си.

Най-малкото, което можете да направите е да се стремите да излизате на кратки, десет минутни разходки всеки ден — изправената стойка, комбинирана с движение повишава кръвотока и стимулира функцията на мускулите в червата.

Хидратация на тялото

Изпитването на жажда е първият признак, че тялото ви е изгубило 1-2 процента от водата в себе си. А когато сте дехидратирани, познайте какво се случва?

Тялото ви извлича водата от червата — което означава, че червата се обезводняват, а това затруднява преминаването на храната през тях.

Стремете се към изпиването на колкото можете повече вода (примерно по 8 чаши) на ден за разхлабване на стомаха и стимулиране на изхожданията.

Магнезий

Загубата на електролити, особено на магнезий, води до втвърдяване на екскрементите.

Магнезият е необходим в повече от 300 ензимни функции в тялото. Но най-голямата полза при запек е способността му да привлича вода в червата, което в голяма степен разхлабва екскрементите.

За да елиминирате запека, най-добре е да приемате магнезиев сулфат и цитрат – които са доказали, че са най-ефикасни за целта.

Прочетете още: Как да преодолеем недостига на магнезий в тялото си

Витамин C

Както е с магнезия, и витамин С привлича вода в червата и разхлабва екскрементите.

Витамин С също така помага за снижаването на оксидативния стрес и на възпалението в червата, което стимулира целия процес на изхождане.

Магнезий и витамин С под формата на прах, разтворени във вода вършат чудеса.

Горните четири стратегии трябва да се въвеждат първо с цел преодоляване на задръствания в червата. Не спирайте да използвате тези методи редовно, но след като нещата се задвижат и вече изхожданията ви са по-ефективни, следващата стъпка е да спрете евентуални бъдещи задръствания като повишавате фибрите и здравословните бактерии в стомаха и червата си. Ето как да постигнете това…

Още за витанин С: Витамин С унищожава рака

Псилиум хуск и семена от чиа

За допълнително повишаване на фибрите, както хуска, така и семената от чиа съдържат разтворими и неразтворими фибри, които поддържат изхожданията ви редовни. Можете да ги добавяте в храните, които ядете редовно или да ги разтваряте във вода.

Предупреждение: Когато повишавате приема си на фибри, винаги подсигурявайте на тялото си достатъчно вода, защото в противен случай можете да постигнете обратен ефект на запушване задръстване.

Още за: Семената от чиа могат без чужда помощ напълно да преобразят здравето ви

Богати на фибри зеленчуци

Тялото се нуждае от 25 до 30 грама фибри на ден. Въпреки това, повечето хора си набавят само 10 до 15 грама – което просто не е достатъчно, за да е стомахът ви редовен.

Зеленчуци като броколи, карфиол, моркови, целина, зелени листни зеленчуци и така нататък предоставят големи дози фибри, наред с магнезий, фолат (витамин В9) и витамин С. Плюс това, те са богати и на вода.

Освен това, богатите на фибри зеленчуци насърчават растежа на полезните бактерии в стомаха и червата, а част от работата им е да спомагат по-добро храносмилане. Колкото повече полезни бактерии имате в стомаха и червата си, толкова по-лесно ще е да посещавате редовно тоалетната!

Прочетете още по темата:

Естествени билкови чайове и други лекове при запек

8 неочаквани храни подсилват имунитета и здравето на стомаха и червата

Човек е онова, което яде, 10 съвета да обърнете нещата във ваша полза

8те най-ефикасни естествени лека при запечен стомах

Водата: Лек за всичко, което ни мъчи

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/6-ways-beat-constipation-good/

Снимка: Positive Health Wellness

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *