Всичко е в нагласата: За да сме живи и здрави и през идващата година

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

small_1237774295

Живи и здрави не е само пожелание, то е послание за отношението ни към живота. За начина, по който да се чувстваме. Пожелание, тъждествено на младостта. Не просто на живуркането, мрънкането и оплакванията.

Отношението е всичко: ЧУВСТВАЙКИ се стари би могло БУКВАЛНО да ви убие!

Който е казал, че възрастта е състояние на ума е бил прав – защото това как усещате себе си е далеч по-важно от това колко рождени дни сте отпразнували.

Ако се ЧУВСТВАТЕ стари, вие ЩЕ сте стари.

Но ако се чувствате млади, вие можете да останете жизнени и активни далеч след навлизането си в златната възраст и в много по-добра форма от хора наполовина на вашата възраст.

И по-важното, можете да живеете по-дълго.

Това не е само силата на положителното мислене в действие. Това е науката, защото ново изследване доказа, че нагласата е всичко, когато става дума за остаряване в добро здраве.

В изследването 6 500 души на възраст над 52 години били попитани дали се чувстват по-възрастни, по-млади или точно на възрастта си. През следващите 8 години при онези, които отговорили, че се чувстват по-възрастни от годините си вероятността да починат била с 41 процента по-голяма за разлика от хората, които се чувствали по-млади от възрастта си.

През това време само 14.3 процента от участниците, които се чувствали с три или повече години по-млади от действителната си възраст починали, наред с 18.5 процента от онези, които се чувствали точно на годините си. Но сред хората, които се чувствали с три или повече години по-възрастни от действителната си възраст, 24.6 процента починали.

Разбира се, някои хора се чувстват по-възрастни, защото вече са били доста болни – така че изследователите преосмислили данните като изключили всеки, който починал през първата година.

Те дори направили корекции отразявайки вредните навици като пушене, и хронични заболявания като диабет, сърдечно заболяване и рак.

Но каквото и да правели, все стигали до един и същи резултат: Това как се „чувства” човек може да промени това дали той ще живее или ще умре. Така че ако се оплаквате от възрастта си, време е да промените отношението си – време е да излезете, да бъдете енергични и да се подмладите.

Това не е само ключът към остаряването в добро здраве. Както показва новото изследване, то може просто да е ключът към това да останете живи.

Бог да ви благослови,

д-р Марк Стенглър

Източник:

House Calls, Attitude is everything: FEELING old could LITERALLY kill you!

Снимка: www.healthcorners.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *