Изследвания доказват ползите за здравето, предоставяни от тамяна и смирната

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

(NaturalNews) Тамянът и смирната отдавна са хвалени заради лечебните им способности и предпазните им свойства. Например, те се свързват с Християнството, понеже са сред подаръците, които влъхвите донасят във Витлеем. Те са се използвали в много култури в древността; в Египет, тамянът е използван като очна линия, и се считало, че той не само подсилва красотата, но и че има защитаващи зрението способности. Гръцкият лекар Хипократ пише много за смирната, а както тамянът, така и смирната са се търгували много в продължение на хиляди години.

Днес ползите от двете продължават да доказват ефикасността си, включително способността си да лекуват някои видове рак.

Тамянът е мощен древен лек за множество заболявания

Тамянът като убиец на рака

Всъщност изследователи от Университета Лестър казват, че смолата тамян съдържа химическо съединение, което има потенциала да убива раковите клетки и че то може да е приложимо лечение за рак на гърдата, простатата, яйчниците и дебелото черво. Конкретното съединение е ацетил-11-кето-бета-босвелиева киселина (AKBA) и бе изследвано обстойно от университетски експерти и се казва, че то има способността да се бори с раковите клетки при рак на яйчниците, дори и когато те са в последен стадий.

„След година на изучаване на съединението AKBA срещу клетъчни линии на рак на яйчниците ин витро, успяхме да покажем, че то е ефикасно в убиването на раковите клетки”, казва Камла Ал-Салмани, докторант от Катедрата по ракови изследвания и молекулярна медицина на университета. „Тамянът се пие от много хора без да са известни каквито и да било странични ефекти”. Още по-обещаващо е откритието им, че това съединение в тамяна е ефикасно дори и сред раковите клетки, които са резистентни на химиотерапия, нещо, което д-р Марк Еванс, ръководител и преподавател на Камла, казва че „наистина може да помогне за превъзмогването на резистентността към лекарствата и да доведе до подобрен процент на оцеляване за пациентки в късен стадий на рак на яйчниците”.

Древна билка разгръща мощните си способности

Смирна, тамян и други комбинации помагат на лечението

Доказано е, че смирната също е ефикасна за подобряването на здравето. Използвана като етерично масло, тя показва способност да лекува кожни болести като гъбички по пръстите на краката и екзема, спомага заздравяването на рани, укрепва венците и облекчава дихателни проблеми. По-важното е, че изследване, публикувано в списанието Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health откри, че смирната има снижаващи холестерола способности.

Комбинацията от тамян и смирна също е полезна за здравето; Националната асоциация за холистична ароматерапия посочва, че наред с кардамона и канелата двете пазят от стомашни болки, борят се с лошия дъх, разреждат секрета и предоставят облекчение при зъбобол.

Друга комбинация е тази на смирна и куркума, която бе открито, че има защитно и детоксикиращо клетките действие, което снижава токсичността на оловото. Това изследване бе публикувано в списанието Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology и бе проведено от изследователи в Университета на Александрия като изследване за развитие в Египет.

21 ефикасни употреби на маслото от тамян за здраве и красота

Макар че ползите от тамяна и смирната са много, трябва да отбележим, че  техните етерични масла са силни и следователно трябва внимателно да се обмисля разреждането им с цел поглъщането и нанасянето им върху кожата. В идеалния случай трябва да се използват единствено терапевтичен клас етерични масла, както и да се съветвате с натуропат преди да ги използвате, което естествено ще помогне за подсигуряването на най-голяма безопасност.

Използването на тези етерични масла в дифузери е често срещан начин за безопасно извличане на ползите от тях.

Разбира се, ползите от тези две смоли не могат да бъдат описани в кратка статия като настоящата. Очаквайте още статии за още ползи от даровете на влъхвите за здравето ни.

Прочетете още:

Босвелия при артрит, дози

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

9 етерични масла срещу автоимунни заболявания, възпаление, хронична болка, тревожност и депресия

Етерични масла убиват рака на гърдата за дни

5 етерични масла, с които да замените цялата си аптечка

Ето защо е толкова важно да масажираме стъпалата си преди сън!

Източник:

http://www.naturalnews.com/048658_frankincense_myrrh_cancer_treatment.html

Снимка: CureJoy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *