Какво се случва когато пиете ябълков оцет с мед на празен стомах всяка сутрин

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

honey-apple-cider-vinegar

Редовното консумиране на ябълки носи множество ползи. Обаче, ако искате да подсилите действието на ябълките и дори да лекувате някои заболявания, то комбинирайте ябълков оцет и мед. Медът непрестанно се използва през вековете в лечението на безброй заболявания.

Той се използва за отблъскване на заболяванията заради антиоксидантните и противовъзпалителните му свойства да лекува възпалено гърло и за облекчаване на киселини в стомаха. Това се дължи на способността му лесно да покрива стомашната лигавица и гърлото. От друга страна ябълковия оцет се използва за ефикасното решение на храносмилателни проблеми, горене на излишните тлъстини и облекчаване на ставни болки.

Вече сме чували за здравословните рецепти, съдържащи ябълков оцет и мед. Тези напитки несъмнено правят чудеса за здравето и доброто физическо и психическо състояние на тялото. Сега ви представяме нова рецепта, която комбинира двете съставки в още по-невероятна напитка. Тази напитка се препоръчва силно за хора, страдащи от каквото и да било възпаление, проблеми с храносмилането и болки в мускулите, ставите или гърлото. Нужно е само да я консумирате всеки ден на празен стомах и ще видите резултатите още след кратък период от време.

Кои са ползите за здравето от ябълковия оцет и меда?

Медът съдържа малтоза, фруктоза, глюкоза, вода, тризахариди и други по-високи въглехидрати, захароза, 12 минерала, 12 витамина и ензими.

Ябълковият оцет съдържа над тридесет важни хранителни вещества, десетки минерали, повече от шест витамини и есенциални киселини и няколко ензима. Освен това в него има голяма доза пектин за здраво сърце. Минералите включват фосфор, калиев хлорид, натрий, манган, сяра, желязо, флуор и силиций. Ябълковият оцет е различен във всяка произведена партида съобразно вида и състоянието на ябълките от които е направен. Отчасти поради това, учените медици не винаги знаят как точно или защо той спомага оздравяването. Но те със сигурност знаят, че той има както антисептични така и антибиотични свойства. 

Комбинацията от ябълков оцет и мед е идеална в битката за предпазване от инфекции, благодарение на активните съставки в нея. В същото време тя е чудесна за общото здраве и за доброто физическо и психическо състояние на организма, защото убива причиняващите възпаление бактерии, инфекциите и разлинчни заболявания като предоставя и много други ползи.

Ето пълен списък на всички ползи от тази напитка:

  • Елиминира болката в ставите, така че е идеална за хора с артрит
  • Елиминира киселинността и стомашните киселини
  • Спомага храносмилането и помага при запек
  • Намалява холестерола в кръвта и по този начин сваля кръвното налягане
  • Помага в битката с излишните килограми като топи тлъстините
  • Чудесно лекарство за възпалено гърло
  • Подсилва енергията
  • Придава блясък на кожата като я подобрява и я прави по-здрава
  • Елиминира лошия дъх
  • Елиминира възпаления и инфекции 

Защо трябва да използвате именно тази комбинация?

Водим стресиращ начин на живот на бързи обороти като консумираме големи количества нездравословни храни и напитки. Това води до промени в стойността на pH-то в тялото. Ниското pH прави тялото киселинно и води до заболявания, инфекции, възпаление, липса на енергия и гадене. Консумирането на тази напитка сутрин преди всички останали дневни занимания първо отлично подсилва енергията, а след като ябълковия оцет бъде усвоен, той прави тялото ви алкално. Това помогне на организма ви да се бори с всичко, което е вредно и ви помага да сте непрестанно в добра форма.

Рецептата за напитка от ябълков оцет и мед

Преди всичко останало, трябва да си набавите 100 процента натурални т.е. органични продукти, които не са преработвани. Ако използвате обикновен оцет и мед, които са преработени и се продават в супермаркета, вие няма да постигнете желаните резултати.

Съставки:

1 чаена лъжица натурален мед

1 чаена лъжица ябълков оцет (можете да използвате и 1 супена лъжица, ако понасяте вкуса)

1 чаена чаша вода

Кога да пием ябълков оцет с мед?

Най-добре е да консумирате напитката всеки ден, сутрин, 20 минути преди закуска, за да има време тя да бъде усвоена. Можете да я пиете и през деня, в зависимост от нуждите и предпочитанията ви.

Предупреждение: Не забравяйте, че консумирането на големи количества ябълков оцет може да доведе до ниски нива на калия и до снижаване плътността на костите. Също така, оцетът може да взаимодейства с диуретици, слабителни средства и лекарства за диабетици и за сърдечни заболявания. Ако планирате да използвате лека дълго време, най-добре се консултирайте със своя лекар или с фармацевт.

Прочетете също: Никога не използвайте ябълков оцет ако пиете някое от посочените тук лекарства!

 

Източници:

http://www.healthylifetricks.com/what-happens-when-you-drink-apple-cider-vinegar-and-honey-on-an-empty-stomach-in-the-morning/

http://globalhealthsupplies.net/apple-cider-vinegar-honey/

Снимка: walnut-products.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *