Чък Норис: ЯМР унищожи здравето на съпругата ми. Безопасни алтернативи.

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Gena-Norris-Alternatives

От години хората си мислят, че изследването с ядрено магнитен резонанс е безопасно. Ядрено магнитните резонанси предоставят изображения без тялото да се облъчва с вредна радиация като тази при рентгеновите снимки. Просто човек трябва да изтърпи силния шум и пристягането. Настоящата статия е продължение на статията Чък Норис съди 11 фармацевтични компании за това, че са отровили съпругата му като тук предоставяме и някои алтернативи на изследванията с ЯМР.

Но натрупващи се факти показват, че ядрено магнитните резонанси могат сериозно да увредят здравето ви…

Просто попитайте актьора Чък Норис и съпругата му Джина.

През 2013 година Джина отива в медицински център, за да й направят ядрено магнитен резонанс по подозрение, че страда от ревматоиден артрит. Правят й три ядрено магнитни резонанса в рамките на осем дни. Скоро след това тя започва да страда от силни болки на нервна почва, проблеми с бъбреците, затруднено дишане и преглъщане, треперене на крайниците и ставни болки.

„Имах чувството, че все едно цялото ми тяло гори—усещане, подобно на това киселина да преминава през него”, казва Джина. „И усещането продължаваше да се разпростира и разпростира”.

Тя прекарва пет месеца в лечебна клиника, опасявайки се, че ще умре. „Чък спеше до мен на канапето и беше неотлъчно до мен. Трябваше да ме хранят с бебешка храна.  Молех се да живея достатъчно дълго, та да отгледам децата си”, казва тя.

Днес—четири години по-късно—тя все още страда от умора и болки на нервна почва.

„Отказах се от филмовата си кариера, за да съсредоточа вниманието си върху Джина”, казва Чък Норис. „Целият ми живот сега е отдаден на това да я поддържам жива”.

Чък Норис съди 11 фармацевтични компании за това, че са отровили съпругата му

Отрова в инжекциите при ЯМР

Не самият ядрено магнитен резонанс е разстроил здравето на Джина. Злополучните последици се дължат на контрастния оцветител, инжектиран преди провеждането на ЯМР.

Разтворите за контрастно оцветяване съдържат тежкия метал гадолиний. Този метал се използва от радиолозите, защото той се усвоява бързо в телесните тъкани и подобрява яснотата (контраста) на изображенията.

Преди това лекарите смятаха, че той безопасно се изхвърля от тялото в рамките на часове. Но сега изследвания показват, че този токсичен тежък метал може да остане в тялото — включително и в мозъка—и да опропасти здравето ви.

Контрастните агенти с гадолиний се използват в една трета от 60-те милиона ядрено магнитни резонанси, провеждани в целия свят всяка година. Металът за първи път се използва в оцветителите през 1988 година.

През 2016 година, изследователи от Университета на Северна Каролина правят преглед на изследванията за въздействието върху здравето на използвания при ЯМР гадолиний.

ЯМР може да не е толкова безопасен колкото мислите

Заключенията им са плашещи:

  • 25% от гадолиния, използван в боите, вливани преди ЯМР не се освобождава от тялото, т.е. остава в него завинаги.
  • Изследване на пациенти с бъбречна недостатъчност откри по-високи нива на отлагане на гадолиний в бъбреците им от тези на нормалните пациенти.
  • Неблагоприятни реакции към гадолиний има при до 2.4% от пациентите, подлагани на ЯМР-и. Те включват болка, гадене, главоболие, обриви, парестезия или изтръпване на нервите и замайване.
  • От 2004 до 2009 година, при използването оцветители на база на гадолиний на всеки 300000 е регистриран по един смъртен случай.

Те публикуваха изследването си в списанието American Journal of Roentgenology. Но това не е единственото проучване, което показва явни рискове за здравето от употребата на гадолиний.

Изследване от 2014 година в Университета на Тейкио в Япония откри депозити на гадолиний в мозъка на пациенти, на които са поставяни същите инжекции като тези на Джина Норис.

Содата за хляб: Най-добрият приятел на всеки болен от рак пациент

Безопасни алтернативи на основаващите се на гадолиний ЯМР-и

Джина Норис била прикована на легло в продължение на пет месеца със система, вливаща й химически соли. Това било направено в опит да се изхвърли гадолиния от тялото й. Тя се нуждаела от сестринска помощ денонощно.

Джина Норис е похарчила 2 милиона щ.д. за лечението си—нещо, което тя осъзнава, че повечето хора не могат да си позволят.

„Това е едновременно вбесяващо и сърцераздирателно—порочна грозна тайна, която се държи скрита—нещо, което Чък и аз сме решени да променим”, казва 54-годишната майка на 16-годишни близнаци. „Преди това аз бях жизнен човек. Всъщност, бих казала, че здравето ми преди ЯМР изследванията би ме поставило сред 10% от най-здравите хора в света по онова време”.

Двойката е завела дело срещу няколко фармацевтични компании, които произвеждат контрастните агенти с гадолиний. Семейство Норис искат да сложат край на тази потенциално вредна практика.

Независимо от все повечето изследвания срещу употребата на гадолиний, през май (2017 г.) Американската агенция за храните и лекарствата каза, че не е намерила доказателства за това, че задържането на гадолиний в тялото е вредно. Но Европейската агенция за лекарствата, организация, състояща се както от частни, така и от обществени здравни служители препоръчва ограничаване—и дори спиране—на употребата на тези оцветители.

Мамографиите са опасни, решение

Ако се нуждаете от ЯМР, не позволявайте да вкарват в тялото ви оцветители на база на гадолиний. Има по-безопасни алтернативи на тези оцветители, които не съдържат гадолиний. Скорошно изследване в Многопрофилната болница на Масачузетс откри, че контрастните агенти на база на манган могат да предоставят подобно качество на изображенията, но с бързо изчистване на мангана от тялото и при по-малка вероятност от токсичност. Те могат някой ден да заменят оцветителите на база гадолиний.

За момента сонограмите, които използват ултразвук, и рентгеновите снимки с ниска радиация често са сравними диагностични алтернативи.

Учени в Амстердам току-що унищожиха тумори на рак на гърдата за 11 дни без химиотерапия

Лекарите също така имат относително нов инструмент в диагностичния си арсенал: Мускулно-скелетен ултразвук (MSK US).

Този безопасен и неинвазивен скенер прави 3D изображения на ставите, сухожилията, мускулите, връзките и другите меки тъкани. Той може да диагнозира разтягания, изкълчвания, възпалени стави и наличието на артрит с яснота, подобна на тази на ЯМР, но без никакви вреди за здравето.

 

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2017/11/chuck-norris-mri-destroyed-wifes-health/#References
Снимка: Үнэний Эрэлд

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *