Възстановявайте износените си хрущяли естествено и усещайте ставите си като нови

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статията е от 5 септември 2018 година

Остеоартритът е болезнено заболяване на ставите и наистина е най-често срещаното ставно заболяване в Съединените щати. При хората над 60-годишна възраст 10% от мъжете и 13% от жените имат остеоартрит на коляното и това е само една става, а има много още хора с остеоартрит на хълбока, раменете и на други стави. Остеоартритът е широко разпространен проблем и често е причинен от загубата на хрущял в ставата. Не се знае какво задейства остеоартрита, но често той се появява при увреждане на тъкан като механичен проблем или повишено възпаление в тялото. Доказано е, че спазването на противовъзпалителна диета е ефикасен начин за контролирането на симптомите на остеоартрита, но не е непременно то да изгражда отново хрущяла.

Когато губим хрущял в дадена става, той не изчезва завинаги, ние можем да го изградим отново, обаче, понеже няма приток на кръв към хрущяла, процесът не е толкова бърз, като например при лекуването на обтегнати мускули. За да бъде хрущяла изграден отново има някои хранителни вещества, които могат да се използват, за да задействат процеса на възобновяване.

Жена споделя как е излекувала артрита си, лесно е, опитайте и вие

Храни, които помагат за повторното изграждане на хрущялите:

Следните храни съдържат определени хранителни вещества, които могат да помогнат за задействането на процеса на повторното изграждане на хрущяла, карайки ставите ни да се чувстват по-добре и по-здрави. Дори и да нямаме остеоартрит, яденето на тези храни е важно, за да помагаме на ставите си да продължават да са силни и здрави! Както вече споменахме, противовзпалителните храни са полезни в контролирането на симптомите и спазването на такъв начин на хранене е жизненоважно, защото действа за повторното изграждане на хрущялите, за да не правим стъпка напред и две назад по време на целия процес.

Лекарите потвърждават! Кажете „чао” на артрита с помощта на тези невероятни лекове!

Храни, съдържащи сяра:

Сярата е изключително важен за тялото минерал, той помага в много процеси, включително за здравето на ставите и за запазването на хрущялите. Голяма роля на сярата е снижаването на възпалението, както го правят ефикасно и противовъзпалителните храни в смекчаването на симптомите, а сярата играе сходна роля. Сярата помага за предпазване от дегенерация и от разграждане на хрущялите, което е абсолютно жизненоважно докато се опитваме да го изградим отново и да направим ставите си здрави и силни.

N-ацетил цистеинът (NAC) е съдържаща сяра аминокиселина, която е доказано, че помага за синтеза на колаген вътре в ставите. Има и други ползи от N-ацетил цистеина като производството на глутатион – краля на антиоксидантите в тялото, така че яденето на храни с високо съдържание на това вещество води до много ползи за здравето!

Някои чудесни източници на сяра са броколи, карфиол, брюкселско зеле, яйца, лук и чесън.

Защо N-ацетил-цистеинът е толкова важен за здравето ни днес!

Храни, съдържащи витамин С:

Има много невероятни неща, при които витамин С помага в тялото, включително за синтеза на колаген. Колагенът се съдържа в хрущялите, което означава, че ако синтезираме колаген, тогава можем да произвеждаме повече хрущял в ставите си. Витамин С е доказано, че повишава синтеза на колаген доста драматично, така че яденето на богати на него хранителни източници може да е много полезно за здравето на ставите ни. Някои чудесни източници на витамин С са лайм, лимони, киви, горски плодове, портокали и червени чушки.

Рецепта за здрави кости, зъби и надбъбречни жлези

Костен бульон:

Много модерно е в наши дни да се пие костен бульон, като за разлика от някои други тенденции, тази е потвърдена. Костният бульон съдържа много колаген, който помага на ставите, той е и с високо съдържание на много аминокиселини като пролин, лизин и глутамин, които всичките са изключително полезни за вътрешното оздравяване на тялото. Костният бульон може да е чудесен начин да помогнем на ставите и на тялото си да се чувстват по-добре! Нещо важно при костния бульон е да сме сигурни, че той е от добър източник като е приготвен от органични продукти от хранени на паша животни.

Ако пиете витамин D, трябва да взимате и… магнезий

Храни, съдържащи витамин D:

Най-добрият източник на витамин D е слънчевата светлина, но можем също така да си набавяме витамин D от някои храни като тлъстите риби, говеждият черен дроб и яйцата. Когато витамин D се свързва с рецепторите на витамин D, той задейства растеж на кондроцитите и те помагат при формирането на хрущяла. Ето защо, ако имаме добри нива на витамин D, ние спомагаме образуването на хрущял вътре в ставите. Необходими са още изследвания, за да се докаже това категорично, но наличието на достатъчно витамин D е важно поради много причини. Добрите нива на витамин D е доказано, че са жизненоважни не само за това да се чувстваме чудесно физически, но също и психически. Най-добрият източник на витамин D не е от храна, а всъщност от слънцето, ето защо е необходимо да се излагаме на слънце всеки ден, за да повишаваме нивата си на витамин D.

Върховният сок от джинджифил-куркума-моркови ще замени болката и противовъзпалителните лекарства

В резюме…

Човешкото тяло има невероятната способност само да се лекува и регенерира, но за да се случи това ние трябва да му предоставяме градивните блокчета, като описаните в настоящата статия, които помагат за растежа на хрущял вътре в ставите ни. Всяко едно от тези хранителни вещества може да се открие в хранителни източници или може също така да се приема под формата на хранителна добавка. Хранителните добавки могат да са полезни за набавянето на терапевтични дози, ако нивата са изключително изчерпани в тялото. Ако нивата са само леко по-ниски, тогава яденето на правилните храни е достатъчно за оправянето на нещата.

Както посочихме, снижаването на възпалението е изключително важно за смекчаването на симптомите на остеоартрита и за спомагането на изграждането на нови хрущяли, така че спазването на ниско възпалителна диета и включването в нея на богати на хранителни вещества храни, които изграждат хрущялите са чудесни стъпки напред. Този вид диета може също така да се провежда едновременно с други терапии, за да спомогне подобряването на ефикасността им. Тялото иска да е здраво, силно и жизнено, а ние просто трябва да му подаваме необходимото за постигането на тези цели!

Още по темата:

Победете болката и възпалението при артрит с храна

Естествена превенция на остеопорозата

Детокс със супа: Яжте колкото супа искате и се преборете с възпалението, коремните тлъстини и заболяванията

Симптомите на недостиг на витамин D обяснени: най-сериозните 9 предупредителни признака

Забележително ефикасен натурален лек срещу безброй здравословни проблеми

Симптомите на недостиг на витамин D обяснени: най-сериозните 9 предупредителни признака

Източник:

https://theheartysoul.com/how-to-rebuild-worn-down-cartilage-and-feel-like-your-joints-are-new-again/
Снимка: Versus Arthritis

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *