Никога не използвайте ябълков оцет ако пиете някое от посочените тук лекарства!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В днешно време, множество здравни експерти считат ябълковия оцет за здравословна храна. Той е отличен за стомашните бактерии и помага при храносмилателни проблеми, но има също така много други употреби, с които ябълковият оцет може да ви помогне! Вижте сами!

acv-pills

Ползи за здравето на ябълковия оцет

Ябълковият оцет е богат на оцетена киселина: Изследване в Япония показва, че оцетената киселина помага за контролирането на кръвното налягане и натрупването на тлъстини. Изследователите в Европа изследват въздействието на натриевия ацетат и оцетена киселина върху кръвната глюкоза и други биологични реакции към смесено хранене при здрави участници.

Има борещи рака свойства: Изследване от Китай откри, че консумацията на зеленчуци и оцет снижават риска от езофагеален рак. Обаче, ефикасността му изглежда специфична за определени видове рак понеже той може да повиши растежа на туморите при рак на пикочния мехур 4.4 пъти.

Доказан дезинфектант и убиец на бактериите: Ако трябва да балансирате външните бактерии по тялото си, имате гъбична инфекция или страдате от гъбички по стъпалата, вземането на вана с добавен ябълков оцет може да ви помогне.

Снижава лошия холестерол и предпазва от сърдечно-съдови заболявания: Ябълковият оцет помага, защото съдържа хлорогонова киселина, която спомага снижаването на вредния LDL холестерол и не му позволява да се натрупва и кристализира в кръвотока. Изследването обаче е проведено само с гризачи, така че добра идея е да се спазва балансиран и здравословен начин на хранене за поддържане на ниски нива на LDL.

Тези ползи, разбира се, са само нищожна частица от ползите, предоставяни от ябълковия оцет. Но въпреки това, ябълковият оцет не трябва да се приема в големи количества от всеки.

Кога не трябва да използвате ябълков оцет?

Ябълковият оцет не е за всеки през цялото време. Той наистина влияе негативно на пациентите с рак на пикочния мехур, а може да засегне и други хора. Хората, които НЕ трябва да използват ябълков оцет включват:

Общото предупреждение за всички е, че консумирането на 240 мл (8 унции) ябълков оцет на ден дългосрочно може да доведе до проблеми като ниско съдържание на калий в организма. Човек разви остеопороза след като консумирал по 240 мл ябълков оцет всеки ден в продължение на 6 години.

Още по темата: Ценният калий, балансиран ли е той в организма ви

Бременни и кърмещи майки:

Не се знае достатъчно за това как ябълковият оцет взаимодейства с тялото, и определено е по-добре да играете на сигурно, отколкото после да съжалявате що се отнася за живота на бебето в тялото ви. Пропуснете приема на ябълков оцет докато не отбиете бебето си.

Диабетиците:

Хората и с двата вида диабет, но особено страдащите от диабет тип 1, трябва да внимават с ябълковия оцет, понеже той въздейства на кръвната им захар и я снижи. Кръвната ви захар ще трябва да бъде наблюдавана далеч по-отблизо и да се променят лекарствата ви, ако планирате да използвате ябълков оцет. Инсулинът снижава нивата на калий. Големите количества ябълков оцет биха могли също да снижат нивата на калия в тялото. Ако приемате ябълков оцет наред с инсулин, това може да доведе до твърде ниски нива на калий в тялото. Хората на лекарства като

дигоксин (Lanoxin),

хлоротиазид (Diuril),

хлорталидон (Thalitone),

фуросемид (Lasix), и

хидрохлоротиазид (HCTZ, HydroDiuril, Microzide)

трябва да внимават при комбинирането на горните, снижаващи нивата на калий лекарства с ябълков оцет, който също снижава калия. Недостигът на калий може да доведе до множество странични ефекти от горните лекарства.

Прочетете още по темата: Ябълковия оцет, възможни ползи и вреди

 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/dont-ever-use-apple-cider-vinegar-if-youre-on-any-of-the-following-medications-2/

Снимка: Healthy Food House

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *