Не позволявайте риенето на сняг да ви докара смъртоносен инфаркт

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Снежната буря или пухкавият бял сняг може да ви се струват прелестни.

Но когато се налага да излезете навън в студа, за да си прокопаете път за излизане, това може да ви докара неочакван инфаркт.

shovel-with-snow4

Виждате ли, просто самото стоене в студа представлява опасност за сърцето само по себе си. Студеният въздух свива кръвоносните съдове в цялото и кара кръвното налягане да се вдига до небесата.

Комбинацията от студените температури и ожесточената физическа активност на риенето на сняг (която също вдига кръвното налягане) предоставя идеалните условия за инфаркт, особено, ако вече сте в риск и водите застоял живот.

Използването на ръцете всъщност натоварва сърцето повече от използването на краката, така че това е опасна ситуация – и повече от 1600 души умират всяка година от причинени от риенето на сняг инфаркти, повечето от които над 55 годишна възраст.

Е, не очаквам да си седите вътре през цялата зима докато белите преспи ви затрупват застрашително – но не трябва и да рискувате живота си като разчиствате снега от алеята за колите или паркинга пред блока.

Попитайте лекаря си дали ви смята за достатъчно здрави сами да ринете сняг, и ако не сте, наемете някое здраво и силно съседско момче – или професионалист – да се справя с преспите вместо вас.

Прочетете още по темата: Зимата носи повече инфаркти и по-високо кръвно!

Ако сами ринете снега, избягвайте да го правите незабавно след ставането си сутрин. Повечето сърдечни удари стават сутрин когато кръвта е най-податлива на образуването на съсиреци. И не се доближавайте до стимулиращи средства като кафе и цигари, които повишават кръвното и пулса – поне един час преди И един час след риенето на сняг.

И което е по-важно, фокусирайте се върху цялостното си здраве през цялата година. Опитайте с програма с леки упражнения и я изпълнявайте редовно – не е препоръчително риенето на снега днес да е първото ви физическо натоварване от незапомнени времена насам.

Непременно вземете предвид тази статия, ако сте застрашени от високо кръвно или инфаркт, както и я споделете с човек, на когото знаете, че можете да спасите живота или страданията.

Бъдете здрави,

Д-р Глен С. Ротфийлд, M.D.
Източник:

Don’t let snow shoveling turn into a deadly heart attack, Nutrition & Healing
Снимка: WordPress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *