Искате да живеете по-дълго? Бъдете песимисти!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

yory

Ново изследване, публикувано от Американската психологична асоциация представя изненадващо заключение. Хората, които имат ниски очаквания и са леко песимистични относно живота могат всъщност да живеят по-дълго от оптимистите, които винаги мислят, че бъдещето ще е по-светло.

Изследователите от университета Ърланген в Нюрнберг, Германия внушават, че прекаленият оптимизъм относно бъдещето може всъщност да доведе до по-голям риск от инвалидност – дори смърт – през следващото десетилетие. Бидейки по-песимистично настроени, от друга страна, кара хората да живеят по-внимателно, да предприемат предпазни мерки за здравето и безопасността си, неща на които по-оптимистично настроените хора може да не обръщат внимание.

Оптимистите имат склонността да оставят нещата на случайността и да мислят, че по-висша сила ще ги пази и ще ги поддържа здрави. „По-мрачните” възгледи бяха свързвани с по-реалистични очаквания и хората с такива възгледи изглежда бяха по-отговорни за здравето и безопасността си”. Водещият автор на изследването, Фрайдър Ланг, от университета Ърланген-Нюрнберг в Германия обяснява, „Тези заключения хвърлят светлина върху това как представите ни за бъдещето могат или да ни помагат или да ни попречат да предприемаме действия, които да спомагат за подобряването на шансовете ни да живеем дълго и здравословно”.

Източник: Healthy Answers, Want To Live Longer? Be More Pessimistic! 13 March 2013; www.scpr.org

Снимка: www.dailymail.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *