Как да си направим тоник за възпалено гърло, настинка и грип

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

След множество експерименти в направата на тоници през годините намалих предпочитанията си за приготвянето на лесна напитка до шест съставки, които са много ефикасни и осигуряват защита от стрептококови инфекции на гърлото, настинки и грип.

strep-throat-tonic

Ето какво трябва да си набавите за този лесен и много ефикасен тоник при стрептококова инфекция на гърлото, настинка и грип:

Съставки:

  • Половин глава лук, едро нарязан
  • 5 скилидки чесън, едро нарязани
  • 2 червени люти чушлета, едро нарязани
  • 1 супена лъжица с връх джинджифил, едро нарязан
  • Сокът от един лимон
  • Ябълков оцет, за предпочитане органичен

Указания:

Сложете си ръкавици ако имате чувствителна кожа и внимавайте да не докоснете очите си докато приготвяте тоника.

1. В плътно затварящ се буркан от 350 мл до 500 мл сложете едро нарязания лук.

2. Добавете едро нарязания чесън, моля.

3. След това червените люти чушлета, заедно със семките.

4. Сега сложете нарязания пресен джинджифил.

5. Добавете пресния лимонов сок – от един средно голям лимон. Можете да използвате сок от лайм ако искате.

6. Отгоре налейте ябълковия оцет като оставите един два сантиметра от буркана празни.

7. Затворете буркана и го оставете на кухненския плот или в шкафа. Лекът ви за възпалено гърло, настинка или грип е готов за пиене!

Взимайте по една чаена лъжичка колкото често искате. Като профилактично средство, е добре да пиете по една чаена лъжичка всеки път когато се прибирате. Или можете да пиете по една супена лъжица от този бързо действащ лек, която според опита ми елиминира възпалението на гърлото в зародиш, така че действайте моментално след първите признаци.

Можете да използвате нарязаните съставки в ястията си или можете да минете тоника през блендер и да продължите да го пиете на чаени лъжички. Нищо няма да му стане ако не го държите в хладилника и ще е годен за пиене месеци наред, макар че дозата дадена по-горе ще ви стигне за две до три седмици, ако пиете по една чаена лъжица на ден. Няма нищо лошо да го държите в хладилника. През първите няколко дни на употреба препоръчвам да разтърсвате буркана добре преди пиене.

Този тоник за възпалено гърло, настинка и грип е доста лют, така че непременно давайте съвсем малко от него на малки деца или на хора, чувствителни към люти храни.

Благодаря ви че отделихте време да прочетете тази статия. Ако информацията ви се струва полезна, моля споделете я с приятелите и семейството си. Подкрепата и усилията ви за споделяне на безплатна информация ще бъде високо оценена.

от д-р Бен Ким

 

Източник:

http://healthycures.org/make-strep-throat-cold-flu-tonic

Снимка: phongkhamdalieu.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *