На смъртния си одър 256-годишен мъж разкрива МЪДРИ тайни пред света

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Колко най-дълго е живял човек на Земята? Представяме ви Ли Чинг Юен, 256-годишният мъж! Не това не е мит или художествена измислица.

256-YEARS OLD MAN

Според статия от 1930 година в Ню Йорк Таймс, У Чънг-чие, професор в Университета Ченгду, открива китайски имперски държавни архиви от 1827 година поздравяващи Ли Чинг-Юен за 150-ия му рожден ден и други документи от по-късна дата, поздравяващи го за 200-ия му рожден ден през 1877 година. През 1928 година кореспондент на Ню Йорк Таймс пише, че много от възрастните хора в квартала на Ли потвърждават, че дядовците им са го познавали когато са били момчета и че тогава той е бил възрастен човек.

Ли Чинг Юен се казва че е започнал кариерата си на билкар на 10 годишна възраст, когато събирал билки по планинските склонове и изучавал мощта им относно дълголетието. Почти 40 години той оцелявал като се хранел с билки като лингжи, годжи бери, див женшен, хе шу ву и готу кола и пиел оризово вино.

През 1749 година, на 71-годишна възраст, той се присъединява към китайската армия като учител по бойни изкуства. Ли е много обичана фигура в общността, женил се е 23 пъти и е баща на повече от 200 деца.

Според общоприетите предания в неговата провинция, той можел да чете и пише още като дете, а до десетия си рожден ден вече бил ходил в Кансу, Шанси, Тибет, Анам, Сиам и Манджурия, за да събира билки. През първите си сто години той все с това се занимавал.

След това преминал към продажба на билки, събрани от други. Той продавал лингжи, годжи бери, див женшен, хе шу ву и готу кола, наред с други китайски билки и се хранел с тези билки и с оризово вино.

Този 256-годишен човек не бил единственият

Един от последователите на Ли споделя, че е срещал дори по-възрастен човек на 500 години, който го учел на ки гонг (цигун) упражнения и му давал хранителни препоръки, които да му помогнат да удължи продължителността на живота си до свръхчовешки пропорции. Освен ки гонг и богата на билки храна, какво още можем да научим от този учител по дълголетие?

Какво ще кажете за следното: на смърния си одър Ли изрича прочутата фраза: „Направих всичко, което трябваше да направя на този свят”. Дали тези спокойни последни слова не разкриват една от най-големите тайни за дълъг и изпълнен с благоденствие живот? Интересно е да отбележим, че на запад често ни учат да смятаме, че стареенето е нещо, което трябва да се победи с помощта на високо технологични уреди с инфрачервени лъчи и с последните, изобретени от медицината лекарства.

Неговата тайна за дълготрайно здраве

Ли бил попитан каква е тайната на дълголетието му. Ето отговора му: „Поддържайте сърцето си спокойно, седете като костенурка, ходете с пружинираща стъпка като тази на гълъб и спете като куче”. Това са съветите на Ли, които той дава на воина Ву Пей-фу, когото той кани в дома си, за да изучи тайната на изключително дългия живот.

Ли твърдял, че вътрешното спокойствие и това на ума, комбинирано с техники на дишане са тайните за изумителното дълголетие. Очевидно, храната също играела голяма роля. Но пленителното е, че най-дълго живелият според архивите човек приписва дългия си живот на състоянието на ума си.

Защо е толкова трудно да повярваме в това?

При средна продължителност на живот в западния свят в момента между 70-85 години, мисълта някой да живее над 100 години изглежда като непостижим предел. Мисълта някой да живее повече от 200 години изглежда изключително подозрителна. Но защо не вярваме, че хората могат да живеят толкова дълго?

Не трябва да забравяме, че някои хора на този свят не живеят, следвайки убийствения начин на живот, включващ работа от 9 до 5 часа, не трябва да се справят със стрес, свързан с дългове, не дишат мръсен въздух в градовете и редовно правят физически упражнения. Не ядат рафинирани захар или брашно, нито храни, в които има пестициди. Не ядат Стандартната американска диета.

Не ядат тлъсти меса, прекалено сладки десерти и генетично модифицирани храни. Никакви антибиотици. Никакъв алкохол и тютюн. Начинът им на хранене не само изключва вредните храни, на които ние толкова често се наслаждаваме, но включва суперхрани и билки, които са като природни стероиди за органите и имунната система.

Те също така прекарват свободното си време сред природата, практикувайки техники на дишане и медитация, които доказано подобряват умственото, физическо и емоционално здраве. При тях нещата са прости, те спят достатъчно и прекарват много време сред природата и на слънце.

Когато ни се отдаде възможност да си почиваме на слънце, ние незабавно се чувстваме подмладени и наричаме това „ваканция”. Представете си да прекарате живота си в планината в идеално умствено, физическо и душевно здраве.

И за минута не се съмняваме, че ако правехме всички неща, които знаем, че трябва да правим, достигането до 100 години щеше да е съвсем обичайно. Ако се отнасяме подобаващо с телата си, кой би могъл да каже колко дълго можем да живеем?

Източник:

http://healthandwellness365.com/2016/05/20/256-years-old-man-before-his-death-reveals-shocking-secrets-to-the-world/

Снимка: www.inspireactachieve.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *