Естествена превенция на остеопорозата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Остеопорозата е заболяване, което засяга костите и се причинява от дезинтеграцията на костните клетки, както и на протеините и минералните соли, като калций, които изграждат костната матрица. Това е заболяване, което засяга най-вече жени по време на и след менопаузата.

osteoporosis-2

За естествена превенция на остеопорозата първо и най-важно е да внимаваме какво ядем, като непременно включваме необходимите хранителни вещества за костите и също така избягване заседналия начин на живот и употребата на тютюн, алкохол, кафе и рафинирани захари и храни.

Емоционалното обяснение

Според Луиз Хей, която дава емоционално обяснение за всяка болест, относно остеопорозата тя казва, страдащите имат чувството, че са напълно лишени от подкрепа в живота. За такива емоционални въпроси ние препоръчваме персонализирано хомеопатично лечение или Цветен лек на Бах, понеже емоциите могат да причинят или допълнително да развият много здравни проблеми.

Прочетете още по темата: Остеопорозата е лечима, 5-те най-важни хранителни вещества за това

Подходяща подкрепа за костите

Естествените лекове предлагат много алтернативи за подсилване на хранителните недостици в костите. Ние препоръчваме следните:

  • Органичен течен силиций: Тази хранителна добавка реструктурира костите и дава гъвкавост и повече свобода на движението на ставите.
  • Шуслерови солиКалциум фосфорикум: Тези хомеопатични соли помагат на тялото по-добре да усвоява калций и не взаимодейства с другите лекарства. Можете да взимате две таблетки по три пъти на ден между храненията в продължение на поне три месеца.
  • Шуслерови соли – Силицея: Тази добавка може да бъде добавена когато изпитвате болка, чувствителност или да сте склонни към фрактури.
  • Хранителни минерали: Специалистите препоръчват пиенето на манган-кобалт, флуорид, магнезий и фосфор.
  • Витамин D: Ако имате късмет да живеете на слънчево място, няма да имате проблем с витамин D, ако просто прекарвате по малко време на слънце всеки ден. Най-доброто време да си набавяте слънце е по време на най-слабата му интензивност, като рано сутрин или преди залез. Ако не сте такива късметлии, можете да пиете хранителна добавка с витамин D.

Още за калция: Овесената слама: лесно усвоим и разностранен природен лек

Препоръчвани храни

Независимо какво може да сте чували, млечните продукти не са най-добрата алтернатива при остеопороза, понеже калцият в тях всъщност много трудно се усвоява. Трябва също така да сме особено внимателни с храните, които ни пречат да усвояваме или да поддържаме както трябва нивата на калций, като бяла захар и кафе.

  1. Сусамът съдържа повече калций от млякото и този калций се усвоява много по-лесно. Можете да го ядете суров на прах или печен на прах или под формата на сурово сусамово масло или дори тахан (вид сусамова паста, използвана в кухнята в Близкия Изток). Таханът може да се размесва с вода, лимон, канела и мед за направата на вкусна сусамова напитка. Можем да го използваме и в тестото за палачинки и в други печива.
  2. Варени моркови:  морковите са много по-богати на калций сварени, отколкото сурови.
  3. Мака: това растение съдържа много калций и желязо и освен това е чудесно за регулирането на хормоните. Страдащите от хипертония и хората със свръхактивна имунна система обаче трябва да внимават с приема му.
  4. Хвощ: много богат на силиций. Можете да приемате по две или три кафеени чашки на ден.
  5. Морска вода: натурална и добре балансирана хранителна добавка, която можете да откриете в билковите магазини и в магазините за здравословни храни. Препоръчваме прием на една супена лъжица преди всяко хранене.

 

Източник:

http://steptohealth.com/osteoporosis-can-be-naturally-prevented/?utm_medium=post&utm_source=website&utm_campaign=recommend

Снимка: www.skandalozno.rs

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *