Забележително ефикасен натурален лек срещу безброй здравословни проблеми

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

black-cumin-oil

Знаехте ли, че маслото от семената на това растение от югозападна Азия е доказано, че предпазва и лекува десетки заболявания – включително рак и диабет?

Изключителното масло се извлича от растението Nigella Sativa и неговите семена най-често се наричат черен кимион—но някои го наричат черен сусам, лучено семе или римски кориандър. Маслото, извличано от тези семена се нарича просто масло от черен кимион. Тази лековита билка се приема от много лекари натуропати за истинска панацея, защото помага в лечението на всичко като се започне от алергии и се стигне до диабет, вирусни инфекции—и да, дори рак.

Публикувани са повече от 630 научни рецензирани статии за ползите за здравето от маслото от черен кимион и те показват, че това масло помага за превъзмогването на повечето заболявания—без никакви неблагоприятни последици. Колкото и ефикасно да е маслото от черен кимион, любопитен факт е, че повечето хора— особено онези, които не живеят в Азия—никога не са чували за него!

Черен кимион – Елексирът на живота, който лекува всичко освен смъртта

Важно научнооткритие за рака – 52% снижаване на туморните клетки!

Може би най-обещаващите изследвания на маслото от черен кимион са съсредоточени върху способността на това масло да предпазва от и лекува рак. Неговите борещи рака свойства се дължат на наличието на активната съставка тимоквинон, който учените изследват от пет десетилетия.  Тимоквинонът е доказано, че има антиоксидантни, противовъзпалителни и противоракови свойства—и това съединение е доказало, че е ефикасно в лечението на астма, диабет и енцефаломиелит.

Понеже маслото от черен кимион е богато не само на тимоквинон, но също и на тимохидроквинон, още една противодействаща на туморите съставка, то е показало, че се бори с рака посредством няколко механизма: анти-пролиферация, задействане на апоптоза, анти-метастаза, спиране на дел циклите, анти-ангиогенеза и генериране на реактивни кислородни видове. Изследване, проведено от хърватски изследователи за антитуморното действие на тимоквинона и тимохидроквинона при мишки откри, че двата фитохимикала, действащи заедно водят до 52% снижаване на туморните клетки!

Билкови лекове за автоимунни заболявания

67% от супер микробите биват унищожени в крачка!

Според изследване, проведено от учени в Медицинския колеж на Университета Джавахарвал Неру, които изследвали силата на маслото от черен кимион срещу така наречените супер микроби в сравнение с антибиотиците амоксициклин, гатифлоксацин и тетрациклин, 67% от супер микробите били спрени от маслото от черен кимион. По-точно, от изследваните 144 щама бактерии и вируси, повечето от които резистентни на антибиотици или считани за нелечими—като ХИВ, туберкулоза, инфлуенца, кандида и малария—97 от тях били спрени в крачка от маслото от черен кимион.

В изследване, проведено от учени в Пакистан бяха изследвани няколко щама на метицилин резистентните стафилококи ауреус (MRSA) и доказа, че маслото от черен кимион помага за забавянето или спирането на MRSA от безконтролно разпространение.

Откриването на силата на маслото от черен кимион срещу бактерии и вируси е от особено важно значение, понеже супер микробите представляват сериозен риск за здравето, особено за 5-те до 10% болнични пациенти, които развиват инфекции от такива супер микроби. Маслото от черен кимион потенциално предпазва повече от 90000 пациенти от смърт от тези супер микроби всяка година.

Древни чудодейни семена се борят с астмата, рака, диабета…

Превенция и лечение на диабет, чернодробни заболявания, туберкулоза и безброй други болести

Маслото от черен кимион е една от няколкото субстанции на земята, които доказано препятстват както диабет тип 1, така и диабет тип 2. То прави това като причинява постепенна частична регенерация на панкреатичните бета-клетки, повишавайки снижените концентрации на серумния инсулин и снижавайки повишената серумна глюкоза, според изследване, проведено от учени от Индийския съвет за медицински изследвания и публикувано от списанието Journal of Endocrinology and Metabolism. Изследването също така откри, че черният кимион подобрява глюкозната толерантност толкова ефективно, колкото метформина (едно от най-често предписваните лекарства при диабет тип 2), но за разлика от метформина, черният кимион не показва значителни неблагоприятни ефекти и е с много ниска токсичност.

Маслото от черен кимион също така помага за превенция на чернодробно увреждане и заболявания и улеснява лечението на черния дроб—особено при хора, които страдат от влошена чернодробна функция поради странични ефекти от лекарства и консумация на алкохол.

Биоактивното съединение тимоквинон в маслото от черен кимион дава надежда за лечението на епилепсия, алергии и стимулира имунната система. Неговата активна съставка тимол е туберкулоцид и вируцид, който убива ТВ бацилите и различни вируси.

10 супер подправки, непосредствена защита на тялото

Черният кимион се използва за лечебни цели от повече от 3000 години в лечението на болести като главоболие, зъбобол запушване на носа, чревни тении, конюнктивит, абцеси и паразити. Днес той се използва в лечението на широк обхват здравословни проблеми включващи: заболявания на храносмилателния тракт като газове, колики, диария, дизентерия, запек и хемороиди; респираторни заболявания като астма, алергии, кашлица, бронхит, емфизем, грип, свински грип, и конгестия; и за снижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола.

А други използват черен кимион локално при ставни болки (ревматизъм) и някои кожни заболявания като екзема; и помага в защитата на кожата от увреждане. Маслото от черен кимион бива хвалено заради потенциала му да лекува впечатляващ обхват от заболявания, включващи болестта на Алцхаймер, аутизъм, глаукома, деменция, невродегенеративни заболявания, шизофрения и болестта на Паркинсон, и по този начин стабилизира репутацията си на един от най-ефикасните естествени лекове на растителна основа на планетата.

Прочетете още:

Семената на черния кимион са толкова лековити, че непременно трябва да ги включите в деня си

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/a-remarkably-effective-natural-remedy-that-heals-countless-health-problems/

Снимка: youtube.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *