Боровият прашец предоставя естествена помощ при хормонален дисбаланс

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

borov-prashets

Знаехте ли… че боровият прашец може да противодейства на хормоналния дисбаланс в процеса на остаряване?

Като диригенти на оркестър, изпълняващ симфония, дирижиращи изпълнението на високи или ниски тонове, хормоните в човешкото тяло контролират множество функции, които въздействат на живота и здравето ни от раждането до смъртта. Хормоните насочват физическото и половото ни съзряване, превеждат ни през физиологични промени като бременност и стареене и регулират (или дерегулират) емоциите ни през цялото време.

И когато хормоните не функционират както трябва, резултатите могат да са опустошителни. Спадащите нива на тестостерон причиняват смущаваща полова дисфункция, а ниските нива на естроген могат да направят жените раздразнителни по време на менструалния цикъл и разбира се по време на менопаузата. Синтетичните заместители на хормоните носят големи рискове, но хубавото е че има натурални алтернативи

9 съвета за балансиране на хормоните

Боровият прашец е безопасен и естествен растителен източник, който може ефективно да балансира хормоните ви, да намали хормоналните симптоми в зародиш, и в голяма степен да подобри качеството на живот на както на мъжете, така и на жените.

Когато тестостеронът главоломно падне

Тестостеронът не е само хормон при мъжете. Ниските нива на тестостерон засяга неблагоприятно както мъже, така и жени. Спад на тестостерона може да причини повишени нива на вредния холестерол, преждевременно стареене, загуба на тъкани и кости, опасни промени в нивата на кръвната захар, влошаване на издръжливостта и на енергийните нива, напълняване и полова дисфункция. Мъжете с нисък тестостерон са в повишен риск от развиване на рак на простатата.

Има много потенциални причини за нисък тестостерон, но най-големият виновник е възрастта. Мъжете на възраст между 30 и 50 години преминават през андропауза или „мъжка менопауза”, фаза, характеризираща се със спад на андроненните хормони (мъжките полови хормони) като тестостерона.

Храненето също играе роля, особено консумирането на храни с високо съдържание на фитоестроген. Фитоестрогените са естрогеноподобни химически вещества, съдържащи се в растителни храни като зърнени и бобови храни и семена и те могат да разстроят хормоналния баланс и при двата пола.

Хормонален дисбаланс, 9 вероятни признака

Как помага боровият прашец

Боровият прашец е мъжката сперма на боровите дървета. Той е най-концентрираният източник на тестостерон в растителния свят. Практикуващите традиционна корейска и китайска медицина отдавна са знаели за адаптогенните свойства на боровия прашец и са го използвали за подсилване жизнеността в процеса на стареене. Адаптогени като боровия прашец могат да се приспособяват към и да се справят с конкретни и уникални нужди на човешкото тяло.

Богат на фито-андрогени, боровият прашец помага за стабилизирането на ендокринния хормонален баланс в оптимално съотношение на тестостерон и естроген като по този начин премахва последиците при хормонален спад. Освен тестостерон, боровият прашец съдържа мощни фито-андрогени като:

  • Андростенедион
  • Дехидроепиандростерон (DHEA) 
  • Андростерон

Естествени лекове за еректилна дисфункция

Тези фито-андрогени се лепват за рецепторите на тестостерона в тялото и активират андрогенно действие, което естествено повишава нивата на тестостерон. Добавете и боров прашец в здравословния си режим и ще се радвате на…

  • повишен брой сперматозоиди
  • подсилен полов нагон
  • освежена и подмладена кожа
  • по-силна имунна система
  • детоксикирани клетки

В допълнение, боровият прашец балансира нивата на естроген при жените и действа като детоксикиращо вещество, подобрявайки еластичността на кожата и защитавайки я от оксидативен стрес. Може би най-добрата полза от всички за жените е, че боровият прашец предлага подкрепа по време на менопаузата и може значително да подсили либидото. Някои експерти дори твърдят, че боровият прашец спомага отслабването!

Природната виагра на лятото

Тоник за цялостно здраве

Богат на аминокиселини, витамини и минерали, както и съдържащ 200 естествени биоактивни хранителни вещества, боровият прашец също така е показал, че лекува симптомите на диабет, висок холестерол и умора.

Когато пиете боров прашец под формата на хранителна добавка, търсете суров и чист източник на прах или тинктура. Тинктурата доказано е най-мощната форма.

Още за боровете:

Руски учени казват, че иглолистните дървета имат противоракови свойства

Чай от борови иглички: Заредете тялото си с този необичаен убиец на рака
Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/how-pine-pollen-provides-natural-help-for-hormonal-imbalance/
Снимка: curemyerectiledysfunction.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *