Предпазвайте щитовидната си жлеза от тези токсини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thyroid

Ако функцията на щитовидната ви жлеза започне да се прецаква, причинявайки напълняване, умора и чувсто на изтощение – може да се окаже, че обикновени неща в домакинството са виновни за това. Време е да почистите къщата от тези опасности.

Токсините са семейство химикали, наречени перфлуоринирани химикали или PFCs. Те представляват съединения, използвани за производството на платове, килими, хартиени покрития, козметика и редица различни други продукти. Всички ние имаме PFCs в кръвта си според Националния здравен институт за здравните науки за околната среда. Тъй като тези химикали се разграждат изключително бавно, то изхвърлянето им от тялото отнема дълго време.

Изследване с повече от 1100 американци проучва кръвните нива на четири различни PFCs, както и как те влияят върху функцията на щитовидната жлеза. То показва че при жените, изложени на повече PFCs се забелязва забавяне на функцията на щитовидната жлеза.

„Макар че някои токсини, като например, перфлуорооктан сулфоната (PFOS), са вече изведени от производството от големите производители, тези увреждащи ендокринната система химикали продължават да будят притеснение, защото остават в тялото за дълги периоди от време“, казва изследователят Чиен Иу Лин. „Твърде малко информация е налична за възможните дългосрочни последици, които тези химикали биха могли да имат върху здравето на човек“.

Според Вашингтонското сдружение на токсиколозите за предпазване на щитовидната жлеза от тези химикали е необходимо:

  • Избягване на съдове с тефлоново (Teflon®) покритие.
  • Избягване на храни като пица или приготвени в микровълнова фурна пуканки, пакетирани в устойчиви на мазнини хартиени опаковки.
  • Избягване на козметични продукти или продукти за личната хигиена, направени с Teflon® или които съдържат съставки в названието на които има думите ‘перфлуоро’ или ‘флуоро’. Тези химикали могат да се открият в увлажнители, гримове за очите и в конци за зъби.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Protect Your Thyroid From These Toxins, 16 August 2013;  http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/protect-your-thyroid-from-these-toxins/

Снимка: http://paleodietlifestyle.com/thyroid-a-paleo-introduction/

Още по темата:

Тироидни проблеми: Невидимата епидемия, която унищожава здравето ви

Защо не трябва да пренебрегвате дребните си неразположения

Хипохондрик или страдащ от хипотироидизъм?

както и всички статии в категория ‘Щитовидна жлеза’.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *